Στις 11 το πρωί η έκτακτη ΓΣ της ΠΑΕ Ξάνθη για την «ενδεχόμενη θέση της Εταιρείας σε εκκαθάριση»

Η παρουσία του Χρήστου Πανόπουλου στην απογευματινή προπόνηση της Πέμπτης μπορεί να ντόπαρε τους παίκτες ενόψει του μπαράζ του Σαββάτου με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ωστόσο συνδυάζεται από ορισμένους και με την έκτακτη ΓΣ που έχει προκηρυχθεί για τις 11.00 το πρωί της Παρασκευής.

Οπως είναι γνωστό η αυτή η Γενική Συνέλευση έχει οριστει με αποκλειστικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την «ενδεχόμενη θέση της εταιρείας σε εκκαθάριση», όπως αναφέρεται ρητά στην συγκεκριμένη προσκληση που δημοσιεύθηκε στο ΓΕΜΗ. Δύσκολα πάντως θα μάθουμε τι ακριβώς θα γίνει στην ΓΣ, δεδομενου ότι ουσιαστικά υπάρχουν μόνο δύο βασικοί μέτοχοι, ο Πανόπουλος και ο Συγγελίδης, ενώ είναι προφανές ότι τον τελευταίο ένα μήνα παίζεται ένα σκληρό πόκερ, ένα εντονο παιχνίδι εντυπώσεων με αντικείμενο την συγκεκριμένη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι πάντα με βάση την πρόσκληση που δημοσιεύθηκε στο ΓΕΜΗ αργά το απόγευμα της 31ης Ιουλίου, η εκτακτη ΓΣ με θέμα την «ενδεχόμενη θέση της εταιρείας σε εκκαθάριση» «θα λάβει χώρα την 21η Αυγούστου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 πμ και σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, την ίδια ώρα την 27η Αυγουστου τα γραφεία της εταιρείας». Συνεπώς υπάρχει και το ενδεχόμενο της αναβολής, ενώ σε κάθε περίπτωση δύσκολα θα υπάρξει πληροφόρηση για το τι θα συζητηθεί στην ΓΣ και ποια απόφαση θα ληφθεί, μέχρι να υπάρξει η σχετική αναγγελία στο ΓΕΜΗ (εκτος και αν εκδοθεί κάποιο δελτίο Τύπου από την ΠΑΕ Ξάνθη ή κάνει προσωπικά κάποια δήλωση ο ίδιος ο Πανόπουλος, κάτι που πάντως δεν συνηθίζεται για τέτοια θέματα και εκτιμάται ότι θα λειτουργούσε αποπροσανατολιστικά για παίκτες και τεχνικό τιμ παραμονή ενός τόσο κρισιμου αγώνα μπαράζ).

Όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS, με βάση τις προβλέψεις του καταστατικού της ΠΑΕ Ξάνθη, η Εταιρεία τίθεται σε εκκαθάριση σε περίπτωση πτώχευσης (που μάλλον πρέπει να αποκλειστεί) ή μέσω Γενικής Συνέλευσης που μάλιστα οφείλει να έχει αυξημένη πλειοψηφία τόσο ως προς την παρουσία σε αυτήν όσο και ως προς την λήψη της όποιας απόφασης. Βέβαια με τους Πανόπουλο και Συγγελίδη να κατέχουν σχεδόν το 95% των μετοχών είτε μέσω της Βιαμάρ είτε μέσω της Insports, γίνεται αντιληπτό ότι εφόσον έχουν κάτι οι δυο τους αποφασίσει, αυτό και θα συμβεί.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι τρεις ημέρες μετά από αυτήν την έκτακτη ΓΣ για την ενθεχόμενη θέση της Εταιρείας σε εκκαθάριση, υπάρχει μια άκρως αντιφατική πρόσκληση για σύγκλιση άλλης έκτακτης ΓΣ με μια σειρά από θέματα στην ημερήσια διάταξη, ανάμεσα στα οποία η αντικατάσταση ενός μέλους του ΔΣ, η αλλαγή έδρας της Εταιρείας και κυρίως η αυξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά δύο εκατομμύρια ευρώ. Εξαιτίας αυτού του εγγράφου πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν παίζει πλέον το ενδεχόμενο της εκκαθάρισης, παρά το γεγονός ότι υπάρχει στην ημερήσια διάταξη της σημερινής έκτακτης ΓΣ στις 11:00 το πρωί και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Χρήστος Πανόπουλος δήλωσε ακριβώς έναν μήνα παρά μία μέρα πριν: «Νομιζω οτι μιλάω καλά ελληνικα και ειναι απολυτως κατανοητα τα οσα σας ειπα. Επαναλαμβανω. Δεν υπαρχει καποια διαδοχη κατασταση αυτη τη στιγμη. Αν δεν υπαρξει ως τις 14 Αυγουστου, η εταιρεια θα κλεισει, θα τεθει υπο εκκαθάριση».

Ως γνωστον η 14η Αυγούστου πέρασε και διάδοχη κατάσταση είναι προφανές από τα επίσημα έγγραφα ότι δεν βρέθηκε ως τότε παρά τις συζητήσεις που έγιναν, εξαιτίας προφανώς και της ανωμαλίας που προκλήθηκε με τα μπαράζ. Στην ΕΕΑ μέχρι και εκείνη την ημερομηνία δεν φέρεται να υπήρχει καμία ενημέρωση για αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ Ξάνθη (πρέπει πρώτα να περάσει από εκεί για να γίνει η όποια αλλαγή) και δεδομένων όλων αυτών των δηλώσεων και ενεργειών, υπάρχει προγραμματισμένη στις 11:00 το πρωί μια έκτακτη ΓΣ της ΠΑΕ Ξάνθη με αποκλειστικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την «Ενδεχόμενη θέση της εταιρείας σε Εκκαθάριση», παραμονή ενός εξαιρετικά κρίσιμου αγώνα μπαράζ. Τον Αλφρεντ Χίτσκοκ να καλούσαν και να του ζητούσαν να σκηνοθετήσει ενα θρίλερ με αντικείμενο την επόμενη μέρα στην ΠΑΕ Ξάνθη, τόσο καλά δεν θα τα κατάφερνε…