Σε ρυθμούς Ευρώπης για πρώτη φορά η Αλάνιασπορ του Μανώλη Σιώπη (+video)

Η Αλάνιασπόρ του Εβρίτη Μανώλη Σιώπη εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της παρουσία σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Μεταμεσονύχτια πανηγύρια στην Αλάνιασπορ μετά τη νίκη με ανατροπή με 3-2 στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κόνιασορ.

Η φετινή χρονιά της Αλάνιασπορ μπορεί να χαρακτηριστεί σημαντική καθώς με τους Έλληνες Μανώλη Σιώπη, Τάσο Μπακασέτα και Γιώργο Τζαβέλα στο δυναμικό της τερμάτισε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα στην 4η μόλις συμμετοχή της στην Super Lig της Τουρκίας.

Κατάφερε μάλιστα να προσπεράσει και δύο από τα γνωστά μεγαθήρια της γειτονικής χώρας (Γαλατάσαραϊ και Φενέρμπαχτσε) εξασφαλίζοντας την έξοδο της στο Europa League.

Αυτό το πέτυχε με νίκη ανατροπή καθώς από 2-0 που έχανε στο ημίχρονο κατάφερε να επικρατήσει με 3-2 στην έδρα της Κόνιασσπορ. Ο προπονητής της Ερόλ Μπουλούτ ξεκίνσε το παιχνίδι με αρκετούς αναπληρωματικούς χωρίς να καταφέρνουν και ιδιαίτερα βρέθηκαν να χάνουν 2-0 στο ημίχρονο. Αρχικά πέρασε τους Μπακασέτα, Καρατσά και Φερνάντες με τον τελευταίο να σκοράρει στο 62′ και να μειώνει σε 2-1. Η είσοδος των Γκιουλεσλάν και Σιώπη άλλαξε εντυπωσιακά την κατάσταση με τον Τάσο Μπακασέτα να χρίζεται σκόρερ για ακόμη μια φορά φέτος κάνοντας στο 80′ το 2-2. Η ανατροπή ήρθε με το γκολ από τον Καρατσά στο 87′ όπου και διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Αλάνιασπορ διεκδικεί και τον πρώτο της τίτλο απέναντι στην Τραμπζονσπορ καθώς θα βρεθούν αντιμέτωπες στον τελικό Κυπέλλου Τουρκίας.