Ηχηρό τριπλό «παρών» από τον Χρήστο Πανόπουλο στην ΠΑΕ Ξάνθη μετά την «αποχώρηση» της 14ης Αυγούστου

Την περασμένη Παρασκευή 14 Αυγούστου ο Χρήστος Πανόπουλος είχε θέσει ως ημερομηνία – ορόσημο για την αποχώρησή του από την Ξάνθη και το ποδόσφαιρο, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση αυτή είναι οριστική, αμετάκλητη και δεν αλλάζει.

Δυο μέρες μετά, βράδυ Κυριακής 16 Αυγουστου το ThrakiSportS έβγαλε… amber alert για τον μεγαλομέτοχο της Ξάνθης, θέτοντας ερωτήματα για το αν ειναι ακομα στην ομάδα και αν με αυτόν ως ηγέτη θα πάει στα μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Στο 48ωρο που μεσολάβησε είναι αλήθεια ότι ο Πανόπουλος φρόντισε με τρεις διαφορετικούς και σε ορισμένες περιπτώσεις ηχηρούς τρόπους να δηλώσει «παρών» στην ΠΑΕ Ξάνθη, έστω και αν έχουν περάσει πλέον τέσσερα και βαδίζουμε προς το πέμπτο 24ωρο από την ημερομηνία που ο ίδιος είχε θέσει ως απώτατη για την αποχώρησή του.

Ο πρώτος τρόπος ειναι τα δύο εξώδικα με τα οποία η ΠΑΕ Ξάνθη ουσιαστικά «ταράζει στη νομιμότητα», όπως έχει προαναγγείλει, την ΕΠΟ και την Super League απειλώντας ακόμα και με προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια για αστικές αποζημιώσεις διαφυγόντων κερδών εφόσον διεξαχθούν τα μπαράζ. Είναι προφανές ότι αν και έχουν την υπογραφή Πιαλόγλου, φέρουν την σφραγίδα του Πανόπουλου που προφανώς αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική, να αφήσει τον παθητικό ρόλο που κράτησε στο μεγαλύτερο διάστημα όλων των προηγούμενων μηνών και να περάσει στην φουλ επίθεση.

Ο δεύτερος τρόπος ήρθε εμμέσως, στην επίσημη συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ Ξάνθη για την απώλεια του Σάββα Θεοδωρίδη. Στην ανακοίνωση υπάρχει μια λεπτομέρεια που λίγοι πρόσεξαν. Γίνεται αναφορά όχι μόνο στο ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη ΑΟ και τον προσωπικά στον ίδιο τον «κ. Χρήστο Πανόπουλο» που εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια. Δηλαδή σε επίσημη ανακοίνωση, έστω και για αυτήν την δυσάρεστη είδηση, ο Πανοπουλος υφίσταται ως διοικητικός ηγέτης της Ξάνθη και μετά την 14η Αυγούστου που ο ίδιος είχε ορίσει ως ημερομηνία αποχώρησης.

Ο τρίτος τρόπος ήταν με μήνυμα που φρόντισε να στείλει η πλευρά του ίδιου του Χρήστου Πανόπουλου μετά το «amber alert» που εξέδωσε το ThrakiSportS στο άρθρο της περασμένης Κυριακής. Ελάχιστα λεπτά μετά την δημοσίευσή του, ανώτατη πηγή (πιο ανώτατη δεν γίνεται) φρόντισε να κάνει γνωστό ότι ο ίδιος ο Πανόπουλος όχι απλά δεν ήταν εξαφανισμένος αλλά βρισκόταν σε νησί του Αργοσαρωνικού και μάλιστα παρέα με τον Γιάννη Παπαδημητρίου. Είναι γνωστό οι δυο τους διατηρούν φιλικές σχέσεις, θα έλεγε κανείς οικογενειακές, αλλά η κοινή τους παρουσία στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία αλλά και το γεγονός ότι φρόντισαν να γίνει γνωστή ελάχιστα λεπτά μετά το «amber alert» που εξέδωσε το ThrakiSportS, δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί ότι ήταν μόνο για διακοπές.

Συμπέρασμα; Ο Χρήστος Πανόπουλος είπε ότι θα φύγει στις 14 Αυγούστου αλλά πέντε μέρες μετά παραμένει στην ΠΑΕ Ξάνθη. Και δείχνει να ασχολείται πλέον προσωπικά ο ίδιος με τα τρέχοντα ζητήματα της ομάδας, που ειναι ιδιαιτέρως σημαντικά και εξαιρετικά κρίσιμα για το μέλλον της. Είναι προφανές ότι αυτός θα ηγηθεί της ομάδας στα δύο μπαράζ όπως και πιο πριν στην (εν εξελίξει νομική και εξωγηπεδική) προσπάθεια να μην κάν διεξαχθούν.

Ο Πανόπουλος δηλώνει ότι δεν εξαφανίστηκε αλλά στην κρίσιμη στιγμή θα είναι παρών – αν και είχε πει ότι θα φύγει. Μένει να φανεί πόση διάρκεια θα έχει αυτή η ενασχόλισή του με την ομάδα και αν το τέλος αυτής της ενασχόλισης, σε 10 μέρες ή το πολύ ένα μήνα, θα σημάνει και την περιβόητη αλλαγή στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς ή το οριστικό τέλος και την εκκαθάριση που ο ίδιος ανακοίνωσε. Άλλωστε ο ίδιος όρισε για αυτήν την Παρασκευή 21/8 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Ξάνθη με αποκλειστικό θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη αυτό το ενδεχόμενο…