Οι προβλέψεις στο καταστατικό της ΠΑΕ Ξάνθη για τους τρόπους λύσης και εκκαθάρισης της εταιρείας

Φτάσαμε στην τελευταια ημέρα του Ιουλίου και πλέον απομένουν ακριβώς δύο εβδομάδες για την ημερομηνία – ορόσημο της 14ης Αυγούστου την οποία έχει θέσει ο Χρήστος Πανόπουλος ως τελευταία ημέρα παραμονής του στην ΠΑΕ Ξάνθη.

Αν μέχρι τότε δεν έχει βρεθεί αγοραστής ο οποίος μάλιστα δεν πρεπει να είναι και «λαμόγιο», κατά τα δικά του λεγόμενα, ο μεγαλομέτοχος έχει δηλώσει ότι έχει την πρόθεση να βάλει λουκέτο στην ομάδα και να οδηγήσει την εταιρεία σε λύση και εκκαθάριση.

Το θέμα είναι φυσιολογικό να απασχολεί τους Ξανθιώτες φιλάθλους, ανώνυμους αλλά και επώνυμους, όπως φάνηκε και από τους διαδικτυακούς διαλόγους που ειχαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ιστορικός πρώην πρόεδρος του ΑΟΞ Θεόδωρος Κοκκάλας και ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Σωκράτης Ξυνίδης.

Στα πολλά ερωτήματα που πάντως έχουν τεθεί σε σχέση με το αν μπορεί να λυθεί η εταιρεία και πόσο εύκολο είναι αυτό για τον οποιονδήποτε, ως έναν βαθμό απαντά το ίδιο το καταστατικό της ΠΑΕ Ξάνθη. Στις τελευταίες τρεις σελίδες του αναφέρεται στους τρόπους λύσης της εταιρείας και εκκαθάρισής της.

Ενας από τους τρόπους είναι η πτώχευση, αλλά αυτό θα πρέπει εντελώς να αποκλειστεί. Άρα αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να γίνει μέσω γενικής συνέλευσης και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία τόσο ως προς την παρουσία σε αυτήν όσο και ως προς την λήψη της όποιας απόφασης.

Βέβαια με τους Χρήστο Πανόπουλο και Πολυχρόνη Συγγελίδη να κατέχουν σχεδόν το 95% των μετοχών είτε μέσω της Βιαμάρ είτε μέσω της Insports, γίνεται αντιληπτό ότι εφόσον έχουν κάτι οι δυο τους αποφασίσει, αυτό και θα συμβεί. Παραμένει όμως ερωτηματικό ποια θα είναι τελικά η απόφασή τους.

Αναλυτικά, οι προβλέψεις του καταστατικού της ΠΑΕ Ξάνθη για τους τρόπους λύσης και εκκαθάρισης της εταιρείας, όπως αναφέρονταν πριν την τελευταία τροποποίηση του καταστατικού με την υπογραφή του Άρη Πιαλόγλου από το καλοκαίρι του 2018…