Μόλις… έξι αθλητικά σωματεία από την Θράκη πήραν έγκριση στο Μητρώο της ΓΓΑ! Όλη η λίστα…

Αργα το βράδυ της Δευτέρας η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δημοσιοποίησε την λίστα με τα εγγγεγραμμένα αθλητικά σωματεια στο περιβόητο Μητρώο και η έκπληξη ήταν μεγάλη.

Μπορεί να άνοιξαν καρτέλα πάνω από 5.000 σωματεία από όλη τη χώρα και να ολοκλήρωσαν την αίτξση λίγο πάνω από 3.000, ωστόσο εν τέλει μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου είχαν εγγραφεί μόλις 206. Τα υπόλοιπα είτε δεν κατάφεραν ολο αυτό το εξάμηνο να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για να πιστοποιηθούν, είτε τα κατέθεσαν αλλά δεν πληρούν τα κριτήρια του νόμου για να πάρουν την έγκριση.

Το ThrakiSportS έκανε μια πρώτη γρήγορα ανάγνωση στην λίστα και διαπίστωσε ότι μόλις έξι αθλητικά σωματεία από το γεωγραφικό μας διαμέρισμα εμφανίζονται να πληρούν αυτά τα κριτήρια και να μετέχουν στην λίστα των 206 εγγεγραμμένων αθλητικών σωματείων στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Κανένα από αυτά δεν είναι από την Ξάνθη ή την Ροδόπη. Και τα έξι είναι από τον Έβρο. Κανένα από αυτά δεν είναι ποδοσφαιρικό! Ούτε από το βόλεϊ! Ένα μόλις είναι μπασκετικό (η Φιλία Ορεστιάδας που καλλιεργεί και το πινγκ πονγκ). Από τον υγρό στίβο καταγράφεται μόνον ο ΝΟΑ! Υπάρχουν δύο σωματεία ταεκβοντό στην Αλεξανδρούπολη. Πρώτος χρονικά φέρεται να ενεγράφη ο Σκακιστικός Όμιλος Φερών και τελευταίο ο Πολυνίκης Ορεστιάδας που καλλιεργεί τον στίβο.

Όλοι οι υπόλοιποι, απλώς… αγνοούνται (με το ThrakiSportS να έχει καταγράψει στα ρεπορτάζ του το προηγούμενο διάστημα όλα τα αθλητικά σωματεία της Θράκης που είχαν καταθέσει αίτηση, σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά τότε).

Αναλυτικά, τα θρακιώτικα σωματεία που εντόπισε το ThrakiSportS στην λίστα των 206 όλων κι όλων σε πανελλαδικό επίπεδο εγγεγραμμένων σωματείων στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με σειρά χρονικής ένταξής τους στο Μητρώο είναι τα εξής: 

  • ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΕΡΩΝ (26/6/2020) για το άθλημα σκάκι
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ TAE KWON DO ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (29/6/2020) για το άθλημα ταεκβοντό
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΕ-ΚΒΟΝ-ΝΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (30/6/2020) για το άθλημα ταεκβοντό
  • ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (30/6/2020) για τα αθληματα καλαθοσφαίριση και επιτραπέζια αντισφαίριση.
  • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (9/9/2020) για τα αθλήματα κολύμβηση, τεχνική κολύμβηση, ανοιχτή θάλασσα και ιστιοπλοΐα.
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ «ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ» (17/10/2020) για το άθλημα του στίβου