Ζήτησε το σκεπτικό του CAS η ΕΠΟ – Νέο μπέρδεμα με την Ξάνθη ενόψει της επικείμενης επανεκδίκασης

Η ΕΠΟ αιτήθηκε εγγράφως από το CAS να πάρει το σκεπτικό της απόφασής του για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ενώ ενημέρωσε τα αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Εφέσεων για τις δύο παραιτήσεις.

Αυτό αναφέρει σε βραδινό δημοσίευμά του το gazzetta, που υπενθυμίζει ότι αυτό που έχει βγει και γνωρίζουμε όλοι από την πρασμένη Παρασκευή είναι το διατακτικό της απόφασης του CAS, που επέστρεψε την εκδίκαση όσον αφορά στην υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης στην Εφέσεων.

Πλέον η ΕΠΟ εμφανίζεται να ζητά και το σκεπτικό με έγγραφό της προς το Διαιτητικό Δικαστήριο. «Δεν είναι βέβαιο πάντως ότι θα το πάρει σύντομα», προσθέτει το δημοσίευμα του gazzetta. 

Το ίδιο μέσο επικαλούμενο πηγές κοντά στην ΕΠΟ, αναφέρει ότι «προκύπτει ότι δεν επρόκειτο έτσι και αλλιώς να προκύψει νέα εκδίκαση με τα ίδια μέλη Επιτροπής».

«Μετά και τις δύο παραιτήσεις υπάρχει… φόβος και για συνέχεια, ωστόσο σε πρώτη φάση η ΕΠΟ ενημέρωσε εγγράφως τα αναπληρωματικά μέλη και προτίθεται να καλύψει τις αποχωρήσεις εκ των έσω», προσθέτει η ΕΠΟ.

Το δημοσίευμα καταλήγει: «Να θυμίσουμε πως διάδικος στην υπόθεση παραμένει ο Ολυμπιακός και η επανεκδίκαση έχει να κάνει μόνο με το σκέλος της πολυϊδιοκτησίας που έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ».

Και εδώ προκύπτει η απορία για την Ξάνθη, που δεν αναφέρεται καθόλου στο δημοσίευμα. Πολυϊδικτησία του ενός χωρίς τον άλλον δεν υπάρχει αλλά περιέργως το CAS διαχώρισε το ζήτημα και επέστρεψε τους βαθμούς στον εναν που είχε προσφύγει (ΠΑΟΚ) και όχι στον άλλον (Ξάνθη), για τον οποιο θεωρητικά εμφανίζεται να έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Υπάρχει περίπτωση αυτό να έχει και συνέχεια – και για παράδειγμα να αποκλειστεί η ιδιότητα της Ξάνθης ως διαδίκου στην υπόθεση που θα εκδικαστεί εκ νέου στην Εφέσεων, την στιγμή που αναγνωρίζονται ως τέτοιοι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός; Φαντάζει απίθανο και σε κάθε περίπτωση μη λογικό. Ειδικά από την στιγμή που η Ξάνθη, μέσω της προσφυγής του Ολυμπιακού, έχει αναγνωριστεί ως διάδικος στο CAS.

Ωστόσο, όπως εξήγησε και ο ίδιος ο επικεφαλής της Νομικής Ομάδας του ΠΑΟΚ Αχιλλέας Μαυρομάτης, πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο και πολύ περίπλοκο νομικό θέμα. Αλλά η λογική λέει ότι θα βρεθεί ο τρόπος ώστε η Ξάνθη να μην αποκλειστεί.