Super League: Με «κέρβερο» Γκαραβέλη ο Βόλος άλωσε τη Λαμία

Στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής η Λαμία υποδέχθηκε στη Φθιώτιδα τον Βόλο, με τους φιλοξένουμενους να αποδρούν από το «Αθανάσιος Διάκος» με τους 3 βαθμούς της νίκης.

Οι Θεσσαλοί ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έφτασαν στην κατάκτηση μίας πολύ σπουδαίας εκτός έδρας νίκης, που τους έφερε να ισοβαθμούν με τον Ολυμπιακό στην 3η θέση, έχοντας 7 βαθμούς.

Ο Βόλος άνοιξε το σκορ με το τέρμα του νεαρού επιθετικού Τάσου Δουβίκα στο 24ο λεπτό. Η Λαμία είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει πριν ολοκλήρωση των 45′, όταν ο διαιτητής Παπαδόπουλος υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του αμυντικού του Βόλου Κολόμπο. Ο Μπιανκόνι ανέλαβε την εκτέλεση του, αλλά ο Γκαραβέλης επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική φόρμα που βρίσκεται στο πρώτο αυτό κομμάτι της σεζόν απέκρουσε και διατήρησε το προβάδισμα για την ομάδα του.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, η Λαμία βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης, με τον Μπιανκόνι να νικά από κοντά τον Γκαραβέλη και να παίρνει «εκδίκηση» για το χαμένο πέναλτι. Ο Βόλος ωστόσο πήρε εκ νέου το προβάδισμα, χάρη στο δεύτερο γκολ του Δουβίκα ύστερα από γύρισμα του Αργεντίνου Μαρτίνες. Η ομάδα του Άνχελ Λόπες διατήρησε με σωστή διαχείρηση και χωρίς άγχος το προβάδισμα της, το οποίο και κράτησε μέχρι το τέλος.

Από πλευράς των νικητών, σαφώς και ξεχωρίζει η εμφάνιση του πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης Θανάση Γκαραβέλη, ο οποίος πέραν της φάσης του πέναλτι που απέκρουσε, ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι στη φετινή σεζόν πολύ σταθερός καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Βασικός επίσης αγωνίστηκε και ο Ουρουγουάνος εξτρέμ επίσης πρώην του ΑΟΞ Ζεάν Μπαριέντος, ο οποίος ωστόσο βγήκε νωρίς από τον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο (συγκεκριμένα στο 55′) για λόγους τακτικής από τον προπονητή του. Αντίθετα δεν πήρε χρόνο συμμετοχής ο Σλοβάκος επιθετικός (επίσης πρώην ΑΟΞ) Έρικ Γέντρισεκ. Από τους γηπεδούχους, εκτός αποστολής ήταν ο πρώην αμυντικός της ομάδας νέων του Πανθρακικού Αγγελος Ζιούλης.