ΕΠΣ Έβρου: Με μπάζερ μπίτερ γκολ Σιγρέκη στις καθυστερήσεις ο Ορέστης 4-3 τον μαχητικό Ποντιακό

Σε ένα ματς με επτά γκολ, δύο αποβολές, πολλές φάσεις, ένταση και συγκινήσεις ο Ορέστης Ορεστιάδας με γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα, στις καθυστερήσεις, κατάφερε να πάρει το τρίποντο απέναντι στον Ποντιακό Αλεξανδρούπολης – στο πιο παραγωγικό παιχνίδι της πρεμιερας στην ΕΠΣ Έβρου.

Το ματς ήταν συγκλονιστικό στην εξέλιξη του από την αρχή ως το σφύριγμα της λήξης. Ο Ορέστης ξεκίνησε με γκολ από τα… αποδυτήρια, όταν με σουτ του Σταματόπουλου από σέντρα του Μπακογιάννη άνοιξε το σκορ πριν καν συμπληρωθούν πέντε λεπτά αγώνα. Τρία λεπτά ωστόσο μετά ήρθε άμεσα η απάντηση με την ισοφάριση του Αντωνακούδη έπειτα από ατομική ενέργεια και πλασέ μέσα από την περιοχή.

Λίγο μετά το ημίωρο ο Μπακογιάννης πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του τερματοφύλακα σε φάουλ του Κυρκούση και έδωσε πάλι προβάδισμα στον Ορέστη. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με διαφορά ασφαλείας δύο τερμάτων αφού στο 40′ με ατομική ενέργεια του Mπακογιάννη από πάσα του Εμμανουηλίδη διαμορφώθηκε το 3-1.

Παρόλα αυτά ο Ποντιακός κατάφερε να ισοφαρίσει έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Αγγελακάκη που εισήλθε στην αναμέτρηση ως αλλαγή στο ημίχρονο. Λίγο μετά το 70′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον τερματοφύλακα μέσα στην περιοχή μείωσε το σκορ και στο 88′ μετά από ατομική ενέργεια διαμορφώθηκε το 3-3, προκαλώντας ξέφρενους πανηγυρισμούς των συμπαικτών του αλλά και του ίδιου, με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα.

Κάπως έτσι πέρα από την ισοπαλία αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία, αφού από το 58′ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο ο Ορέστης εξαιτίας κόκκινης κάρτας που δέχθηκε ο Θεμελής για φάουλ πλάγια της μεγάλης περιοχής στον Καλυμνιό. Εν τέλει αυτή η εξέλιξη επηρέασε και το αποτέλεσμα, αφού στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σιγρέκης με ατομική ενέργεια πέτυχε το γκολ της νίκης για τον Ορέστη.

Στο ύψος των περιστάσεων, δεδομένης της δυσκολίας που αποδείχθηκε ότι είχε ο αγώνας, προσπάθησε να σταθεί ο διαιτητής Κεφυλής που είχε ως βοηθούς τον Κολιπέτρο και την Χρηστίδου (φωτογραφίες από το radioevros). Στην επόμενη αγωνιστική ο Ορέστης αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Οινόη στο Ορεστιαδίτικο «ντέρμπι» ενώ ο Ποντιακός δίνει δευτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς με αντίπαλο τον Ατρόμητο Ασπρονερίου.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Mυλωνάς): Τσώλης, Λουλούδης, Αλεξιάδης, Γκαλογιάν, Θεμελής, Καπούλους, Πετρόπουλος, Κυρκούσης (65′ Ντουμανάκης), Εμμανουηλίδης, Μπακογιάννης, Σταματόπουλος, Σιγρέκης (90+4′ Παρασχίδης).
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Χατζητζίβας, Σαγκιρίδης (46′ Βεζάσης), Θώδης, Κουφός, Μαργαρίτης, Πουλουκτσής (86′ Δουβάρας), Καλυμνιός (89′ Πορτοκαλίδης), Ρήγας (75′ Καρβουνίδης), Λαμπάκος (46′ Αγγελακάκης), Καλαϊτζίδης, Αντωνακούδης.