Ανατρέπει τα δεδομένα για την ΠΑΕ Ξάνθη το ΓΕΜΗ: Δεν άλλαξε ποτέ η έδρα της!!! (+docs)

Το γεγονός ότι στην δεύτερη έκτακτη Γενική Συνέλευση για Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου περιλαμβάνεται ως θέμα στην ημερήσια διάταξη και αυτό της αλλαγής της έδρας της εταιρείας προκάλεσε σε αρκετό κόσμο απορίες, αφού μόλις πριν λίγες εβδομάδες αυτή είχε αλλάξει.

Ως γνωστόν, όπως είχε αποκαλύψει το ThrakiSportS από τις αρχές Ιουνίου, είχε γίνει πρόσκληση για έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 15 Ιουνίου και αν δεν υπήρχε απαρτία την 1η Ιουλίου με αποκλειστικό θέμα να αλλάξει η καταστατική έδρα της ΠΑΕ. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το δημοσίευμα του ThrakiSportS, έγινε γνωστό ότι η έδρα μεταφέρθηκε περίπου 150 μέτρα μακριά, από το Σαλέ των Πηγαδίων στο προπονητικό κέντρο, που ωστόσο ανήκει στον Δήμο Αβδήρων, για αυτό και κρίθηκε απαραίτητη η σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την αλλαγή της έδρας.

Σχετική έγκριση έδωσε πριν τρεις εβδομάδες μέχρι και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ωστόσο όπως αποδεικνύεται, η έδρα εν τέλει δεν άλλαξε ποτέ παρά την γενικευμένη αντίθετη εκτίμηση. Ως έδρα της εταιρείας παραμένει ο Δήμος Ξάνθης και καμία άλλη έδρα δεν έχει δηλωθεί στο ΓΕΜΗ το προηγούμενο διάστημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι δύο προσκλήσεις για τις έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις μέσα στον Αύγουστο, στις 21 του μηνός για την ενδεχόμενη εκκαθάριση της εταιρείας και στις 24 του μηνός για την… αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, αναφέρεται η Ξάνθη ως έδρα της εταιρείας στις σχετικές υπογραφές με τις οποίες γίνεται η πρόσκληση.

Υπενθυμίζεται ότι όπως προαναφέρθηκε, στην δεύτερη έκτακτη ΓΣ της 24ης Αυγούστου περιλαμβάνεται ως θέμα στην ημερήσια διάταξη και η αλλαγή της έδρας της ΠΑΕ Ξάνθη, που προφανώς με βάση τα δημοσιευμένα στο ΓΕΜΗ έγγραφα παραμένει για την ώρα ο Δήμος Ξάνθης και ΔΕΝ έγινε ακόμα ο Δήμος Αβδήρων παρά την γενικευμένη αντίθετη αίσθηση.

Είναι πιθανό αυτή η αλλαγή να γίνει στην ΓΣ της 24ης Αυγούστου αλλά προκαλεί απορίες ο λόγος που ΔΕΝ προχώρησε στην αλλαγή της έδρας της η ΠΑΕ Ξάνθη τις προηγούμενες μέρες και τι μπορεί να σημαίνει αυτή η μη αλλαγή στα ανοιχτά δικαστικά μέτωπα που έχει, δεδομένου ότι βάσει Μπαλτάκου η μεταφορά της έδρας από το Σαλέ των Πηγαδίων αποτελούσε στοιχείο αποδόμησης της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας με τον ΠΑΟΚ μέσω του νέου ιδιοκτήτη του Σαλέ Γιάννη Καλπαζίδη, που έχει καταγγελθεί ότι είναι ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη και ενεργεί ουσιαστικά σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΕΑ ως παρένθετο πρόσωπο του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ.

Θυμηθειτε παρακάτω τις δύο προσκλήσεις για τις έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις μέσα στον Αύγουστο, όπου στο τέλος τους μαζί με τις ημερομηνίες ως τόπος αναφέρεται η Ξάνθη (και όχι τα Πηγάδια του Δήμου Αβδήρων, όπως θα έπρεπε αν είχε πράγματι αλλάξει η έδρα της ΠΑΕ). Άλλωστε, αξίζει να σημειωθεί ότι και η κεντρική σελίδα του ΓΕΜΗ δείχνει ακόμα και σήμερα 8η Αυγούστου ως έδρα της ΠΑΕ Ξάνθη τα Κιμμέρια του Δήμου Ξάνθης (όπου βρίσκεται το Σαλέ στο οποίο επί όλα αυτά τα χρόνια φιλοξενούνταν τα γραφεία της ομάδας). Συνεπώς η έδρα ΔΕΝ έχει ακόμα αλλάξει.