«Plan B» το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από τον Μανώλη Κωστίδη για την αντιμετώπιση του Covid-19

«Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που φοβήθηκα τόσο πολύ. Πνιγόμουν!». Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, τη μάχη του με τον κορωνοϊό.

«Κατάλαβα ότι κάτι έχω πριν περίπου 10 μέρες. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ, πνιγόμουν. Είχα βήχα, τα μάτια μου ήταν κατακόκκινα και έτσι αποφάσισα να κάνω τεστ. Πήγα σε ένα ιδιωτικό εργαστήριο, έκανα το τεστ και μετά από 4-5 ώρες με πήραν και μου είπαν ότι είμαι θετικός. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν “τι κάνουμε τώρα”. Η συζυγός μου ήταν αρνητική και έπρεπε να φύγει από το σπίτι για να μην κολλήσει. Έτσι έγραψα σε ενα σημειωματάριο της τα τηλέφωνα που έπρεπε να πάρει αν δεν είμαι σε θέση να μιλήσω και τι πρέπει να κάνει, αν έπρεπε να νοσηλευτώ σε νοσοκομείο. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που φοβήθηκα τόσο πολύ. Μέχρι τότε ένιωθα άτρωτος, έχω πάει σε πολέμους, στο Ιράκ, στη Συρία και δεν έχω φοβηθεί. Τώρα φοβήθηκα πάρα πολύ», αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ.

Όπως σημειώνει, τη δεύτερη μέρα τα συμπτώματα χειροτέρεψαν. «Είχα βήχα, συνάχι, δέκατα, το στήθος μου άρχισε να σφίγγει όλο και περισσότερο. Εδώ το σύστημα δουλεύει ως εξής: Το ιδιωτικό εργαστήριο ειδοποιεί το κράτος. Μετά από μια ώρα με πήραν από το υπουργείο Υγείας και μου είπαν ότι θα με καλέσει ο γιατρός. Μετά από 2 ώρες ήρθε γιατρός στο σπίτι, μου έφερε ένα φάρμακο, αλλά παρόλο που το έπαιρνα για 3 μέρες δεν ήμουν καλά. Δύο νύχτες δεν κοιμήθηκα καθόλου. Ήμουν εξαντλημένος. Δεν κλείδωνα το σπίτι, γιατί σκεφτόμουν αν πάθω κάτι, να μπορέσουν να μπουν μέσα», επισημαίνει.

Μάλιστα, προσθέτει ότι σε περίπτωση που χρειαζόταν να μεταφερθεί σε νοσοκομείο,  είχε οργανώσει και σχέδιο β’, να φύγει και να έρθει σε νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη.

Εννέα μέρες μετά, ο Μανώλης Κωστίδης τονίζει ότι έχει ακόμα ενόχληση στο στήθος του και μόλις ολοκληρώσει την καραντίνα του, θα πάει να κάνει και ακτινογραφίες. «Εδώ υπάρχει application για τον κορωνοϊό, που παίρνεις έναν κωδικό για να ξέρει το κράτος που βρίσκεσαι. Τις πρώτες μέρες ήταν κόκκινο και τώρα γίνεται κίτρινο. Αν κάνω στην 11η μέρα τεστ και βγει αρνητικό, μπορώ να βγω».

Πηγή: https://www.skai.gr