Ούτε μία θρακιώτικη ομάδα βόλεϊ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει έγκριση στο Μητρώο Συλλόγων της ΓΓΑ

Με την διαδικασία συλλογής και ελέγχου των στοιχείων που έχουν κατατεθεί στην ΓΓΑ για το Μητρώο Συλλόγων να συνεχίζεται, αίσθηση προκαλεί ότι η πρώτη λίστα που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας δεν περιέχει καμία Θρακιώτικη ομάδα από τον χώρο του βόλεϊ.

Για την ακρίβεια, περιλαμβάνει μόλις οκτώ συλλόγους στον σύνολο της χώρας. Αν σήμερα γίνονταν οι εκλογές στην ΕΟΠΕ, μόλις αυτοί οι οκτώ σύλλογοι θα είχαν δικαίωμα ψήφου και θα αποφάσιζαν για το ποια θα είναι η διοικησή της τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Αυτό το γεγονός εγείρει πολλά ερωτήματα και προβληματισμό καθώς αρκετοί μεγάλοι σύλλογοι με συμμετοχή σε μεγάλες εθνικές κατηγορίες δεν βρίσκονται στην λίστα. Ιδιαίτερος όμως είναι ο προβληματισμός για τις ομάδες της Θράκης που αιτήθηκαν μεν να μπουν στο Μητρώο αλλά φαίνεται ότι δεν κατάφεραν να πάρουν εγκριση.

Όπως είχε αναδείξει το ThrakiSportS στα μέσα Σεπτεμβρίου, δέκα ομάδες από την Θράκη είχαν κάνει αίτηση στο Μητρώο της ΓΓΑ και ανάμεσά τους ήταν όλες όσες αγωνίζονται φέτος στα εθνικά πρωταθλήματα, ωστόσο φαίνεται πως καμία από αυτές σε πρώτη φάση δεν κατάφερε να πάρει έγκριση.

Συνεπώς, αίτηση μπορεί να κατατεθηκε αλλά προφανώς υπάρχει κάποιο ζήτημα σε σχέση με τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν, με τα πιο σημαντικά προβλήματα συμφωνα με πληροφορίες να είναι ειτε η απουσία αναγνωρισμένων προπονητών είτε η απουσία εγκεκριμένων και κακατεθειμένων στην Περιφέρεια Προϋπολογισμών και Απολογισμών.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει ανακοινώσει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μόνο οι ομάδες που θα εγγραφουν επιτυχώς στο Μητρώο της ΓΓΑ θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές της ΕΟΠΕ, ενώ μόνον αυτά θα λάβουν χρηματοδότηση από το κράτος και σε ένα εξάμηνο μόνο αυτά θα δικαιούνται να χρησιμοποιούν για τους αγωνες και τις προπονήσεις τους τις αθλητικές εγκαταστάσεις του κράτους.

Για την ώρα ωστόσο μόνον 206 ομάδες στο σύνολο από όλη τη χώρα και όλα τα αθλήματα έχουν λάβει την σχετική έγκριση και από αυτές μόνον οκτώ προέρχονται από τον χώρο του βόλεϊ αλλά καμία από αυτές τις οκτώ δεν έχει την έδρα της στην Θράκη…