Χρήστο, υπάρχεις ακόμα ή ήδη έφυγες από τις 14 Αυγούστου; Πώς θα πάει η ομάδα στα μπαράζ;

Ήταν 25 μέρες πριν, μεσημέρι Τρίτης 21 Ιουλίου όταν ο Χρήστος Πανόπουλος στην ιστορική, όπως χαρακτηρίστικε, συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Προπονητικό Κέντρο της Ξάνθης, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ΠΑΕ Ξάνθη και γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο μέχρι και τις 14 Αυγούστου, παραμονή της Παναγίας όπως και ο ίδιος είπε.

Ανέφερε συγκεκριμένα:

«Σήμερα σας ανακοινώνω ότι πήρα την οριστική και αμετάκλητη απόφαση, που δεν αλλάζει για όλα τα εκατομμύρια του κόσμου κι όλους τους ράβδους χρυσού που υπάρχουν, να αποχωρήσω άμεσα από το ποδόσφαιρο και ως εκ τούτου από την αγαπημένη μου Ξάνθη! Αυτό θα γίνει μέχρι τις 14 Αυγούστου, παραμονή της Παναγίας, του 2020 ώστε:

1ον) Η εταιρία μου να εκπληρώσει όλες ανεξαρτήτως τις οικονομικές υποχρεώσεις  που έχει μέχρι το τελευταίο ευρώ ώστε να κλείσει το κεφάλαιο αυτό με συνέπεια, με σεβασμό προς όλους, προς όλους τους εργαζόμενους, προς όλους τους «τρίτους», προς όλες τις υποχρεώσεις της. Με λίγα λόγια με «υγεία», όπως τόσα χρόνια πορεύτηκε κι απέπνεε υγεία, είχε υγεία και θα την έχει, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο που θα αποχωρήσουμε εγώ και ο Συγγελίδης.

2ον) Να δώσουμε την ευκαιρία σε οποιονδήποτε επενδυτή ή γκρουπ επενδυτών θέλει να αγοράσει την ομάδα. Μια ομάδα την οποία αν επιλέξει να επενδύσει, θα την παραλάβει με πάγια περιουσιακά στοιχεία, ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, ένα αθλητικό κέντρο και τις όποιες ομάδες έχει με μηδενικούς δανεισμούς, με μηδενικές υποχρεώσεις και με πληρωμένα τα όποια έξοδα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο που θα την αφήσουμε.

Αλλά, υπάρχει ένα “αλλά” που μπορεί να μην αρέσει σε αρκετούς από την πόλη. Δεν θα δώσω την ομάδα σε οποιοδήποτε ευκαιριακό λαμόγιο να την εκμεταλλευτεί με στόχο άλλα πράγματα, και τελικά να την οδηγήσει στην εξαθλίωση, όπως δυστυχώς συμβαίνει σε άλλες ομάδες της χώρας μας, παραδείγματα υπάρχουν πολλά κοντινά και μακρινά. Προκειμένου να μην φτάσουν εκεί τα πράγματα θα την κλείσω τίμια, σωστά, ηθικά, από το να την αφήσω να την ξευτελίζουν και να την εξαθλιώνουν καθημερινά. Και σ’ αυτό είμαι κάθετος.

Αυτά είχε πει ο Χρήστος Πανόπουλος στις 21 Ιουλίου και τα ίδια επανέλαβε λίγες ώρες μετά στους παίκτες, τους οποίους πράγματι ξεχρέωσε μέχρι τελευταίου ευρώ και άφησε αμέσως μετά ελεύθερους, αλλά και στους τοπικούς άρχοντες που δεξιώθηκε. Εκτοτε ακούγονται πολλά, δημοσιεύονται επίσης πολλά (με κύρια πηγή πληροφόρησης το ΓΕΜΗ) αλλά η μόνη μέρα που πραγματικά ο ίδιος έδωσε σημάδια ζωής ήταν η περασμένη Δευτέρα 10η Αυγούστου, η έναρξη της κρίσιμης τελευταίας του εβδομάδας στην Ξάνθη όπως ο ίδιος είπε.

Όλοι ανέμεναν στις 14 Αυγούστου, παραμονή της Παναγίας, να κάνει την περίφημη ιστορική μεγάλη ανακοίνωση, όπως είχε δεσμευθεί. Βρέθηκε ο νέος ιδιοκτήτης ή θα προχωρήσει σε διαδικασία εκκαθάρισης της ΠΑΕ, όπως είναι το θέμα της έκτακτης ΓΣ που έχει συγκαλέσει για την 21η Αυγούστου; Τελικά, μάταια πατούσαν όσοι πατούσαν να κάνει reload η επίσημη ιστοσελίδα της Ξάνθης. Η μόνη ανακοίνωση εκείνη την ημέρα αφορούσε ένα φιλικό των πιτσιρικάδων που υπέγραψαν εσπευσμένα επαγγελματικά συμβόλαια στον ΑΟΞ με τον Αρη Αβάτου και την ενημέρωση για την κλήρωση των μπαράζ.

Ήρθε η 15η Αυγούστου, της Παναγίας. Πέρασε και αυτή. Ήρθε και η 16η, η επομένη της Παναγίας δηλαδή. Σχεδόν πέρασε και αυτή. Σε άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας (λέμε τώρα…) ήδη έχουμε μπει στην 17η Αυγούστου, ημέρα Δευτέρα. Τρεις μέρες μετά το «τελεσίγραφο» που ο ίδιος ο Πανόπουλος είχε θέσει, τρεις μέρες μετά «την οριστικά και αμετάκλητα» τελευταία μέρα του στην κατά δήλωσή του «αγαπημένη του Ξάνθη» και γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και τα ερωτήματα πλέον κορυφώνονται. Είναι ήδη παρελθόν ο Χρήστος Πανόπουλος από την Ξάνθη και αν ναι, γιατί δεν έχει βγει να το ανακοινώσει; Πάντως η επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ξάνθη (αν και έχει αποδειχθεί ότι δεν αποτελεί δυστυχώς και ό,τι πιο έγκυρο σε αυτές τις υποθέσεις) αναφέρει ακόμα και τώρα, βράδυ 16ης Αυγούστου, ότι ιδιοκτήτρια της ομάδας είναι η Βιαμάρ και ιδιοκτήτης της Βιαμάρ είναι ο Πανόπουλος. Δεν έχει αλλάξει κάτι σε αυτό.

Αν είναι παρελθόν, υπάρχει διάδοχη κατάσταση; Εχει σε αυτό το διάστημα «βρεθεί η τίμια επόμενη λύση για την πόλη μας και την Ξάνθη μας», όπως ο ίδιος είπε; Αν ναι, πότε επιτέλους θα το μάθουν αυυό οι αγωνιούντες φίλοι της Ξάνθης; Αν όχι, θα προχωρήσει πράγματι στο τέλος της εβδομάδας στο κλείσιμο της ΠΑΕ, όπως προβλέπει η έκτακτη ΓΣ που έχει συγκαλέσει; Ή θα βάλει ο ίδιος τρεις μέρες μετά δύο εκατομμύρια ευρώ γα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπως προβλέπει η επόμενη ΓΣ που έχει συγκαλέσει;

Ο ίδιος ο Πανόπουλος έθεσε ως τελική ημερομηνία την 14η Αυγούστου, όχι εμείς. Και ο ίδιος διευκρίνισε ότι αυτή η ημερομηνία δεν αλλάζει με τίποτα. Ο ίδιος επίσης είπε ότι «εύχεται και ελπίζει» να βρεθεί η λύση και δεσμεύθηκε ότι «θα είναι ο πιο – και δεν μπορεί να αμφιβάλλει κανένας – ο πιο φανατικός φίλος της, με καρδιά και με ψυχή».

Ο πιο φανατικός φίλος του ΑΟΞ λοιπόν, οφείλει να αναλογιστεί και τους υπόλοιπους φίλους του ΑΟΞ και σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι όφειλε να βγει όχι απλά χθες αλλά ήδη από… προχθές και να δώσει απαντήσεις. Γιατι εκτός των άλλων ο χρόνος μετρά αντίστροφα και για δυο αγώνες μπαράζ, που εφόσον θέλει και ο ίδιος, έστω και ως οπαδός, να υπάρχει συνέχεια, οφείλουν να βρουν την ομάδα με ηγεσία.

Φυσική ηγεσία και όχι εξαφανισμένη, όπως συμβαίνει αυτήν την στιγμή αλλά και το μεγαλύτερο από το τελευταίο χρονικό διάστημα. Όπως ανέφερε και στο προηγούμενο άρθρο – παρέμβασή του το ThrakiSportS, κανείς μα κανείς δεν αμφισβητεί ότι χάρη στον Πανόπουλο η ΠΑΕ Ξάνθη έμεινε 31 σερί χρόνια στην Α’ Εθνική. Όμως όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, «τα στερνά τιμούν τα πρώτα».

Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, με την αγωνία στο κατακόρυφο, οφείλει να βγει μπροστα. Είναι υποχρέωσή του απεναντι στος αγνούς φίλους της ομάδας, να μιλήσει ντόμπρα και ξεκάθαρα. Για το σήμερα και το αύριο, όποια απόφαση και αν ο ίδιος έλαβε τελικά.

Χρήστο Πανόπουλε, εσύ ο ίδιος δεσμεύθηκες ότι όλα θα έχουν ολοκληρωθεί με κάποιον τρόπο ως τις 14 Αυγούστου. Εσύ ο ίδιος ξεκαθάρισες ότι η ημερομηνία αυτή δεν αλλάζει. Και εσύ ο ίδιος εμφανίζεσαι πλέον ανακόλουθος στην δήλωσή σου αυτή, που είναι πολύ πρόσφατη για να ξεχαστεί…