Το πρωί της Δευτέρας η ΓΣ της ΠΑΕ Ξάνθη για αλλαγή έδρας και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Την ωρα που οι πάντες σχεδόν στο στρατόπεδο της ΠΑΕ Ξάνθη ασχολούνται με το θετικό κρούσμα στην ομάδα και την τύχη των αγώνων μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης, τρέχουν και οι διοικητικές εξελίξεις.

Για τις 11.00 το πρωί της Δευτέρας μάλιστα έχει προγραμματιστεί στα γραφεία της ΠΑΕ στο προπονητικό κέντρο (που λογικά ως τότε θα πρέπει να έχουν απολυμανθεί βέβαια λόγω του θετικού κρούσματος) έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, με θέμα ημερήσιας διάταξης μεταξυ άλλων και την περίφημη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Η συνέλευση συγκαλείται 10 ημέρες μετά την ημερομηνία που είχε θέσει ο Χρήστος Πανόπουλος ως απώτατη ημερομηνία αποχώρησής του από την ΠΑΕ Ξάνθη και το ποδόσφαιρο και μόλις τρεις ημέρες μετά την άλλη έκτακτη ΓΣ που συγκλήθηκε με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την «ενδεχόμενη θέση της εταιρείας σε εκκαθάριση».

Καμία πληροφορία δεν υπάρχει αν η ΓΣ της περασμένης Παρασκευής αναβλήθηκε ή αν ελήφθη κανονικά απόφαση, προφανώς για συνέχιση της εταιρείας, αφού την παρούσα στιγμή φαίνεται ότι το ενδεχόμενο διάλυσης δεν υπάρχει πλέον στο τραπέζι, αφού άλλωστε και ο ίδιος ο Πανόπουλος φροντισε με πολλούς τρόπους να δείξει ότι παρόλο που πέρασε η 14η Αυγούστου που ο ίδιος είχε πει ότι θα φύγει, παραμένει και στην ομάδα – με χαρακτηριστικότερη την παρουσία του στην προπόνηση της Πέμπτης.

Κατά συνέπεια, θα είναι ο Πανόπουλος και ο Συγγελίδης αυτοί που κατά πάσα πιθανότητα θα κληθούν να πληρώσουν για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που έχει εξαγγελθεί, εφόσον φτάσαμε σε αυτήν την ημερομηνία και η πολυπόθητη αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν έχει γίνει.

Από εκεί και πέρα, από τα θεματα της ημερήσιας διάταξης της Δευτέρας αναμφισβήτητα ξεχωρίζει η αλλαγή έδρας. Υπενθυμίζεται ότι είχε προκηρυχθεί και τον Μάιο έκτακτη ΓΣ με αποκλειστικό θέμα την αλλαγή έδρας και αυτήν την στιγμή είναι ομιχλώδες το τοπίο αναφορικά με την έδρα της Εταιρείας. Στο ΓΕΜΗ εξακολουθεί να αναγράφεται ως έδρα τα Κιμμέρια Ξάνθης (δηλαδή προφανώς το Σαλέ), οι υπογραφές στις σχετικές προσκλήσεις κάνουν λόγο για Ξάνθη αλλά στα εξώδικα της περασμένης εβδομάδας που εστάλησαν σε ΕΠΟ και Super League ως έδρα αναφέρονταν τα Πηγάδια Ξάνθης, που ανήκουν στον Δήμο Αβδήρων.

Προφανώς η απόφαση της προηγούμενης ΓΣ χάθηκε κάπου στον δρόμο και όλα θα διορθωθούν με τη νέα ΓΣ που έχει προκηρυχθεί για το πρωί της Δευτέρας, αλλά σε κάθε περίπτωση, τα όποια μυστήρια των έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων της ΠΑΕ Ξάνθη αναμένεται να χρειαστεί ίσως και ένας μήνας ακόμα για να ξεκαθαρίσουν, όταν και θα γίνουν οι σχετικές ενημερώσεις στο Επιμελητήριο Ξάνθης και μέσω αυτού στο ΓΕΜΗ. Δείτε παρακάτω την πρόσκηση για την έκτακτη ΓΣ αυτής της Δευτέρας και ακριβώς από κάτω την άκρως αντιφατική προηγηθείσα πρόσκληση για την έκτακτη ΓΣ της περασμένης Παρασκευής…