Στη Λάρισα το πρώτο ever ματς του ΑΟΞ στην Α’ Εθνική! ΟΡΚΟΣ ΟΛΩΝ ΝΑ ΜΗΝ είναι και το τελευταίο

Η Ξάνθη δίνει τελικό ματς σωτηρίας το Σάββατο στη Λάρισα, μια πόλη από την οποία είχε ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι της ομάδας στα γήπεδα της Α’ Εθνικής 31 χρόνια πριν. Ακόμα και με ήττα θα πρέπει να μην χάσει ο Πανιώνιος για να κινδυνεύσει με υποβιβασμό ο ΑΟΞ αλλά για να μην αφεθεί κανένα δικαίωμα, όλοι όσοι έχουν εμπλοκή με την ομάδα, παίκτες, διοίκηση και ιδιοκτησία, οφείλουν να δώσουν ΟΡΚΟ ΝΙΚΗΣ ώστε να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος.

Οι φήμες μπορεί να φουντώνουν για την επικείμενη αναδιάρθρωση αλλά για να μην κρέμεσαι από την ελεημοσύνη οποιουδήποτε στις ψηφοφορίες που θα ακολουθήσουν σε Λίγκα και ΕΠΟ, η Ξάνθη οφείλει να φύγει νικήτρια από τη Λάρισα. Έτσι ώστε το ταξίδι που ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου του 1989 και που την κάνει μοναδική επαρχιακή ομάδα που τόσα χρόνια μετέχει ανελλιπώς στο μεγάλο πρωτάθλημα, να έχει δεδομένα και χωρίς αστερίσκους συνέχεια και την επόμενη περίοδο.

Η Ξάνθη στις 17 Σεπτεμβρίου 1989 ταξίδεψε στον Θεσσαλικό κάμπο για να αντιμετωπίσει την ομάδα της Λάρισας, έναν χρόνο αφότου η ΑΕΛ είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας. Έδωσε την μάχη της σε ένα κατάμεστο Αλκαζάρ αλλά τελικά γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα με 3-1. Στα παρακάτω θέματα θυμηθείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ και βίντεο με τα γκολ και τις φάσεις αυτού του αγώνα, αλλά και όλη την προϊστορία των ΑΕΛ-ΑΟΞ από το 1989 μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν και η θεσσαλική ομάδα επικράτησε με 3-0.