Όταν ο Πανθρακικός έπαιρνε αποτέλεσμα μέσα στο Παρίσι απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν (+video)

Η Παρί Σεν Ζερμέν νικώντας με 3-0 την Λειψία έγινε η μία ομάδα του μεγάλου τελικού της φετινής διοργάνωσης του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα διεξαχθεί το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής στο Ντα Λουζ της Λισαβόνας.

Πόσοι θυμούνται όμως ότι αυτή η Παρί Σεν Ζερμέν είναι η ίδια ομάδα που πριν 11 χρόνια είχε αντιμετωπίσει στο Παρίσι και ο… Πανθρακικός, η ομάδα που πλέον αγωνίζεται στο τοπικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης, αλλά τότε είχε ανέβει στα μεγάλα σαλόνια και δεν φείδονταν χρημάτων για να προετοιμάζεται εις τας Ευρώπας και να κλείνει μεγάλα φιλικά, με το πιο σημαντικό της ιστορίας του να είναι αναμφισβήτητα αυτό με την Παρί.

Ο αγώνας είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου του 2009, αλλά λόγω ισχυρής βροχόπτωσης στο προάστιο Εβρί-Κουρκουρόν του Παρισιού όπου βρίσκεται το γήπεδο “Robert Bobin”, αναβλήθηκε και διεξήχθη 24 ώρες μετά, αφού πρώτα μεταφέρθηκε στο Εβρί-Μποντούφλ. Εκεί μάλιστα η ομάδα της Κομοτηνής κατάφερε αφενός να σκοράρει και αφετέρου μην χάσει, ξεκινώντας με ιδανικό τρόπο τα φιλικά εκείνης της περιόδου, η οποία ωστόσο είχε την χειρότερη δυνατή κατάληξη – αφού υποβιβάστηκε στην Football League.

Για την ακρόβεια, ο Πανθρακικός είχε αποσπάσει ισοπαλία και μάλιστα με σκορ, 1-1. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν στο 12ο λεπτό με τον Ν’Γκόι. Ωστόσο, οι “πράσινοι”, που αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο ματς φορούσαν τις… ροζ εμφανίσεις, αντέδρασαν στο 28′ με τον Φιλιπ Αρσένιεβιτς και το 1-1 που διαμορφώθηκε σε εκείνο το σημείο, παρέμεινε ως το τέλος του παιχνιδιού, χαρίζοντας μια ισοπαλία γοήτρου απέναντι σε μια ομάδα που σήμερα κατάφερε μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών να προκριθεί στον τελικό τξς κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Για να επιστρέψουμε στο φιλικό του 2009, ο Πανθρακικός είχε αγωνιστεί σε εκείνο το παιχνίδι με την εξής σύνθεση: Ρόκα, Βελάσκο (55’ Αργυρίου), Τζόκιτς, Κλεμάν, Τροϊζε (80’ Μπαχαρίδης), Φαγιάρδο (75’ Καζάκης), Αρσενίεβιτς (75’ Κωνσταντινίδης), Μαρσελάο (80’ Σακελλαρίου), Καπετάνος (55’ Στόϊκος), Ντιαλό (55’ Μπουβάλ), Οράκ (75’ Κανωτίδης).

Δείτε παρακάτω ορισμένα στιγμιότυπα από την ιστορική αναμέτρηση, όπως ανέβηκαν τότε στο youtube, που δεν ήταν τότε τόσο δημοφιλές όσο σήμερα…