Πρώην φροντιστής του Πανθρακικού στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βιέννη λίγες μέρες πριν

Η τρομοκρατική επίθεση στην Βιέννη το βράδυ της Δευτέρας συγκλόνισε όχι μόνο την Αυστρία αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ ευθέως αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος αφού ο δράστης (που είχε καταγωγή από τα Σκόπια) φέρεται συμπαθών του.

Τέσσερα άτομα (δύο άνδρες και δύο γυναίκες) σκοτώθηκαν από τα πυρά του ενόπλου, ο οποίος έπεσε και αυτός νεκρός από τα πυρά της αστυνομια εννέα λεπτά μετά. Επιπλέον 22 άτομα τραυματίστηκαν. Στην Αυστρία κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος σε μια περίοδο ούτως ή άλλως δύσκολη λόγω της πανδημίας.

Η επίθεση έγινε σε κεντρικό σημείο της Βιέννης και είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες μέρες πριν το μακελειό είχε βρεθεί εκεί ο πρώην φροντιστής του Πανθρακικού Διαμαντής Νασούδης, ο οποίος ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Ο Νασουδης μιλώντας στο ThrakiSportS ανέφερε ότι από καθαρή τύχη, ίσως και λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, δεν υπήρχε περισσότερος κόσμος στο σημείο εκείνο το βράδυ της Δευτέρας, όπως και ο ίδιος που βρισκόταν εκει δυο μέρες πριν και κάλλιστα θα μπορούσε να ξαναβρεθεί την πιο ακατάλληλη στιγμή.

«Ο κόσμος είναι παγωμένος, αλλά όσο περνούν οι ώρες το σοκ αντικαθίσταται από θυμό και οργή», λέει ο Διαμαντης Νασούδης – που διαβεβαιώνει πάντως ότι τόσο ο ίδιος οσο και οι υπόλοιπου ουκ ολίγοι Κομοτηναίοι και ευρύτερα Θρακιώτες που μένουν μόνιμα στην Βιέννη είναι καλά στην υγεία τους.

Άλλωστε στην αυστριακή πρωτεύουσα έχει την έδρα του και ο φετινός βασικός χορηγός της φανέλας του Πανθρακικού, το εστιαρόριο  Der Grieche που λόγω των μέτρων για την πανδημία από το πρωί της Τρίτης παραμένει κλειστό αλλά την Δευτέρα λειτουργούσε, αλλά μέχρι τις επτά το βράδυ, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει την ώρα που εκδηλώθηκε η τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Βιέννης.

Ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου εστιατορίου είναι τα αδέλφια Βασίλης και Σάκης Σαλαμανόπουλος, οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από την Κομοτηνή και για τον λόγο αυτόν επέλεξαν να… διαφημιστούν μέσω της φανέλας του Πανθρακικού, αν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, καθώς διαθέτουν συνολικά τρία εστιατόρια στην Αυστρία και πάνε ολοταχώς για την δημιουργια τέταρτου.