Έγινε και αυτό! Επιστολή Ολυμπιακού υπέρ των συμφερόντων της… Ξάνθης με αναφορά και στο μπαράζ

Μετα την οργισμένη επιστολή Πιαλόγλου στον πρόεδρο της Super League Λεωνίδα Μπουτσικάρη (ο οποίος υπενθυμίζεται ότι εξελέγη με την ψήφο και της Ξάνθης), το απόγευμα της Παρασκευής είχαμε επιστολή στον ίδιο αποδέκτη και από τον Ολυμπιακό.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στο νόημά της, η επιστολή τάσσεται υπέρ της… Ξάνθης.

Επισημαίνει την απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ να παραταθεί η σεζόν ως τις 31 Αυγούστου ώστε να μπορέσουν να διεξαχθούν τα μπαράζ Απόλλων-Ξάνθη και ο τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ-ΟΣΦΠ που οι ερυθρόλευκοι ζητούσαν να γίνει… χθες, αλλά κυρίως επισημαίνει ότι είναι απαράδεκτο να μην μπορεί να συσταθεί η Επιτροπή Εφέσεων και ζητά άμεση σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ για εκλογή δικαστών και εκδίκαση των υποθέσεων της Επιτροπής Εφέσεων (συμπεριλαμβανομένης της περίφημης υπόθεσης φερόμενης πολυϊδιοκτησίας με Ξάνθης – ΠΑΟΚ).

Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός ζητά το ίδιο που προ δεκαημέρου ζήτησε μέσα από την γνωστή συνέντευξη Τυπιου και ο Πανόπουλος αλλά αγνόησε εντελώς η ΕΕ της ΕΠΟ: να διοριστούν άμεσα δικαστές στην Εφέσεων. Βεβαια, πίσω από την ανακοίνωση του Ολυμπιακού ίσως να κρύβεται και ένας… φόβος για την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, εξαιτίας της οποίας κινδυνεύει και ο ίδιος με υποβιβασμό όπως και ο Ατρόμητος, η οπόία επίσης αναμένεται να καυαλήξει στην Εφέσεων σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης.

Η επιστολή του Ολυμπιακού απευθύνεται στην Super League για να τα ακούσει όμως και η ΕΠΟ. Και αναμφισβήτητα η επιστολή αυτή κάνει τη Δευτέρα που έρχεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Διότι το πρωί υπάρχει δια τηλεδιάσκεψης συμβούλιο στον συνεταιρισμό. Και αμέσως μετά συμβούλιο της Εκτελεστικής Επιτροπής

Αναλυτικά η επιστολή του Ολυμπιακού:

«Όπως γνωρίζουμε όλοι εδώ και κάποιες εβδομάδες η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν λειτουργεί μετά την παραίτηση του συνόλου τακτικών δικαστών – μελών της, υπό συνθήκες που δεν τιμούν το ποδόσφαιρο και τους θεσμούς του.

Ενώ θα ανέμενε κανείς η Ε.Π.Ο. να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για να συγκροτήσει εκ νέου και σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου και του Καταστατικού της την Επιτροπή Εφέσεων , η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας στη συνεδρίαση της Δευτέρας 27 Ιουλίου 2020 αποφάσισε, επικαλούμενη οικονομικούς λόγους, να συγκαλέσει την αναγκαία από το Καταστατικό Γενική Συνέλευση των Μελών της για την εκλογή της νέας Επιτροπής Εφέσεων στις 09 Οκτωβρίου 2020!

Επισημαίνουμε ότι :

– Εκκρεμούν προς διεξαγωγή ως τις 31 Αυγούστου 2020 (σύμφωνα με την νεότερη απόφαση της ΕΕΘ/ΕΠΟ) οι αγώνες κατάταξης (μπαράζ) μεταξύ της δέκατης τρίτης ομάδας της βαθμολογικής κατάταξης της Super League 1 (ΠΑΕ Ξάνθη ΑΟ) και της δεύτερης στην κατάταξη ομάδας της Super League 2 (ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης) για μια θέση στην Super League 1 για την αγωνιστική περίοδο 2020/2021.

-Στις 30 Αυγούστου ορίστηκε να διεξαχθεί ο Τελικός Αγώνας του Κυπέλλου της ποδοσφαιρικής περιόδου 2019/2020.

– Στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 έχει οριστεί η έναρξη του νέου πρωταθλήματος της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας (Super League 1) για την αγωνιστική περίοδο 2020/2021

– Από τις 03 Αυγούστου 2020 ξεκινάει η θερινή μετεγγραφική περίοδος , ενώ αρκετές ομάδες (ιδίως της Superleague 1 ) στο αμέσως προσεχές διάστημα ξεκινούν την προετοιμασία τους για την νέα αγωνιστική περίοδο 2020/2021 και συνεπώς θα ξεκινήσουν και οι φιλικοί αγώνες.

Παράλληλα, ενώπιον της επιτροπής Εφέσεων εκκρεμούν και δεκάδες άλλες υποθέσεις.

Δηλαδή στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως την 09η Οκτωβρίου τουλάχιστον , και για είκοσι εφτά μέρες μετά την έναρξη του κορυφαίου πρωταθλήματος , θα έχουμε επίσημα παιχνίδια (δυο εκ των οποίων κρίνουν μια θέση στην Α’ Εθνική κατηγορία και έναν τίτλο, το Κύπελλο Ελλάδος 2019/2020), πλήρη αγωνιστική δραστηριότητα, πλήρη λειτουργία των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών επιτροπών (οι αποφάσεις των οποίων είναι προσωρινά εκτελεστές), αλλά λόγω έλλειψης συγκρότησης της ΕΕ/ΕΠΟ δεν θα μπορεί να ολοκληρωθεί καμία διαδικασία, όπως το Καταστατικό και οι Κανονισμοί της Ε.Π.Ο. προβλέπουν. Παράλληλα, οι ποινές θα εκτελούνται ενώ οι ομάδες δεν θα έχουν κατ’ ουσία δυνατότητα έφεσης, άρα θα υπάρχει μία γενικευμένη κατάσταση αρνησιδικίας.

Για το λόγο αυτό θεωρούμε επιβεβλημένο ο Συνεταιρισμός να ζητήσει από την ΕΠΟ – ακόμα και στην επικείμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της προσεχούς Δευτέρας, ώστε να καταστεί σαφές το μέγεθος του προβλήματος – την σύγκληση μιας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ , ενδεχομένως και αποκλειστικά με θέμα την συγκρότηση της ΕΕ/ΕΠΟ , η λειτουργία της οποίας είναι καθοριστική για την εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαίρου ενόψει και της νέας αγωνιστικής περιόδου».