Πρωτοφανής κοροϊδία από την Κολυμβητική Ομοσπονδία στους αθλητές και τις ομάδες της Θράκης

Μια απόφαση που μόνο ως… κοροϊδία προς τους αθλητές και τις ομάδες της Θράκης έλαβε η Κολυμβητική Ομοσπονδία ενόψει της διεξαγωγής των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων.

Οπως είναι γνωστό και είχε γράψει το ThrakiSportS, η ΚΟΕ είχε αποφασισει να διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης για την Περιφέρεια της ΑΜ-Θ στο κολυμβητήριο στολίδι της Αλεξανδρούπολης αλλά αυτό δε φαίνεται τελικά πως θα συμβεί ή αν θέλετε, θα συμβεί μόνο εν μέρει, λόγω προφανως των επικείμενων… εκλογών για το ΔΣ της ΚΟΕ.

Πιο συγκεκριμένα, σε μια κίνηση που προκαλεί τεράστιες απορίες και μόνο ως αντι-αθλητική μπορεί να χαρακτηριστεί, το Δ.Σ. της ΚΟΕ αποφάσισε την αλλαγή του χώρου τέλεσης του πρωταθλήματος, στις 25 και 26 Ιουλίου, καθώς αποφάσισε να διεξαχθούν οι αγώνες σε δυο διαφορετικές πόλεις με απόσταση 200χλμ μεταξύ τους σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα!

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως το Σάββατο 25 θα διεξαχθούν δύο αγωνιστικές (πρωί-απόγευμα) στην Αλεξανδρούπολη και την Κυριακή 26 του μηνός θα διεξαχθούν άλλες δυο αγωνιστικές στην Καβάλα, σε αρκετές από τις οποίες θα αγωνίζονται οι ίδιοι κολυμβητές απλά σε διαφορετικά αγωνίσματα!

Η συγκεκριμένη λογική βρίσκει αντίθετο κάθε λογικό άνθρωπο αλλά εν όψει των εκλογών στις ομοσπονδίες φαίνεται πως η λογική πήγε την παραλία! Πως είναι δυνατόν για παράδειγμα οι ομάδες της Ορεστιάδας να πάνε μια μέρα στην Αλεξανδρούπολη και την επομένη στην Καβάλα; Πως είναι δυνατόν να κυνηγά ο αθλητής διακρίσεις και αντί να ξεκουράζετε, να γράφει χιλιόμετρα στους δρόμους για να προλάβει να αγωνιστεί στο ίδιο Σαββατοκύριακο σε δυο διαφορετικά κολυμβητήρια με απόσταση 200 χιλιομέτρων μεταξύ τους για το ίδιο πρωτάθλημα;

Θα συμβεί άραγε και στις άλλες περιφέρειες κάτι ανάλογο ή μόνο στην ΑΜ-Θ; Γιατί η Ομοσπονδία αρνείται την διεξαγωγή των αγώνων στο σύνολό τους, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, στο κολυμβητήριο για το οποίο “στάζουν μέλι” τα στελέχη της Εθνικής μας Ομάδας;

Δεν είναι λίγοι στην Θράκη εκείνοι που εκτιμούν ότι το ΔΣ της ΚΟΕ, που τόσο πολύ αγαπάει τους αθλητές, είναι διατεθειμένο να τους θυσιάσει για να εξασφαλίσει την ικανοποίηση του Καβαλιώτη προέδρου της Περιφερειακής Επιτροπής και κατεπέκταση τις καβαλιώτικες ψήφους στις επικείμενες εκλογές. Αλλά ως πότε θα παίζονται καρεκλοκενταυρικά και μικροπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των αθλητων;

Τα παραπάνω ερωτήματα δεν μπορούν να απαντηθούν παρά μόνο από τους ανθρώπους που πήραν την συγκεκριμένη απόφαση και το ThrakiSportS είναι φυσικά ανοιχτό σε οποιονδήποτε εκπρόσωπο της ΚΟΕ να απαντησει σε εμάς, αλλά πρωτίστως στα 7 σωματεία από Ορεστιάδα (Νηρέας-Πρωτέας-Ποσειδώνας), Αλεξανδρούπολη (ΝΟΑ-ΟΦΘΑ-Εθνικός) και Κομοτηνή (ΝΕΡΟ) που έστειλαν επιστολή στην ΚΟΕ για να διεξαχθεί το πρωτάθλημα στο υπερσύγχρονο κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης, αλλά η Ομοσπονδία αδιαφόρησε επιδεικτικά!

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση της προέδρου του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης Χριστίνας Ρουσσίδου που αποτελεί και μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ που πήρε μια τόσο βάρβαρη απόφαση για τους θρακιώτες αθλητές, την ίδια στιγμή που η ομάδα της υπογράφει την επιστολή για να διεξαχθούν οι αγώνες στην Αλεξανδρούπολη.

Η απόφαση σκάνδαλο που αντιβαίνει κάθε αθλητική λογική, έχει δημιουργήσει τεράστια ερωτήματα σε αθλητές και προπονητές που καλούνται πλέον να ξεπεράσουν εαυτόν προκειμένου να αντιμετωπίσουν και τις τραγελαφικές αποφάσεις τις Ομοσπονδίας. Με ορισμένους μάλιστα σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο ThrakiSportS, να είναι διατεθειμένοι να μην παρουσιαστούν στο πρωτάθλημα ώστε να δείξουν την δυσφορία τους

Δείτε παρακάτω σε μεγάλη ανάλυση το έγγραφο της ΚΟΕ με το οποίο ζητάει να γίνουν οι αγώνες στην Αλεξανδρούπολη επειδή ο μεγαλύτερος αριθμός των αθλητών βρίσκεται στην Θράκη!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.