Παραιτήθηκαν από την Επιτροπή Εφέσεων οι δύο δικαστές που ψήφισαν κατά ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Την παραίτησή τους από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ υπέβαλαν ο πρόεδρος της Παναγιώτης Φιλόπουλος και το μέλος της Γεράσιμος Βρυώνης, που ήταν οι δύο δικαστές της τριμελούς σύνθεσης που ψήφισαν υπέρ της αφαίρεσης βαθμών από ΠΑΟΚ και Ξάνθη για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας.

Σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης, ο μεν Φιλόπουλος παραιτήθηκε πριν το μεσημέρι επικαλούμενος «προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους» (σύμφωμα με το dikisports) ενώ ακολούθησε το απόγευμα και η παραίτηση του Βρυώνη (σύμφωνα με το sdna).

Οι παραιτήσεις έρχονται τρεις ημέρες μετά την απόφαση του CAS να επιστρέψει στην εφέσεων η υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας ώστε να εξεταστεί από τους δικαστές στην ουσία του το πόρισμα της ΕΕΑ. Μετά και από αυτές τις παραιτήσεις γίνεται αντιλητπό ότι άλλοι δικαστές θα κληθούν να δικάσουν, αφού με άλλη σύνθεση θα συνεδριάσει όταν συνεδριάσει η Εφέσεων.

Οταν γίνει αυτή η εκδίκαση θα υπάρχουν δύο βάσεις. Πρώτον, η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου της Super League και μέσω αυτού η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Δεύτερον, η απόφαση του CAS που καλεί το δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ να δικάσει στην ουσία την υπόθεση και να μην περιοριστεί απλά σε επιβολή ποινών βάσει του πορίσματος της ΕΕΑ, το οποίο έκρινε ότι δεν μπορεί να είναι δεσμευτικό για τα αθλητικά πειθαρχικά όργανα.