Super League: Παλικαρίσιο «Χ» για τον Παναιτωλικό των 10 του Χάβου κόντρα στον Αστέρα του Ράσταβατς

Στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε στο Αγρίνιο τον Αστέρα Τρίπολης και οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες σε ένα παιχνίδι με συναρπαστική εξέλιξη.

Ο Μάκης Χάβος, ο οποίος σαν παίκτης έχει γράψει την δική του ιστορία με την Ξάνθη, παρέταξε την ομάδα του με το 4-2-3-1, χρησιμοποιώντας ως βασικός στόπερ στη δυάδα της άμυνάς του τον πρώην παίκτη του ΑΟΞ Τέλη Καρασαλίδη. Στην αντίπερα όχθη του γηπέδου, ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης, επίσης πρώην της Ξάνθης, Μίλαν Ράσταβατς χρησιμοποίησε επίσης το αντίστοιχο σύστημα· έχοντας στο κέντρο του τον πρώην χαφ του Πανθρακικού Χουάν Μουνάφο.

Ο Αργεντίνος μέσος ήταν ο κινητήριος μοχλός της υπεροχής του Αστέρα Τρίπολης στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Στο 7′ θα μπορούσε να χρηστεί σκόρερ, καθως εκμεταλλευόμενος το λάθος του Ντάλσιο πάτησε στην αντίπαλη περιοχή· το σουτ που επιχείρησε όμως κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κνετ.

Δύο λεπτά μετά τη συμπλήρωση του 15λεπτου οι αριθμητικές ισορροπίες ανατράπηκαν, καθώς ο βραζιλιάνος Βάντερσον αντικρίσε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Ευαγγέλου υστέρα από σκληρό μαρκάρισμα στον Ρέγκις, σε μία φάση που έγινε χρήση του VAR (αρχικά υποδείχθηκε πέναλτι αλλά έπειτα από τη χρήση της τεχνολογίας υποδείχθηκε παράβαση εκτός περιοχής).

Παρά την ανισορροπία ωστόσο το παιχνίδι συνέχισε να έχει ενδιαφέρον. Οι Αγρινιώτες μάλιστα θα μπορούσαν να σκοράρουν πρώτοι (κόντρα στη ροή του αγώνα), όταν ο Αριγίμπι πλάσαρε από θέση τετ-α-τετ τον Θεοδωρόπουλο που απέκρουσε. Οι Αρκάδες μετουσίωσαν εν τέλει την υπεροχή τους σε προβάδισμα, ύστερα από κεφαλιά του Μπαράλες λίγο πριν την ανάπαυλα.

Στο 10λεπτο της επανάληψης ο Παναιτωλικός έφερε ανέλπιστα το ματς στα ίσα με την φοβερή εκτέλεση φάουλ του Αριγίμπι. Έπειτα από αυτό το σημείο, ο Αστέρας πίεσε και εκμεταλλευόμενος το αριθμητικό πλεονέκτημα θέλησε να βρει το γκολ νίκης. Ο Μουνάφο αποτελούσε εκ των κύριων εκφραστών της πίεσης, «φλερτάροντας» για δεύτερη φορά με το γκολ στο 67′, με προσπάθεια να ολοκληρώνεται ανεπιτυχής.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Παναιτωλικό των Χάβο-Καρασαλίδη να παίρνουν έναν πολύτιμο και ανέλπιστο βάσει των συνθηκών του αγώνα βαθμό, φτάνοντας έτσι τους 2 στη συνολική βαθμολογία. Από την άλλη, ο Αστέρας των Ράσταβατς-Μουνάφο δεν κατάφερε να πάρει ένα «δικό» της ματς (έτσι όπως αυτό εξελίχθηκε) και έφτασε στους 4 βαθμούς.