Η επίσημη ανακοίνωση του CAS για την εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΟΚ και Ξάνθης τη Δευτέρα

Ειναι γνωστό εδώ και καιρό ότι στις 6 Ιουλίου θα συζητηθεί ενώπιον του CAS η υπόθεση της φερόμενης πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης, μετά τις προσφυγές στο Ανώτατο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Στην υπόθεση είναι διάδικος και η Ξάνθη – αν και δεν έκανε προσφυγή, καθώς και σε βάρος της στρέφεται μεταξύ άλλων η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζητώντας την αποβολή της από το πρωτάθλημα και τον υποβιβασμό της.

Το CAS μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής δεν είχε αναρτήσει στο πινάκιό του την υπόθεση, παρόλο που όλοι ήξεραν ότι η ημέρα της συζήτησης έχει προσδιοριστεί για την προσεχή Δευτέρα. Ωστόσο η ενημέρωση έγινε στις 17:40 το απόγευμα της Παρασκευής, τρεις μέρες πριν την εκδίκαση.

Οι δυο υποθέσεις που θα συνεκδικαστούν από το ίδιο πανελ των τριών διαιτητών – δικαστών αναρτήθηκαν στο πινάκιο και πλέον υπάρχει επίσημη ουσιαστικά επιβεβαίωση της ημερομηνίας. Υπενθυμίζεται ότι από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η δίκη θα ξεκινήσει στις 10:30 ώρα Ελλάδος (09:30 ωρα Ελβετίας).

Οι τρεις δικαστές ήδη έχουν στα χέρια τους και μελετούν τα υπομνήματα όλων των εμπλεκομένων πλευρών. Το Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο υπενθυμίζεται ότι θα ασχοληθεί με δύο θέματα.

Το πρώτο αφορά την προσφυγή του ΠΑΟΚ που στρέφεται κατά της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και το δεύτερο είναι η προσφυγή του Ολυμπιακού κατά της ΕΠΟ και των δύο ομάδων, δηλαδή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Στην διαδικασία έχουν κληθεί ως μάρτυρες όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS μεταξύ άλλων ο εκ των ιδιοκτητών της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος αλλά και ο διαχειριστής της Vialand, δηλαδή της εταιρείας στην οποία ανήκουν το Σαλέ και τα βοηθητικά του γήπεδα Δήμος Τζιώρτζης.

Η επίσημη ανακοινωση του πινακίου από το CAS ειναι η εξής: