Ικανοποίηση από την κοσμήτορα Ελένη Δούδα για το «άριστα» του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

Κάτι παραπάνω από ικανοποιημένη είναι η κοσμήτορας της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ και πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Ελένη Δούδα, με την άριστη βαθμολογία που πέτυχε το Τμήμα από διεθνείς ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, που όρισε η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), κατά τη διαδικασία πιστοποίησης του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (Π.Π.Σ.) του Τμήματος.

«Η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά εκτιμώ ότι ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για το τμήμα μας» δήλωσε η Δούδα στην ΕΡΤ Κομοτηνής μιλώντας στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Ποιο ήταν το «κλειδί» της επιτυχίας; Η Μαρία Νικολάου ρώτησε την Ελένη Δούδα για να την ακούσει να απαντά με ενθουσιασμό για τους συνεργάτες της:«Η συλλογική δουλειά ήταν το «κλειδί» της επιτυχίας» είπε ευχαριστώντας τους/τις συναδέλφους/φισσες : Γούργουλη, Μπεμπέτσο, Κούλη, Αγγελούση. «Συνεργάστηκαν όλοι και όλες, καθηγητές, φοιτητές προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί, απόφοιτοι του Τμήματος, κλήθηκαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κοινωνικών κι αθλητικών φορέων, όλοι μαζί , ήταν αποτέλεσμα μιας συλλογικής δουλειάς κι όχι ενός ατόμου. Μας έδωσε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε αρμονικά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχουμε καταφέρει αυτή την στιγμή στο Τμήμα μας να προβάλουμε ό,τι κάναμε και αυτό να εξελιχθεί σε μια «γιορτή». Παρόλο που ήταν μια πολύ αυστηρή διαδικασία, είχε ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο, παρόλο αυτά ανταποκριθήκαμε και δικαιωθήκαμε για όλη αυτή την συλλογική δουλειά που έγινε».

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος; Η Ελένη Δουδα απαντά: «Η πιστοποίηση αυτή διαρκεί για τέσσερα έτη, θα είναι μέχρι και το 2024, αντιλαμβάνεσθε ότι ήδη θα ξεκινήσουμε από την επόμενη μέρα για την προετοιμασία της επόμενης τετραετίας που αυτό σημαίνει να υποστηρίξουμε, όσο το δυνατόν καλύτερα το εκπαιδευτικό, το ερευνητικό έργο. Θα πρέπει να το κρατήσουμε σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες προκλήσεις λόγω covid με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, κάθε φορά έχουμε να αντιμετωπίσουμε και νέα δεδομένα που τα βάζει η ζωή» δηλώνει η κα Δούδα.

Τέλος, μια ακόμη φορά η ακούραστη, δυναμική πρόεδρος δεν παραλείπει να τονίσει τη συμβολή της Τοπικής Κοινωνίας στην επιτυχία αυτή: «Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας του Τμήματος είναι και η αγάπη που μας έδειξαν οι κοινωνικοί φορείς, οι επαγγελματικοί, η Αυτοδιοίκηση μέσω των εκπροσώπων που συμμετείχαν στην διαδικασία της Πιστοποίησης και είπαν τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία μας για όλα αυτά τα οποία γίνονται όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι κάτι το οποίο έχει γίνει σε μια μέρα» σημειώνοντας: « Είναι μια σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας πολλών ετών και νομίζω ότι η εμπιστοσύνη και η συνεργασία είναι το απόσταγμα αυτής της αλληλεπίδρασης που έχουμε με την Τοπική Κοινωνία».