Έκθετος ο Δήμος Αλεξανδρούπολης! Έδωσε ποσό ρεκόρ 60.000 ευρώ για να… αποχωρήσει ο Εθνικός;!!

Η απόφαση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Volley League αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου αλλά και ισχυρό πλήγμα στη νέα διοίκηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η δημοτική αρχή μόλις πριν μερικές εβδομάδες ενέκρινε ποσό ρεκόρ ύψους 60.000 ευρώ για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ως ετήσια επιχορήγηση για το 2020. Με άλλα λόγια, για την χρονιά από τον Ιανουάριο ως τον Δεκέμβριο, στην διάρκεια της οποίας ήταν ελάχιστα τα έξοδα της ομάδας βόλεϊ (διεκόπη το πρωτάθλημα και δεν έγιναν αγώνες λόγω Covid19 ενώ το μεγάλο ταξίδι στην Κρήτη επίσης δεν πραγματοποιήθηκε λόγω οικονομίας).

Το ποσό των 60.000 ευρώ είναι αυξημένο πάνω από 50% σε σχέση με τα ποσά της ετήσιας επιχορήγησης που δίνονταν επί δημαρχείας Λαμπάκη. Τότε συνήθως δίνονταν 35.000 με 40.000 ευρώ, ενώ τώρα δόθηκαν με το καλημέρα 60.000 ευρώ. Το ερώτημα είναι αν η δημοτική αρχή φρόντισε να διασφαλίσει όταν ενέκρινε μέσω της Οικονομικής Επιτροπής αυτό το ποσό ρεκόρ ότι η ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης θα δηλώσει κανονικά συμμετοχή στη Volley League. Γιατί από την στιγμή που η ομάδα δεν λάβει μέρος στο πρωτάθλημα, είναι κομματάκι δύσκολο να δικαιολογηθεί αυτό το ποσό.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης είναι αναμφισβήτητα ο πιο ιστορικός σύλλογος της πόλης – για την ακρίβεια είναι συνυφασμενος με την ιστορία της. Η επιχορήγηση που λαμβάνει κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας των 60.000 ευρώ αφορά όλα του τα τμήματα. Ωστόσο η δικαιολογία για να είναι πάντα πιο τσιμπημένη σε σχέση με όλες τις υπόλοιιπες ομάδες είναι ότι υπήρχε η ναυαρχίδα του, το βόλεϊ, που εκπροσωπούσε τον συλλογο και την πόλη στα μεγάλα σαλόνια έχοντας αυξημένα έξοδα αλλά διαφημίζοντας παράλληλα την πόλη.

Πλέον με δεδομένο ότι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αποχώρησε από το πρωταθλημα της Volley League, μόνο ένας τρόπος υπάρχει από τη νέα δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης για να μην είναι απόλυτα εκτεθειμένη στα μάτια της τοπικής αθλητικής και όχι μόνο κοινής γνώμης. Να δούμε στις επιχορηγησεις των αθλητικών σωματείων για το 2020 αντίστοιχα ποσά. Δεδομένου ότι ο Εθνικός διαθέτει 12 τμήματα, οτιδήποτε μικρότερο από 5.000 ευρώ για κάθε αθλητικό σωματείο του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε οποιοδήποτε άθλημα θα πρέπει να θωρείται μικρό. Με ενδιαφέρον πλέον αναμένεται να δούμε σε ποιο ύψος θα φτάσουν οι επιχορηγήσεις των υπολοίπων αθλητικών σωματείων του Δήμου…