Προκηρύχθηκε έκτακτη ΓΣ με θέμα το ενδεχόμενο εκκαθάρισης της ΠΑΕ Ξάνθη (+doc)

Λίγο πριν την έλευση του κρισιμου για το μέλλον ακόμα και της ίδιας της ύπαρξης της ΠΑΕ Ξάνθη μήνα Αυγούστου, δημοσιευθηκε η πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ με θέμα το ενδεχόμενο της εκκαθάρισης της εταιρείας.

Είχε προηγηθεί το πρωί της Παρασκευής το δημοσίευμα του ThrakiSportS που αναδείκνυε τους τρόπους λύσης και εκκαθάρισης της ΠΑΕ Ξάνθη με βάση τις προβλέψεις του καταστατικού της. Διευκρινιζόταν ότι αυτό γίνεται μόνο μέσω Γενικής Συνέλευσης που μάλιστα απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία, κάτι που δεν υπήρχε ωστοσο μέχρι εκείνη την στιγμή.

Ε, πλέον και αυτο υπάρχει. Αργά το απόγευμα της Παρασκευής 31 Ιουλίου, στις 19:45 για την ακρίβεια, δημοσιεύθηκε στο ΓΕΜΗ η πρόσκληση για διεξαγωγή έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης, όπως αναφέρεται, την «ενδεχόμενη θέση της Εταιρείας σε εκκαθάριση». Κοινως, την διάλυση της ΠΑΕ Ξάνθη, όπως έχει προαναγγείλει ο Χρήστος Πανόπουλος.

Η ημερομηνία που ορίζεται για την συγκεκριμένη έκτακτη Γενική Συνέλευση είναι η 21η Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή, ακριβώς δηλαδή μοα εβδομάδα μετά την ημεροηνία – ορόσημο που έχει θέσει ο Πανόπουλος ως τελευταία ημέρα παρουσίας του στην ΠΑΕ Ξάνθη, την 14η Αυγούστου. Οπως ο ίδιος έχει πει, αν δεν έχει βρεθεί αγοραστής μέχρι τότε, ο ίδιος θα προχωρήσει σε λύση και εκκαθάριση της εταιρείας.

Η δημοσίευση της πρόσκλησης Γενικής Συνέλευσης με θέμα την εκκαθάριση της εταιρείας λύνει και την τελευταία εκκρεμότητα που υπήρχε για την επίτευξη αυτού του ενδεχομένου. Την απουσία σχετικής ΓΣ είχε επισημάνει πρόσφατα ο ιστορικός πρόεδρος του ΑΟΞ Θεόδωρος Κοκκάλας, ο οποίος και παρέδωσε τα κλειδιά της ομάδας πριν 31 χρόνια στον Πανόπουλο.

Επίσης, γίνεται αντιληπτό ότι για να προχωρά σε αυτήν την κίνηση το ΔΣ της ΠΑΕ, προφανώς με εντολή Πανόπουλου, μάλλον τουλάχιστον ως την Παρασκευή 31 Ιουλίου ΔΕΝ είχε βρεθει ο επενδυτής που θα μπορούσε να λάβει τα κλειδιά και να αναλάβει τις τύχες της ιστορικής ομάδας της Θράκης. Το έγγραφο που αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ είναι το ακόλουθο: