Ενθουσιασμός στην Εθνική Ομάδα Κολύμβησης: «Στην Αλεξανδρούπολη ίσως το καλύτερο κολυμβητήριο της χώρας»!

Η χειμερινή προετοιμασία μερικών εκ των σπουδαιότερων κολυμβητών της χώρας μας πραγματοποιήθηκε στο στολίδι της Αλεξανδρούπολης, και τα αποτελέσματα θα φανούν στους αγώνες «Απόστολος Παύλος» στην Καβάλα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκαν για δυο εβδομάδες με έξοδα της ΚΟΕ οι Βαζαίος, Δράκου, Μπίλας, Κυνηγάκης ενώ με δικά τους έξοδα ακολούθησαν την αποστολή της Εθνιής οι εξίσου υψηλού επιπέδου αθλητές Σαμιλίδης, Κοντόπουλος, Κυριαζής, Φωτόπουλος και Κοντιζάς.

Η παρουσία και μόνο αθλητών αυτού το επιπέδου αναβαθμίζει συνολικά το κολυμβητικό έργο δείχνοντας πως η πόλη έχει όλα τα προσόντα ώστε να πρωταγωνιστεί. Παρόλα αυτά δημιουργούνται εύλογα προβληματισμοί για το γεγονός πως κανένα μεγάλο κολυμβητικό γεγονός (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών κ.α.) δεν διεξάγεται στην πόλη για ακόμα μια χρονιά, την ώρα που όλοι στην ΚΟΕ στάζουν…μέλι για το συγκεκριμένο κολυμβητήριο.

Η Νόρα Δράκου, η μοναδική γυναίκα της αποστολής, δήλωσε στο Sportsfeed: «Όλα κυλούν πολύ ωραία εδώ και οι συνθήκες είναι ιδανικές είναι εξαιρετικές. Το κολυμβητήριο αν δεν είναι το καλύτερο της Ελλάδος είναι ένα απο τα καλύτερα. Κάνουμε πολύ ωραία προπόνηση και τα αγόρια έχουν καλό συναγωνισμό μεταξύ τους. Εγώ πάω κάποια σπριντ μαζί τους».

Στο ίδιο κλίμα και ο συνοδός προπονητής Αλέξανδρος Νικολόπουλος που επιβλέπει τους αθλητές μαζί με τον έτερο ομοσπονδιακό Άκη Οικονόμου: «Εδώ στο κολυμβητήριο είναι όλα καλά, έχουμε ζεστό νερό και καλές συνθήκες. Μας έχουν παραχωρήσει αρκετό χώρο το απόγευμα και τα δύο σωματεία της πόλης. Η Χριστίνα Ρουσσίδου που είναι η υπεύθυνη εκ μέρους της ΚΟΕ εδώ είναι πολύ βοηθητική με τους αθλητές και τους προπονητές. Η άριστη φιλοξενία της Αλεξανδρούπολης μας βοηθάει ώστε οι αθλητές να παραμένουν συγκεντρωμένοι και ξεκούραστοι για να ανταπεξέρχονται στα προπονητικά ερεθίσματα».

Σε σχέση, τέλος, με το Διεθνές Μίτινγκ Απόστολος Παύλος στην Καβάλα, με το οποίο θα ολοκληρωθεί αυτή η 15νθήμερη παρουσία της Εθνικής Ομάδας στην περιοχή, δήλωσε: «Όλη η ομάδα εδώ πέρα έχει κάνει μια προετοιμασία δύο εβδομάδων η οποία θα ολοκληρωθεί με τους αγώνες στην Καβάλα, που είναι ο πρώτος αγωνιστικός στόχος ενόψει του χειμερινού όπεν. Κάποιοι αθλητές κυνηγάνε όρια για τους ευρωπαϊκούς και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ για κάποιους άλλους θα είναι ένα σημαντικό πέρασμα».