Επιβεβαιώνει η ΠΑΕ Ξάνθη ότι θα έχει έδρα εκτός Δήμου Ξάνθης! Οι διευκρινίσεις και η «διττή εκμετάλλευση»

Επιβεβαίωσε ανώτερο στέλεχος της ΠΑΕ Ξάνθη σε συνεργάτη του ThrakiSportS ότι επίκειται αλλαγή της καταστατικής έδρας της ΠΑΕ Ξάνθη, όπως άλλωστε αποκαλύπτεται από τα επίσημα έγγραφα που παρουσίασε η ιστοσελίδα, αλλά με μάλλον ειρωνικό τρόπο υποβάθμιζε το γεγονός ότι μετά από 31 χρόνια η έδρα του ΑΟΞ θα είναι… εκτός Δήμου Ξάνθης.

Η είδηση για την αλλαγή της καταστατικής έδρας της ΠΑΕ Ξάνθη είναι αλήθεια ότι στους περισσότερους έσκασε σαν «βόμβα», όπως ακριβώς ανέφερε και ο τίτλος στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ThrakiSportS. Για την εξέλιξη αυτή μάλιστα δήλωναν απόλυτη άγνοια ακόμα και ανώτατα στελέχη του ίδιου του Δήμου Ξάνθης, που εδώ και 50 χρόνια είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον ΑΟΞ, αν και διευκρινιζόταν ότι «παρά το ηθικό ζήτημα, δεν του πέφτει λόγος για μια εταιρική απόφαση αλλαγής έδρας μιας ανώνυμης εταιρείας».

Η ουσία σε αυτήν την αλλαγή έδρας κρύβεται στην αλλαγή των γραφείων της ΠΑΕ από το Σαλέ στο Προπονητικό Κέντρο. Όπως εξήγησε ανώτερο στέλεχος της ομάδας, όσο και αν η μεταφορά αυτή αφορά απόσταση περίπου 250 μέτρων, παρόλα αυτά είναι… αρκετή για να αλλάξει διοικητικά όρια. Το μυστικό κρύβεται στην κόκκινη γραμμή της αεροφωτογραφίας που παρουσίασε πρόσφατα η Ξάνθη Sport για να δείξει πως διαχωρίζονται πλέον όσα ανήκουν στην ΠΑΕ Ξάνθη (γήπεδο και προπονητικό κέντρο στο κάτω μέρος της κόκκινης γραμμής) και όσα ανήκουν στην Vialand του Καλπαζίδη (Σαλέ, πισίνα και τα επτά γήπεδα, από την πάνω πλευρά της κόκκινης γραμμής).

Αν και μιλάμε γενικά για Πηγάδια, ουσιαστικά μόνο το γήπεδο και το προπονητικό ανήκει στα διοικητικά όρια της πρώην κοινότητας Πηγαδίων του πρώην Δήμου Βιστωνίδας, που πλέον έχει απορροφηθεί από τον Δήμο Αβδήρων. Ο δρόμος που περνά από την πάνω πλευρά του γηπέδου και συνεχίζει προς το Σαλέ αποτελεί ουσιαστικά και το διοικητικό όριο, με το ξενοδοχείο και τις εγκαταστάσεις του να ανήκουν διοικητικά στα Κιμμέρια, που από την πλευρά τους είναι πρώην κοινότητα ενταγμένη στον Δήμο Ξάνθης. Έτσι, με τη μεταφορά των γραφείων από το Σαλέ στο Προπονητικό, έστω και αν αφορά μερικές δεκάδες μέτρα, έχουμε αλλαγή ορίων Δήμου και από τον Δήμο Ξάνθης πάμε στον Δήμο Αβδήρων.

Ο Δήμος Αβδήρων θα είναι λοιπόν η νέα καταστατική έδρα της ΠΑΕ Ξάνθη. Σε ερώτημα γιατί δεν επιδιώχθηκε να ενοικιαστούν έστω τυπικά κάποια γραφεία μέσα στην πόλη της Ξάνθης ώστε να μην υπάρχει το αν μη τι άλλο περίεργο φαινόμενο η έδρα του ΑΟ Ξάνθη να είναι εκτός Δημου Ξάνθης, η απάντηση ήταν με το «γιατί δεν υπήρχε λόγος». Σε όλους τους τόνους διαψευδόταν πάντως οποιοδήποτε ενδεχόμενο η ΠΑΕ να αλλάξει και νομό, όχι όμως και το ενδεχόμενο να επίκειται αλλαγή και στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς, κάτι που δεν κρύβει ότι επιδιώκει ο Χρήστος Πανόπουλος αλλά όπως διευκρινίζεται «δεν έχει καταφέρει για την ώρα».

Από εκεί και πέρα, η μεταφορά της καταστατικής έδρας της ΠΑΕ Ξάνθη έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης και από τις δύο πλευρές ενόψει και των δικαστικών εξελίξεων που αναμένονται. Αν και όλα έγιναν σχετικά αθόρυβα από την πλευρά της ξανθιώτικης ΠΑΕ, η αποκάλυψη αυτή του ThrakiSportS όπως και οι προηγούμενες για την αποχώρηση Πανόπουλου, Συγγελίδη, Πιαλόγλου και Χαλαβαζή από το ΔΣ της Vialand καθώς και την διαγραφή του Σαλέ από την ιστοσελίδα της ΠΑΕ επικοινωνείται με έμφαση από τον νομικό εκπρόσωπο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Τάκη Μπαλτάκο. Ο τελευταίος διευκρινίζει ότι αν δεν υπήρχε μία φορά πολυϊδιοκτησία πριν τώρα δεν υπάρχει χίλιες φορές, αφού με τον τρόπο αυτόν αποδεικνύεται ότι κόπηκαν όλοι οι δεσμοί και άρα δεν μπορεί να σταθεί οποιαδήποτε νέα καταγγελία ενόψει πλέι οφ και πλέι άουτ – όπως φημολογείται έντονα τις τελευταίες ημέρες. Στο πλαίσιο αυτό, οι αποκαλύψεις του ThrakiSportS έκαναν… καλό στην επικοινωνιακή τακτική του νομικού επιτελείου του δικεφάλου.

Εκμετάλλευση επιχειρείται ωστόσο και από την πλευρά των φιλοολυμπιακών μέσων ενημέρωσης. Τονίζουν ότι η απόφαση για αλλαγή μέχρι και της καταστατικής έδρας της ΠΑΕ Ξάνθη είναι αποτέλεσμα της αποκάλυψης του «σκανδάλου της πολυϊδιοκτησίας», όπως το αποκαλούν. Υποστηρίζουν ότι είναι «τεκμήριο ενοχής» αλλά προσθέτουν ότι οι αλλαγές αυτές γίνονται μόνο για να ριχτεί στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Γεγονός είναι πάντως ότι η ΠΑΕ Ξάνθη επέλεξε στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία να προχωρήσει σε όλες αυτές τις αλλαγές και ήθελε αυτές να γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό, ενόψει των νέων γύρων που θα ακολουθήσουν μέσα στο καλοκαίρι στο δικαστικό μέτωπο εντός και εκτός Ελλάδος. Και αυτός ίσως είναι και ο λόγος που δεν προτιμήθηκε τα γραφεία της ΠΑΕ Ξάνθη να πάνε κάπου μέσα στην πόλη της Ξάνθης αλλά πήγαν έστω και μετακινούμενα κατά λίγα μέτρα στα όρια γειτονικού Δήμου, ώστε να προκληθεί και ο σχετικός ντόρος ότι έχουν πραγματοποιηθεί όλες αυτές τις αλλαγές. Έστω και αν τώρα θα έχουμε το περίεργο η ΠΑΕ Ξάνθη να έχει πλέον την έδρα της εταιρείας της εκτός… Δήμου Ξάνθης, για πρώτη φορά σε ιστορία 31 ετών…