Εγκώμια Παύλου για τον Πάμπλο! «Πρέπει να στηριχθεί» δήλωσε ο Δερμιτζάκης για Γκαρσία

Δηλώσεις στο αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονικής Metropolis 95.5 παραχώρησε ο πρώην προπονητής του Πανθρακικού, του ΠΑΟΚ και της Καβάλας Παύλος Δερμιτζάκης, μιλώντας μεταξύ άλλων και για τον νυν προπονητή του ΠΑΟΚ και πρώην παίκτη της ομάδας αλλά και της Ξάνθης, Πάμπλο Γκαρσία.

Παράλληλα, αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στην γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στις μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες, ως και προπονητής της Βέροιας που αγωνίζεται στη Football League.

Αρχικά, σε ερώτηση για το εάν είναι ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία αυτός που παρουσιάζεται στα τελευταία παιχνίδια, τόνισε πως: «Προσπαθεί να περάσει την φιλοσοφία του. Είναι ένα παιδί που ήταν στον προθάλαμο της πρώτης ομάδας. Του δόθηκε η δυνατότητα σε μια μεταβατική περίοδο για την ομάδα να αναλάβει τα ηνία και μέχρι στιγμής τα πάει εξαιρετικά. Του δίνει ηρεμία να δουλέψει και να περάσει την φιλοσοφία που θέλει ο ίδιος».

Ύστερα, σε ερώτηση για το εάν διακρίνει καινούργια στοιχεία στον ΠΑΟΚ ανέφερε πως: «Ακόμα προσπαθεί να διαχειριστεί το υλικό. Κάνει γρήγορες αλλαγές, θα τολμήσει να αλλάξει πρόσωπα. Αλλάζει τον σχηματισμό, δίνει πλάτος στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ χάνει ημίχρονα, το ξέρουν όλοι αυτό και προβληματίζει. Το ξέρει και ο Γκαρσία. Αλλάζει πρόσωπα και σχηματισμούς και στο τέλος έρχεται το αποτέλεσμα», και συνέχισε: «Οι παίκτες αρνούνται να χάσουν. Αυτό είναι και σφραγίδα προπονητή. Είναι ένα άτομο που ξέρει τις απαιτήσεις της ομάδας, έχει το DNA του συλλόγου, είναι αγαπητός στον κόσμο και θα πρέπει να έχει ανάλογη στήριξη ώστε να βγάλει τις δυνατότητες που έχει».

Εν συνεχεία, σε ερώτηση που σχετίζεται με την ομάδα του, Βέροια, έδωσε απαντήσεις που αφορούν στη γενικότερη κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου και επηρεάζει όλες τις ομάδες και τους παίκτες των μικρότερων κατηγοριών. Αρχικά, ανέφερε πως: «Είμαστε σε αναστολή λειτουργίας. Όλοι μας κατανοούμε την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ιδιαιτερότητες που έχει αυτό το επάγγελμα. Είμαστε το μοναδικό πρωτάθλημα που δεν αγωνίζεται. Η μη έναρξη των δύο κατηγοριών θα επηρεάσει αρνητικά και μη αναστρέψιμα τις οικογένειες που τρέφονται από αυτές τις ομάδες. Έιμαστε στον 8ο μήνα και πολλές οικογένειες δεν έχουν ακόμα μισθό στο σπίτι τους».

Για να συνεχίσει, λέγοντας: «Συμφωνώ απόλυτα με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, και φαντάζομαι τα κάνουν για το δικό μας καλό. Εγώ προσωπικά, επειδή είμαι πολά χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου δεν ξεχνάω και τα δικά μας λάθη που κάναμε. Η λειτουργία των αρμόδιων οργάνων, το κράτος με την ΕΠΟ για την αναδιάρθρωση αλλά και του συνεταιρισμού που έδωσε την άδεια σε ομάδες να κάνουν ενστάσεις, με σκοπό να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα 8 Νοεμβρίου».

Και να ολοκληρώσει, τονίζοντας: «Όλο λένε η Εθνική μας δεν πάει καλά, ακόμα και η Ελπίδων δεν έχει την εικόνα που είχε. Στην εθνική δεν υπάρχει φορ, ή υπάρχουν λίγα παιδιά που μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το ρόλο. Πως θα δημιουργήσουμε εθνικές ομάδες αν δεν κοιτάξουμε την πηγή που είναι οι μικρές κατηγορίες. Εκεί όπου οι μεγάλες ομάδες αντλούν ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς, η ΕΠΟ και οι μεγάλες ομάδες δεν ασκούν το μέτρο πίεσης έτσι ώστε να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Για δικό τους συμφέρον δεν το κάνουν αυτό. Είναι ένα πρόβλημα που θα το ζήσουμε στο μέγιστο βαθμό στο μέλλον».