Έγιναν οκτώ τα εγκεκριμένα θρακιώτικα σωματεία του Μητρώου της ΓΓΑ μετά την προσθήκη δύο ομάδων βόλεϊ

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται ο επανέλεγχος από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού των δικαιολογητικών που έχουν αποστείλει τα σωματεία που έκαναν αίτηση έγκρισης στο Μητρώο της ΓΓΑ.

Οπως είναι γνωστό, η πρώτη ανακοίνωση περιελάμβανε 206 ομάδες σε όλη την χώρα εκ των οποίων μόνον έξι προέρχονταν από την Θράκη. Στις τέσσερις μέρες που μεσολάβησαν ωστόσο, προστέθηκαν στην λίστα και άλλες.

Είναι προφανές ότι ο συγκεκριμένος κατάλογος καθημερινά θα συμπληρώνεται με σωματεία που έκαναν προεγγραφή και για κάποιον λόγο δεν εγκρίθηκαν σε πρώτη φάση, συνήθως λόγω γραφειοκρατικής έλλειψης κάποιου δικαιολογητικού.

Αυτό συνέβη για την ακρίβεια στην περίπτωση δύο ομάδων βόλεϊ της Θράκης που προστέθηκαν στην σχετική λιστα, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στον αριθμό των οκτώ θρακιώτικων σωματείων ανεξαρτήτως αθλημάτων.

Συγκεκριμένα, στα εγκεκριμένα σωματεία περιλαμβάνονται πλέον ο Φοίνικας Αλεξανδρούπολης και η Ακαδημία Κομοτηνής που αποτελουν και τα μόνα θρακιώτικα σωματεία βόλεϊ που έχουν μέχρι στιγμής εγκριθεί. Σε πρωτη φάση υπενθυμίζεται ότι δεν υπήρχε κανένα και συνολικά μόλις οκτώ σωματεία πετοσφαίρισης από όλη τη χώρα.

Παρ’ όλα αυτά ομάδες όπως ο ιστορικός Εθνικος Αλεξανδρούπολης, ο επίσης ιστορικός ΑΟ Ορεστιάδας, η Αθλητική Ενωση Κομοτηνής, ο Άθλος Ορεστιαδας, ο Ερμογένης Ξάνθης και η Νίκη Αλεξανδρούπολης, που αγωνίζονται στα εθνικά πρωταθλήματα, δεν έχουν πάρει την σχετική έγκριση. Επίσης, όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS, υπάρχουν και δύο θρακιώτικα σωματεία που μετέχουν στα φετινά πρωταθλήματα και δεν έχουν καν καταθέσει αίτηση.

Από τον χώρο του βόλεϊ πλέον έχουμε φτάσει τα 20 εγκεκριμένα σωματεία (σε σχέση με τα μόλις οκτώ που είχαν ανακοινωθεί σε πρώτη φάση). Πέραν του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης και της Ακαδημίας Κομοτηνής, οι υπόλοιπες ομάδες είναι ο Παναθηναϊκός, η Ενωση Ελασσόνας, ο Ακρίτας Καλαμάτας, ο Πήγασος Λάρισας, η ΕΑ Πατρών, ο Γυμναστικός Σύλλογος Αλεξάνδρεια, ο Αθλητικός Σύλλογος Ιτέας, ο Άτλας Κιλκίς, ο Γυμναστικος Σύλλογος Γλυκών Νερών Αττικής, η Άθλεση Λάρισας, ο Φοινικας (Συρου), ο Εσπερος Καλλιθέας, ο ΑΟ Σπάτων, η Ακαδημία Δέκα, ο Ιάσων Κολωνού, ο Αθλητικός Όμιλος Εκμάθησης Αθλημάτων, το Αρκάδι Ρεθύμνου και ο Ακάδημος Αργυρούπολης.