Η Φιλία Ορεστιάδας η μόνη θρακιώτικη ομάδα μπάσκετ και μια από τις μόλις 17 πανελλαδικά με εγκεκριμένη εγγραφή στο Μητρώο

Η Φιλία Ορεστιάδας είναι ο μοναδικός μπασκετικός σύλλογος πήρε την έγκριση για το Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και ένα από τα μόλις έξι συνολικά σωματεία στην Θράκη σε όλα τα αθλήματα.

Για την ακρίβεια δεν υπάρχει κανένα σωματείο από την Ροδόπη και την Ξάνθη, όπως θα δείτε στο παραπάνω συγκεντρωτικό άρθρο, καθώς και τα έξι είναι από τον Έβρο. Αλλά η Φιλία είναι το μοναδικό μπασκετικό.

Οπω είχε γράψει το ThrakiSportS, ήταν οκτώ συνολικά τα σωματεία μπάσκετ που είχαν κάνει αίτηση εγγραφής στο Μητρώο της ΓΓΑ αλλά όπως αποδεικνύεται η Φιλία Ορεστιάδας ήταν το μοναδικό από αυτά που πληρούσε όλα τα κριτήρια του νόμου και ήδη πήρε την έγκριση γιια την λίστα της ΓΓΑ.

Μια παρουσία που προκαλεί έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για ένα σωματείο που φέτος αποφάσισε να αποσυρθεί από το Πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και κράτησε μόνο τα αναπτυξιακά του τμήματα. Αλλά ενδεχομένως και αυτό να ήταν ένα μήνυμα πρόβλεψης του τι έρχεται.

Μεγαλύτερη αίσθηση από την παρουσία της Φιλίας Ορεστιάδας ως μόνου μπασκετικού σωματείου προκαλεί η απουσία όλων των άλλων. Μάλιστα, δεν είχε καν καταθέσει αίτηση μέχρι πριν λίγες ημέρες ίσως το κορυφαίο που διαθέτει όλο το γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σε πανελλαδικό επίπεδο μόλις 17 σωματεια που ανήκουν στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης κατάφεραν να πετύχουν την εγγραφή τους.

Aναλυτκά οι ομάδες:

1. Φιλία Ορεστιάδας
2. Ένωση Πατρών
3. ΑΣ Ακαδημία Αλεξάνδρειας Άθλος
4. Άμιλλα Περιστερίου
5. Αίας Άρτας
6. Ζεύς Πυλαίας
7. Αθλητική Ακαδημία Νοτίων Προαστίων
8. Ένωση Παραλίας
9. ΔΕΚΑ
10. Σφήκα Αμαλιάδα
11. Όμιλος Μεσογείων
12. Δόξα Αγίου Αδριανού
13. ΓΣΛ Σπάρτακος
14. Ένωση Ελασσόνας
15. ΑΣ Αστέρια Αμαλιάδας
16. Οίαξ Ναυπλίου
17. ΑΣ Φεάθων Αντιρρίου