Και επίσημα η έδρα της ΠΑΕ ΑΟ Ξάνθη δεν είναι στην Ξάνθη! Οι καταστατικές έδρες των άλλων ΠΑΕ…

Πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Ξάνθη και παρόλο που δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση, λογικά σε λίγες ημέρες, όταν γίνει η σχετική γνωστοποίηση της απόφασης στις αρμόδιες αρχές του Επιμελητηρίου Ξάνθης, η ΠΑΕ ΑΟΞ δεν θα έχει την έδρα της στον Δήμο Ξάνθης.

Μπορεί βέβαια να ακούγεται παράδοξο μια ομάδα που λέγεται ΑΟ Ξάνθη να μην έχει έδρα στον Δήμο Ξάνθης αλλά στον γειτονικό Δήμο Αβδήρων (εξαιτίας αυτής της μετακόμισης των γραφείων από το Σαλέ στο προπονητικό, άρα από τα Κιμμέρια του Δήμου Ξάνθης στα Πηγάδια του Δήμου Αβδήρων), ωστόσο δεν είναι η μόνη ομάδα που μετέχει στην Super League και έχει καταστατική έδρα σε διαφορετικό Δήμου από ό,τι το όνομά της.

Και αν για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ θα ήταν ολίγον… δύσκολο να έχουν έδρα την Κωνσταντινούπολη, υπάρχει και άλλη ιστορική και άκρως κορυφαία ομάδα της χώρας η οποία ουσιαστικά έχει τρεις έδρες: άλλην ως καταστατική, άλλην ως αγωνιστική και άλλην αναφέρει το όνομά της. Ποια ομάδα είναι αυτή; Ο Παναθηναϊκός.

Πάντως είναι σπάνιο φαινόμενο και αν μη τι άλλο, ακούγεται περίεργο ο ΑΟΞ να μην έχει πλέον ως καταστατική του έδρα την Ξάνθη. Αναλυτικά οι καταστατικές έδρες ορισμένων ΠΑΕ της Super League όπως ακριβώς καταγράφονται στα καταστατικά τους, μετά από μια σύντομη έρευνα του ThrakiSportS:

ΠΑΕ Ολυμπιακός: Έδρα της εταιρείας ορίζεται ο Δήμος Πειραιά (άρθρο 2 του καταστατικού)

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Έδρα της εταιρείας ορίζεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης (άρθρο 3 του καταστατικού)

ΠΑΕ ΑΕΚ: Έδρα της εταιρείας ορίζεται η Δημοτική Ενότητα Αμαρουσίου, Δήμου Αμαρουσίου, Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών, Περιφέρειας Αττικής. Επιτρέπεται η μεταγενέστερη μεταβολή της έδρας της εταιρείας, ύστερα από σχετική άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και γνώμη της οικείας ομοσπονδίας και του οικείου επαγγελματικού συνδέσμου. Μεταγενέστερη αλλαγή της έδρας του Αθλητικού Σωματείου από το οποίο προήλθε η εταιρεία δεν συνεπάγεται αναγκαστικά και την αλλαγή της έδρας της εταιρείας. (άρθρο 3 του καταστατικού)

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Έδρα της Εταιρείας ορίζεται ο Δήμος Βριλησσίων Αττικής (άρθρο 3 του καταστατικού)

ΠΑΕ Αρης: Έδρα της Εταιρείας ορίζεται η Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, της ομώνυμης Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Επιτρέπεται η μεταγενέστερη μεταβολή της έδρας της εταιρίας ύστερα από σχετική άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και γνώμη της οικείας ομοσπονδίας και του οικείου επαγγελματικού συνδέσμου. Μεταγενέστερη αλλαγή της έδρας του αθλητικού σωματείου από το οποίο προήλθε η εταιρία δεν συνεπάγεται αναγκαστικά και την αλλαγή της έδρας της εταιρίας. (άρθρο 3 του καταστατικού)

ΠΑΕ ΟΦΗ: Έδρα της εταιρείας ορίζεται ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης. Επιτρέπεται η μεταγενέστερη μεταβολή της έδρας της εταιρείας, ύστερα από σχετική άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και γνώμη της οικείας ομοσπονδίας και του οικείου επαγγελματικού συνδέσμου. Μεταγενέστερη αλλαγή της έδρας του Αθλητικού Σωματείου από το οποίο προήλθε η εταιρεία δεν συνεπάγεται αναγκαστικά και την αλλαγή της έδρας της εταιρείας. Αλλαγή έδρας επιτρέπεται μόνο μετά από σύμφωνη γνώμη της Γενικής Συνέλευσης του ιδρυτικού Αθλητικού Σωματείου. (άρθρο 3 του καταστατικού)

ΠΑΕ Αστερας Τρίπολης: Έδρα της εταιρείας ορίζεται ο Δήμος Τρίπολης. Επιτρέπεται η μεταγενέστερη μεταβολή της έδρας της εταιρείας, ύστερα από σχετική άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και γνώμη της οικείας ομοσπονδίας και του οικείου επαγγελματικού συνδέσμου. Μεταγενέστερη αλλαγή της έδρας του Αθλητικού Σωματείου από το οποίο προήλθε η εταιρεία δεν συνεπάγεται αναγκαστικά και την αλλαγή της έδρας της εταιρείας. (άρθρο 3 του καταστατικού)

ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία: Έδρα: Ο ∆ήµος Λαµιέων (άρθρο 2 του καταστατικού)

ΠΑΕ ΑΕΛ: Έδρα: Ο Δήμος Λαρισέων (άρθρο 2 του καταστατικού)

ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ: Έδρα της εταιρείας ορίζεται ο Δήμος Βόλου. Επιτρέπεται η μεταγενέστερη μεταβολή της έδρας της εταιρείας, ύστερα από σχετική άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και γνώμη της οικείας ομοσπονδίας και του οικείου επαγγελματικού συνδέσμου. Μεταγενέστερη αλλαγή της έδρας του Αθλητικού Σωματείου από το οποίο προήλθε η εταιρεία δεν συνεπάγεται αναγκαστικά και την αλλαγή της έδρας της εταιρείας. (άρθρο 3 του καταστατικού)