Με συμμετοχές από Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη το Πανελλήνιο Παμπαίδων – Παγκορασίδων στη Φλώρινα

Η όμορφη Φλώρινα ανοίγει τις πύλες της και υποδέχεται με χαρά τους ταλαντούχους αθλητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης από τις ηλικίες του δημοτικού για τους δεύτερους επίσημους αγώνες μετά την καραντίνα.

Η ακριτική πόλη με την πλούσια δραστηριότητα στο ολυμπιακό άθλημα διεξάγει αυτό το Σαββατοκύριακο, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Φλώρινας, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων 2019-2020 και φιλοδοξεί να πάρει άριστα σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση. Έχει φιλοξενήσει Πανελλήνια πρωταθλήματα στις νεαρές ηλικίες, αναπτυξιακά τουρνουά, αγώνες βετεράνων, ενώ έχει καθιερώσει και διεθνές Φεστιβάλ για μικρούς και μεγάλους.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα οργανώνουν η ΕΦΟΕπΑ και ο τοπικός ΑΣΕΑ Σάρισες με τη συνεργασία του Δήμου Φλώρινας και της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας. Λόγω των αλλαγών από την πανδημία περιλαμβάνει εκτάκτως φέτος μόνο το αγώνισμα του απλού, ενώ δεν προηγήθηκαν προκριματικά. Πρόκειται ν’ αγωνιστούν 39 παμπαίδες και 22 παγκορασίδες από 20 σωματεία της χώρας και βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου δεν επιτρέπεται η παρουσία θεατών. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι συνολικά 61 δηλώσεις προέρχονται από την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα, την Καστοριά, τη Χίο, την Κορινθία, τα Ιωάννινα, τα Χανιά, την Καβάλα και φυσικά τη Φλώρινα.

Η πρώτη φάση έχει 10 γκρουπ στο απλό παμπαίδων και 7 στο απλό παγκορασίδων και μετέχουν όλοι. Οι δύο πρώτοι αθλητές με τις δύο πρώτες αθλήτριες από το κάθε γκρουπ θα προκριθούν στα ταμπλό των «32» και των «16» αντίστοιχα. Οι αγώνες αρχίζουν το Σάββατο στις 9.00 το πρωί με τους ομίλους των παίδων και συνεχίζονται από τις 13:30 με τους ομίλους των κορασίδων. Πρόκειται να χρησιμοποιηθούν έως 7 αγωνιστικά τραπέζια. Από τις 9:00 θ’ αρχίσει και το πρόγραμμα της Κυριακής με τα ταμπλό των νοκ άουτ αγώνων. Οι τελικοί υπολογίζεται να γίνουν περίπου στις 12:00 το μεσημέρι.