Αποκάλυψη – βόμβα: Φεύγει ο ΑΟΞ από την Ξάνθη! Αλλάζει με απόφαση ΓΣ η έδρα της ΠΑΕ (+docs)

Σε μια κίνηση που πρόκειται να σηκώσει πολλή σκόνη προχωρά η ΠΑΕ Ξάνθη, αφού όπως πληροφορείται και αποκαλύπτει το ThrakiSportS, πρόκειται εντός του προσεχούς μήνα να προχωρήσει στην αλλαγή της καταστατικής της έδρας που αυτήν την στιγμή είναι ο Δήμος Ξάνθης.

Οπως φαίνεται από το έγγραφο που αποκαλύπτει το ThrakiSportS, οι μέτοχοι της ΠΑΕ Ξάνθη προσκαλούνται σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση για τις 15 Ιουνίου στα νέα γραφεία της ομάδας στα Πηγάδια και σε περίπτωση μη ύπαρξης απαρτίας σε επαναληπτική έκτακτη Γενική Συνέλευση την 1η Ιουλίου στα Πηγάδια.

Μοναδικό αντικείμενο αυτής της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων είναι η τροποποίηση του άρθρου 3 του καταστατικού.

Όποιος ανατρέξει στο άρθρο 3 του καταστατικού της ΠΑΕ, θα διαπιστώσει ότι αυτό αφορά την έδρα της εταιρείας. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «έδρα της εταιρείας ορίζεται ο Δήμος Ξάνθης».

Για να προχωρά σε τροποποίηση, γίνεται αντιληπτό ότι σύντομα έδρα της ΠΑΕ Ξάνθη δεν θα είναι ο Δήμος Ξάνθης. Κοινώς, θα φύγει ο ΑΟΞ από την πόλη της Ξάνθης.

Που θα πάει; Μόνον οι ιδιοκτήτες της ΠΑΕ Ξάνθη που καλούνται σε ΓΣ για να εγκρίνουν την σχετική απόφαση ξέρουν. Μπορεί να πάει στην Αθήνα όπου αυτοί διαμένουν και είναι άλλωστε και η έδρα της ιδιοκτήτριας εταιρείας, την… Θεσσαλονίκη ή τον… Πειραιά.

Μπορεί επίσης να πάει στην… Κομοτηνή ή την… Αλεξανδρούπολη όπου διαθέτει σπίτι ο Πανόπουλος ή απλά να μετακομίσει από τον Δήμο Ξάνθης στον γειτονικο Δήμο Αβδήρων, όπου αξίζει να σημειωθεί ότι ανήκουν διοικητικά τα Πηγάδια.

Μπορεί να είναι ένα ζήτημα ουσίας και να επίκειται μια πολύ μεγάλη αλλαγή που θα ανατρέψει όλα όσα ξέραμε, μπορεί και να είναι ένα εντελώς τυπικό νομοτεχνικό ζήτημα που να διορθώνει μια παράλειψη του παρελθόντος.

Το σίγουρο μόνο είναι ότι σύμφωνα με την αποκάλυψη του ThrakiSportS η ΠΑΕ Ξάνθη προχωρά σε έκτακτη ΓΣ γiα να αλλάξει την έδρα της. Και ως έδρα οριζόταν από την ίδρυση της ΠΑΕ 31 χρόνια πριν ως σήμερα ο Δήμος Ξάνθης…