Στην Αλεξανδρούπολη με την ταχύτερη πισίνα της Ελλάδας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Κατηγοριών

Η ΚΟΕ ζήτησε από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης το Δημοτικό Κολυμβητήριο για την διεξαγωγή του ενοποιημένου λόγω COVID-19 Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κατηγοριών Κολύμβησης – λαμβάνοντας υπόψιν τον μεγάλο αριθμό Θρακιωτών κολυμβητών.

Φέτος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης θα διεξαχθεί εκτάκτως σε επτά περιφέρειες και στο τέλος θα γίνει ενοποίηση των αποτελεσμάτων προκειμένου να αναδειχθούν οι νικητές.

Πρόκειται ασφαλώς για μια πρωτόγνωρη κατάσταση που φαντάζει ιδανική λύση προκειμένου να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερες μετακινήσεις αθλητών.

Βασισμένη σε αυτό, στην ποιότητα των εγκαταστάσεων αλλά και στην πληθώρα των Θρακιωτών κολυμβητών, η Κολυμβητική Ομοσπονδία επέλεξε για την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης να διεξαχθούν οι αγώνες στο Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης.

Ως ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων προκρίνεται το τριήμερο στις 25-26-27 Ιουλίου, με τους κολυμβητικού κύκλους να θεωρούν πως η ταχύτατη, στην γλώσσα των κολυμβητών, πισίνα της Αλεξανδρούπολης θα δώσει ένα μεγάλο αβαντάζ στους κολυμβητές που θα πάρουν μέρος σε σχέση με τους αντιπάλους τους που θα αγωνιστούν σε άλλα κολυμβητήρια της χώρας.