Προκηρύχθηκαν εκλογές στην ΠΑΕ Ξάνθη για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Διοικητικές εξελίξεις ενόψει την ΠΑΕ Ξάνθη, καθώς το ThrakiSportS πληροφορείται ότι προκηρύχθηκαν εκλογές «για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου».

Οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν το πρωί της 11ης Μαΐου, στο πλαίσιο έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, την οποία συγκαλεί το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.

Πηγή της ομάδας, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία στο ThrakiSportS, διευκρίνιζε ότι παρά το γεγονός ότι επισήμως εμφανίζεται να συγκαλείται «έκτακτη γενική συνέλευση», στην πραγματικότητα είναι κάτι απόλυτα προγραμματισμένο και αναμενόμενο καθώς εκπνέει τον προσεχή μήνα η θητεία του νυν ΔΣ, οπότε ούτως ή άλλως έπρεπε να προκηρυχθεί Γ.Σ. για αρχαιρεσίες ανάδειξης νέου Δ.Σ.

Θα είναι η πρώτη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας. Ο προηγούμενος διορισμός ΔΣ έγινε επί Βιαμάρ ενώ πλέον το 94% των μετοχών της ομάδας ανήκει στην Insports, μέτοχοι της οποίας όπως και στην Βιαμάρ είναι εξ ημισείας οι Χρήστος Πανόπουλος και Πολυχρόνης Συγγελίδης.

Το νέο ΔΣ θα αναλάβει την ομάδα σε μια κρίσιμη συγκυρία, καθώς μετά και από το πόρισμα της ΕΕΑ και την επικύρωσή του από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, αν δεν υπάρξουν ανατροπές από το CAS ή τα διοικητικά δικαστήρια, θα πρέπει να τρέξουν άμεσα εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του συλλόγου ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει κώλυμμα συμμετοχής στα ποδοσφαιρικά δρώμενα σε νυν μετόχους αλλά και μέλη του νυν Δ.Σ.

Υπενθυμίζεται ότι το απερχόμενο ΔΣ είναι πενταμελές. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Αρης Πιαλόγλου, αντιπρόεδρος ο Γιώργος Στράτος και μέλη οι Νίκος Δαμκαλής, Γιώργος Μπερμπέρογλου και Νίκος Χαλαβαζης. Βέβαια, κανείς δεν αποκλείει κάποια ή και όλα τα μέλη του να επανεκλεγούν για μια ακόμα θητεία. Ορισμένοι υποστηρίζουν μάλιστα ότι αυτή θα είναι, σε αυτήν την χρονική συγκυρία, η πιο πιθανή εξέλιξη των πραγμάτων.