Νέα ανατροπή δεδομένων στην ΠΑΕ Ξάνθη με μία παραίτηση, ορισμό νέου αντιπροέδρου στο ΔΣ της και… πολλές απορίες

Νέα ανατροπή δεδομένων στα όσα γνωρίζαμε ως προς την διάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Ξάνθη προκαλεί ανακοίνωση της ομάδας προς το ΓΕΜΗ, που δημοσιοποιήθηκε στις 30 Ιουλίου, δηλαδή μετά τις γνωστές ανακοινώσεις Πανόπουλου για το μέλλον της ομάδας.

Αυτό που γνωρίζαμε ήταν ότι στις 11 Μαΐου που έληγε η θητεία του προηγούμενου ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση για διενέργεια αρχαιρεσιών για την εκλογή νέου ΔΣ (θυμηθειτε το σχετικό δημοσοσίευμα του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ). Αν και επίσημη ανακοίνωση δεν υπήρξε, από τις σχετικές αλλαγές που έγιναν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ξάνθη και παραμένουν έτσι σε αυτήν, πληροφορηθήκαμε ότι στο νέο ΔΣ ο μόνος που δεν επανεξελέγη ήταν ο Γιώργος Μπερμπέρογλου που αποχώρησε μετά από μια δεκαετία και στην θέση του ορίστηκε ως νέο μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ο Κωνσταντίνος Γεωργούλας (θυμηθείτε και αυτό το δημοσίευμα του ThrakiSportS στις 15 Μαΐου με ένα κλικ ΕΔΩ).

Μετά από εκείνη την εξέλιξη, ο Κωνσταντίνος Γεωργούλας συμμετείχε ως εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ξανθη στα κρίσιμα διοικητικά συμβούλια και γενικές συνελεύσεις που ακολούθησαν σε Super League και ΕΠΟ – ανάμεσά τους και σε αυτά για τις επικυρώσεις των βαθμολογιών, την μη αύξηση των ομάδων μέσω αναδιάρθρωσης στο πρωτάθλημα αλλά και στις εκλογές στην Super League όπου και με την ψήφο της Ξάνθης αναδείχθηκε νέος πρόεδρος του συνεταιρισμού ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης.

Οπως ωστόσο ανακοίνωσε η ίδια η ΠΑΕ Ξάνθη με επίσημο έγγραφό της στο ΓΕΜΗ στο τέλος Ιουλίου, όλα όσα ξέραμε κσι προαναφέρθηκαν ΔΕΝ ισχύουν. Εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην ΠΑΕ Ξάνθη φαίνεται ότι ΔΕΝ έγιναν ποτέ (!!!) και η έλευση του Κωνσταντίνου Γεωργούλα δεν υφίσταται από τις 11 Μαΐου που γνωρίζαμε όλοι αλλά από τις 10 Ιουλίου, δηλαδή μόλις εδώ και ένα μήνα. Μάλιστα, ο Γεωργούλας εξελέγη πράγματι ως αντικαταστάτης του Μπερμπερογλου, αλλά δεν είναι απλό μέλος του νεου ΔΣ αλλά β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, κάτι που μέχρι σήμερα ΔΕΝ γνωρίζαμε. Όπως επίσης δεν ήταν γνωστό ότι ο Μπερμπέρογλου δεν αποχώρησε λόγω λήξης της θητείας του και μη ανανέωσής της αλλά λόγω… παραίτησης, όπως επισης αναφέρεται ρητά στην επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ξάνθη στο ΓΕΜΗ.

Η ανακοίνωση αυτή κρύβει και άλλες εκπλήξεις. Στην ανασυγκρότηση του ΔΣ αναφέρονται ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Αρης Πιαλογου, ως αντιπρόεδρος ο Γιωργος Στράτος, ως β’ αντιπρόεδρος το new entry Κωνσταντίνος Γεωργούλας και ως απλά μέλη οι Νίκος Δαμκαλής και Νίκος Χαλαβαζής. Η θητεία του συγκεκριμένου ΔΣ είναι μέχρι την… 11/5/2020 (δηλαδή έχει λήξει!!!), όπως ρητά αναφέρεται στο έγγραφο, «δυνάμενη να παραταθεί μέχρι την πρώτη τακτική Γενική Συνέλευση μετά την λήξη της θητείας του». Και όλα αυτά αναφέρονται σε έγγραφο με ημερομηνία 30/7/2020!!! Με άλλα λόγια, ο Γεωργούλας φέρεται να εξελέγη ως αντιπρόεδρος σε ΔΣ του οποίου έχει ήδη λήξει η θητεία και απλά παρατείνεται μέχρι την πρώτη τακτική Γενική Συνέλευση (με το ΓΕΜΗ να έχει προσδιορίσει την λήξη της θητείας του κάθε μέλους του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη την 31η Δεκεμβρίου του 2020).

Ακολούθως στην ίδια επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ξάνθη γίνεται αναφορά και στην εκπροσώπηση της εταιρείας. Συγκεκριμένα καθορίζονται οι αρμοδιότητες του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Άρη Πιαλόγλου, διευκρινίζεται ότι ο Γιώργος Στράτος ως αντιπρόεδρος θα ασκεί προεδρικά καθήκοντα σε περίπτωση κωλύμματος ή απουσίας του προέδρου ενώ «με ομόφωνη απόφαση ο κ. Γεωργούλας Κωνσταντίνος ορίζεται ως Β’ Αντιπρόεδρος του ΔΣ με αρμοδιότητα να εκπροσωπεί την εταιρεία ενώπιον της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) και των Επιτροπών αυτής και της διοργανώτριας αρχής ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ».

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τουλάχιστον το επίσημο αυτό έγγραφο της ΠΑΕ Ξάνθη, το πρακτικό του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη που αφορά την παραίτηση Μπερμπέρογλου, την εκλογή Γεωργούλα στο ΔΣ και την ανάθεση των καθηκόντων του ως νέου αντιπροέδρου έχει ημερομηνία 10 Ιουλίου. Ωστόσο ο Γεωργούλας έχει εμφανιστεί ήδη από τον Μάιο και τον Ιούνιο να εκπροσωπεί την ΠΑΕ Ξάνθη στην Λίγκα και στην ΕΠΟ, νωρίτερα δηλαδή από τον φερόμενο διορισμό του!!!

Αναμφισβήτα, το νέο αυτό έγγραφο προκαλεί περισσότερα ερωτηματικά από όσα λύνει, καθώς η ιδιότητα Γεωργούλα ως αντιπροέδρου δεν αναφέρεται πουθενά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ξάνθη ενώ απο πουθενά επίσης δεν προέκυπτε μέχρι σήμερα ότι η αντικατάσταση Μπερμπέρογλου ήταν αποτέλεσμα παραίτησης του και όχι απλά λήξης της θητείας του και μη ανανέωσής της. Το πιο σημαντικό; Σύμφωνα με αυτό το έγγραφο φαίνεται ότι ΔΕΝ έχει εκλεγεί νέο ΔΣ και απλά έχει παραταθεί η θητεία του, αν και μετά την λήξη της εξελέγη νέο μέλος σε αυτό, στο οποίο μάλιστα ανατέθηκαν και καθήκοντα β’ αντιπροέδρου και εκπροσώπησης σε ΕΠΟ και Λιγκα.

Πολλά μπερδεμένα πράγματα, διαφορετικά από όσα μέχρι τώρα γνωρίζαμε. Υπενθυμίζεται ότι στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της 24ης Αυγούστου υπάρχει ως θέμα στην ημερησία διάταξη και η «παραίτηση ενός μέλους». Στην ίδια συνέλευση προβλέπεται «αλλαγή της έδρας της εταιρείας», ένα θέμα που επίσης άλλα γνωρίζαμε και άλλα φαίνεται ότι ισχύουν όπως αποκάλυψε το ThrakiSportS, αφού όλοι νομίζαμε ότι πλέον η έδρα δεν είναι στον Δήμο Ξανθης αλλά φαίνεται ότι παραμένει εκεί. Και όλα αυτά ενώ τρεις μερες πριν η ΠΑΕ Ξάνθη έχει έκτακτη ΓΣ και για ενδεχόμενη εκκαθάριση της ΠΑΕ, με την αγωνία όσο οι μέρες περνούν να εντείνεται.

Το επίσημο έγγραφο – ανακοίνωση της ΠΑΕ Ξάνθη προς το ΓΕΜΗ που φέρνει στο φως της δημοσιότητας του ThrakiSportS είναι το ακόλουθο (για ευνόητους λόγους έχουμε κρύψει τα στοιχεία που αποτελούν ευαίσθητα δεδομένα της ΠΑΕ και των μελών του ΔΣ της):