Τίθεται σε οριστική αργία και εκπίπτει από δημοτικός σύμβουλος ο πρόεδρος του Φίλιππου Δροσερού

Σε  οριστική αργία τέθηκε σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μαχητής» ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Φίλιππου Δροσερού Χασάν Ογλού Φερτούν.

Ο Χασάν Ογλού Φερτούν είχε διατελέσει και αντιδήμαρχος Ξάνθης επί δημαρχίας Μπάμπη Δημαρχόπουλου, εξελέγη πέρυσι με το δικό του ψηφοδέλτιο αλλά πριν ένα χρόνο ανεξαρτητοποιήθηκε και είχε αναλάβει εντεταλμένος σύμβουλος του νέου δημάρχου Μανώλη Τσέπελη.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι η υπόθεση παραγράφηκε και τέθηκε στο αρχείο από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παρόλα αυτα ο αυτοδιοικητικός εκπίπτει του αξιώματός του λόγω της σοβαρότητας του αδικήματος στο οποίο υπέπεσε και το οποίο, με βάση παλιότερο δημοσίευμα του «Μαχητή» που επικαλούταν τελεσίδικη αποφαη του Εφετείου Θράκης, αφορούσε δωροδοκία εκλογέων.

Οποια εξελιξη και αν υπάρχει αναφορικά με το πολιτικό μέλλον του Φερτούν, δεν επηρεάζει την διοικητική του θέση στον Φίλιππο Δροσερού. Ο αθλητικός νόμος προβλέπει έκπτωση από διοικητικά συμβούλια ομάδων σε περίπτωση καταδίκης για κακουργήματα. Στην προκειμένη περίπτωση, από την στιγμή που γίνεται λογος για παραγραφή, είναι δεδομένο ότι στην χειρότερη το όποιο αδίκημα θα αφορά πλημέλλημα.