Οριστικά εκτός Pre League ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης! Προς Α2 ή τοπικό η ιστορική ομάδα…

Από την ΕΟΠΕ δημοσιεύθηκαν οι ειδικές προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της νέας σεζόν και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι κόντρα στην αισιοδοξία που εκφράστηκε από πολλούς την περασμένη εβδομάδα, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ΔΕΝ περιλαμβάνεται στις ομάδες που θα λάβουν μέρος στην Pre League.

Επιβεβαιώνεται έτσι δυστυχώς το ρεπορτάζ του ThrakiSportS που εδώ και πολύ καιρό ανέφερε ότι δεν είναι εύκολη η συμμετοχή του Εθνικού στην Pre League αφού μπορεί να επιθυμούσε κάτι τέτοιο η διοίκησή του αλλά ήταν κάτι που δεν προβλεπόταν από τους κανονισμούς και τις προκηρύξεις.

Από την στιγμή που το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με μάξιμουμ 12 ομάδες και δηλώθηκαν και οι 12, μόνος τρόπος πλέον για να ανοίξει ο δρόμος συμμετοχής του Εθνικού στην Pre League είναι να δηλωθεί στην Α1 η ΑΕ Κομοτηνής ή ο Άθλος Ορεστιάδας ή κάποια άλλη ομάδα. Ετσι από εκεί που φέτος ο Εθνικός φιλοξενούσε στην Αλεξανδρούπολη τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό (φωτο), κινδυνεύει πλέον με ελεύθερη πτώση.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν υπάρχει ούτε στην ειδική προκήρυξη της Α2 Ανδρών. Ωστόσο εδώ διατηρείται το παραθυράκι αφενός αύξησης των ομάδων, αφετέρου της κάλυψης των κενών θέσεων που υπάρχουν αφού αποχώρησαν κάποιες και με βάση την ειδική προκήρυξη προβλέπονται 10 ομάδες στον Νότιο Όμιλο της Α2 Ανδρών και εννέα στον Βόρειο Όμιλο. Άρα, σε πρακτικό επίπεδο, το πιο πιθανό είναι εφόσον γίνουν και οι σωστές ενέργειες από την διοίκηση του Εθνικού, η ομάδα να λάβει μέρος στην Α2 Ανδρών. Διαφορετικά θα κινδυνεύσει με ελεύθερη πτώση στο τοπικό.

Επί αυτών των εξελίξεων ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης Γιάννης Τζίμας σχολίασε:

Και δυστυχώς έγινε αυτό που φοβόμασταν οι περισσότεροι. Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΊΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ . ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΕ …….. ΟΛΟΥΣ