Aναστολή με απόφαση ΕΠΟ όλης της δράσης στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μέχρι… νεωτέρας

Σε εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης την αναστολή των αγώνων Κυπέλλου Ελλάδας, Πρωταθλημάτων Γ’ Εθνικής, καθώς και Α’, Β’ και Γ’ Κατηγορίας Γυναικών.

Επίσης, η Ιατρική Επιτροπή της ΕΠΟ ενημέρωσε όλες τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων ότι αναστέλλεται, μέχρι νεωτέρας, η διεξαγωγή φιλικών και επίσημων αγώνων τοπικών πρωταθλημάτων.

Στους συλλόγους τοπικών πρωταθλημάτων των νομών που ανήκουν στο Επίπεδο Α (Επιτήρησης/κίτρινο), επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως αυτά περιγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Στις ΕΠΣ των νομών που ανήκουν στο Επίπεδο Β (Αυξημένου Κινδύνου/κόκκινο) επιτρέπεται η ατομική άσκηση χωρίς προπονητή. Στο Επίπεδο Β’ ανήκουν και οι τρεις Νομοί της Θράκης όπως και όλη σχεδόν η Βόρεια Ελλάδα.

Με απλά λόγια και μέχρι νεωτέρας, μπαίνει στον πάγο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε όλη την χώρα, είτε μιλάμε για τοπικά είτε για εθνικά πρωταθλήματα.