Κλήθηκαν από τον Πανόπουλο στην Αθήνα Δήμαρχος Ξάνθης και Περιφερειάρχης για να γνωρίσουν τον νέο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ

Επιβεβαιώνεται από όλες τις πλευρές ότι για το μεσημέρι της Δευτέρας έχουν κληθεί στην Αθήνα από τον Χρήστο Πανόπουλο ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος για μια σημαντική συνάντηση που έχει να κάνει με το μέλλον της ΠΑΕ Ξάνθη.

Υπενθυμίζεται ότι η εβδομάδα που ξεκινά την Δευτέρα είναι η πλέον κρίσιμη στην πρόσφατη ιστορία του συλλόγου, καθώς στο τέλος της ο Χρήστος Πανόπουλος έχει τοποθετήσει το deadline για την αποχώρησή του από την ομάδα της Ξάνθης. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι αν δεν έχει βρεθεί ο κατάλληλος επενδυτης «που να μην είναι λαμόγιο» μέχρι τις 14 Αυγούστου, θα προτιμήσει να βάλει λουκέτο στην ομάδα. Μάλιστα, έχει οριστεί έκτακτη Γενική Συνέλευση για τις 21 Αυγούστου με θέμα συζήτησης το ενδεχόμενο εκκαθάρισης της ΠΑΕ, αλλά τρεις μέρες μετά συγκλήθηκε και άλλη με σειρά θεμάτων, ανάμεσα στα οποία και η Αυξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στην ΠΑΕ Ξάνθη και μάλιστα κατά δύο εκατομμύρια ευρώ.

Ολα αυτά έχουν φέρει αισιοδοξία στις τάξεις των οπαδών αλλά και των φορέων ότι ο επενδυτής έχει βρεθεί και το τηλεφώνημα στους τελευταίους για να κατεβούν την Δευτέρα στην Αθήνα θεωρείται ότι αποτελεί καταλύτη θετικών εξελίξεων. Αν και λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, εκτιμάται ότι για να καλεί Δήμαρχο και Περιφερειάρχη ο Πανόπουλος στην Αθήνα, προφανώς έχει βρεθεί διάδοχος και θέλει να τους τον γνωρίσει αλλά και να αποσπάσει ο νέος ιδιοκτήτης την δέσμευση των τοπικών φορέων σε μια σειρά από βοήθειες που ενδεχομένως θα χρειαστεί ο ίδιος για την ομάδα.

Από την πλευρά τους πάντως και οι αυτοδιοικητικοί πηγαίνουν με θετική διάθεση για να γνωρίσουν τον νέο επενδυτή που φέρεται να βρήκε ο Πανόπουλος για την ΠΑΕ Ξάνθη αλλά και να αναπτύξουν και επιπλέον πολυεπίπεδη συνεργασία μαζί του σε αθλητικά αλλά και ευρύτερα επιχειρηματικά δρώμενα, παρόλο που δεν υπάρχει για την ώρα καμία απολύτως ενημέρωση ή έστω ένδειξη για το ποιο πρόσωπο είναι αυτό που θα αναλάβει από την άλλη εβδομάδα τις τύχες της ΠΑΕ Ξάνθη.

Η συνάντηση Πανόπουλου με τους τοπικούς φορείς και πιθανότατα τον νέο ιδιοκτήτη προγραμματίζεται για το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αθήνα. Από την πλευρά του Δήμου Ξάνθης θα παραβρεθεί αυτοπροσώπως ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης και από την πλευρά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Τσαλικίδης, καθώς ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος ενημέρωσε ότι λόγω άλλης ανειλημμένης υποχρέωσης δεν θα μπορέσει να παραστεί. Βέβαια, τα ίδια πάνω – κάτω είχαν αναφερθεί και πριν την συνάντηση του Πανόπουλου με τους φορείς στο Σαλέ, μετά την τελευταία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αλλά εν τέλει ο Μέτιος κατάφερε και παραβρέθηκε.

Οπως έχει αναφέρει το ThrakiSportS, οι αυτοδιοικητικοί αντιμετωπίζουν την ΠΑΕ Ξάνθη ως μια μεγάλη βιομηχανική μονάδα που κινδυνεύει να κλείσει και να αφήσει πάνω από 100 οικογένειες στον δρόμο, αφού τόσος κόσμος θα μείνει άνεργος αν μπει λουκέτο στην ομάδα. Το στοίχημα για να μην υπάρξει η απευκταία εξέλιξη είναι μεγάλο και για αυτούς. Ο Πανόπουλος φρόντισε να τους βάλει στο παιχνίδι της διάδοχης κατάστασης και πλέον όλα μπαίνουν στην τελική ευθεία, με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα έρθει ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία θα μετέχει η Ξάνθη.

Γενικευμένη πάντως είναι η αίσθηση ότι η Ξάνθη εν τέλει θα εξασφαλίσει χωρίς να διεξαχθεί το περιβόητο μπαράζ την παραμονή της για 31 συνεχόμενη σεζόν στα μεγάλα σαλόνια της Α’ Εθνικής. Άλλωστε την ίδια ώρα που θα διεξάγεται η ιστορική συνάντηση του Πανόπουλου με τους Τσέπελη, Εφραιμίδη και πιθανά τον νέο ιδιοκτήτη, θα πραγματοποιείται στο Πάρκο Γουδή και η εκδίκαση της προσφυγής της ΠΑΕ Ξάνθη (αλλά και του Απόλλωνα Σμύρνης και των Χανίων) στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της διεξαγωγής των μπαράζ…