Α2 Ανδρών: Ισόπαλη με υψηλό σκορ στη φιλική «ρεβάνς» με τη Προσοτσάνη η Ασπίδα Ξάνθης

Την Προσοτσάνη υποδέχθηκε σε φιλική αναμέτρηση η Ασπίδα στο «Αμοιρίδειο», μία εβδομάδα μετά από εκείνη στην πόλη της Δράμας.

Στο φιλικό που έλαβε μέρος στην Θρακική πόλη, η ομάδα του Θεόδωρου Βαφειάδη, επηρεασμένη από την απουσία τριών αθλητών της (Καλιωράκης, Ασκεπίδης, Μόσχος) αλλά και τον τραυματισμό του βασικού πυλώνα της επίθεσης της Αγαθονίκου μόλις στο 10′ της αναμέτρησης, παρουσιάστηκε νευρική και χωρίς συγκέντρωση στη μεγαλύτερη διάρκεια της.

Παρουσιάζοντας σημαντικά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση-κυρίως- οι Ξανθιώτες έμειναν στο τέλος του πρώτου 30λέπτου πίσω στο σκορ με διαφορά τεσσάρων τερμάτων και υψηλό παθητικό (15-19). Το έλλειμμα συγκέντρωσης, που έφερε λάθη στις μεταβιβάσεις και παράλληλα έδινε στην Προσοτσάνη την δυνατότητα να φεύγει στην αντεπίθεση, συνεχίστηκε και στο δεύτερο 30λεπτο, με τους Δραμινούς να προηγούνται ακόμη και με διαφορά έξι πόντων. Εν τέλει προς το τέλος η Ασπίδα έδειξε μεγαλύτερη διάθεση και κατάφερε να πάρει την ισοπαλία με 30-30.

Η έναρξη του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα (10/10), με την Ασπίδα Ξάνθης να έχει ρεπό. Αυτό δίνει την ευκαιρία στην ομάδα του Θεόδωρου Βαφειάδη να διορθώσει τις όποιες αδυναμίες παρατηρήθηκαν, ώστε να παρουσιάστει πανέτοιμη στην έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, οι οποίες μάλιστα ξεκινούν με θρακιώτικο ντέρμπι κόντρα στους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης. Η τελευταία «πρόβα τζενεράλε» έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Κυριακή (11/10, Ώρα 12:00) κόντρα στην πολύ ισχυρή Δράμα 86′ στο κλειστό της Ξάνθης «Αμοιρίδειο».

Αντίθετα η Προσοτσάνη ξεκινά τις επίσημες υποχρεώσεις της για την Α2 την επόμενη εβδομάδα, καθώς το Σάββατο (10/10) θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη ώστε να αντιμετωπίσει τους Κύκλωπες.