Επτά χρόνια πριν η πρώτη νίκη και η πρώτη πρόκριση στην Ευρώπη! Σήμερα μια ανάσα από την ΔΙΑΛΥΣΗ

Η 25η Ιουλίου είναι μια ιστορική μέρα για την ομάδα της Ξάνθης. Τέτοια μέρα επτά χρόνια πριν, το 2013 στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, η Ξάνθη επιτύγχανε την πρώτη της νίκη στην Ευρώπη που έμελλε να σημάνει και την πρώτη της ιστορική και μοναδική ευρωπαϊκή πρόκριση.

Μέχρι τότε είχε δώσει επτά ευρωπαϊκούς αγωνες. Δυο με τη Λάτσιο, δυο με την Μίντλεσμπρο, δυο με την Ντιναμπο Βουκουρεστίου και το πρώτο παιχνίδι στην Ξάνθη με την Λίνφιλντ, όπου η θρακιώτικη ομάδα είχε ηττηθεί με 1-0. Ωστόσο το βράδυ της 25ης Ιουλίου η ομάδα του (και τότε) Νίκου Καραγεωργίου ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, έστειλε το ματς στην παράταση και εκεί παρά το γεγονός ότι ισοφαρίστηκε αρχικά, πήρε με το χρυσό γκολ του Μαρσελίνιο τη νίκη με 2-1 και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το ThrakiSportS στο πρώτο τότε διάστημα της λειτουργίας του είχε καλύψει εκείνη την ιστορική στιγμή με δύο απεσταλμένους στη Βόρεια Ιρλανδία, πολλές αναρτήσεις, πολλές φωτογραφίας. Στιγμές υπερηφάνειας που μόνο στεναχώρια προκαλούν αν αναλογιστεί κανείς την κατάσταση που βρίσκεται αυτή η ομάδα ακριβώς επτά χρόνια μετά, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα ενδεχομένως και για την οριστική της διάλυση…