«Στο τοπικό της ΕΣΠΕΘΡ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αν δεν δηλωθεί στη Volley League»

Σε ένα θέμα βόμβα που επηρεάζει άμεσα και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης δημοσίευσε το volleynews για όσες ομάδες αποφασίσουν να μην αγωνιστούν στην επόμενη Volley League της νέας χρονιάς.

Η αφορμή δόθηκε προφανώς μετά την ανακοίνωση της Ελπίδας Αμπελοκήπων, αλλά προφανώς αφορά και τους Εβρίτες που επίσημα έχουν δηλώσει ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα αγωνιστουν στην Α1. Οπως αναφέρει το volleynews, η ομάδα της Θεσσαλονίκης (και ενδεχομένως ο Εθνικός αν πράξει το ίδιο) θα αγωνιστεί στα τοπικά και όχι στην Pre League ή έστω στην Α2 Ανδρών.

Το δημοσίευμα της σελίδας επικαλείται ανώνυμη δήλωση ανθρώπου μέσα από την ΕΟΠΕ ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Η σεζόν 2020-21 δεν είναι μία τυχαία αγωνιστική περίοδος. Είναι η πρώτη περίοδος που θα κάνει την εμφάνιση της η νεοσύστατη Pre League που στις γυναίκες ισχύει εδώ και δύο σεζόν. Η ΕΟΠΕ ποντάρει πολλά στην Pre League. Είναι μία επιτυχημένη κατηγορία και αυτό αποδείχτηκε στις γυναίκες. Οι ομάδες που θα αγωνιστούν στην Pre League 2020-21 έχουν κλειδώσει, όπως έχουν κλειδώσει και οι ομάδες για τους ομίλους της Α2 ανδρών. Δεν υπάρχει ανοικτή θέση με τα σημερινά δεδομένα. Οι κανονισμοί είναι ξεκάθαροι. Δίνεται θέση σε κάποια ομάδα που έρχεται από υψηλότερη κατηγορία μόνο και εφόσον υπάρχει κενή θεσή. Διαφορετικά πηγαίνει στην πιο κάτω κατηγορία μέχρι να φτάσουμε στη Β΄Εθνική τοπικού. Εκεί το λόγο έχει η οικεία Ενωση. Εφόσον έχει θέση την παραχωρεί. Διαφορετικά τοποθετεί την ομάδα στην αμέσως πιο κάτω κατηγορία μέχρι να φτάσουμε στην τελευταία κατηγορία του τοπικού».

Παράλληλα έγινε αναφορά για πρόστιμο 9000 ευρώ και μείωση 15 βαθμών από την ανώνυμη πηγή, η οποία και σημείωσε ωστόσο ότι για το πρόστιμο θα υπάρξει ελαστικότητα λόγω της κρίσης. Σε ερώτηση για τα παραδείγματα της ΑΕΚ και του ΠΑΟ ανέφερε, «αυτή η περίπτωση είναι διαφορετική και σύμφωνα με τους κανονισμούς όταν επιστρέψει θα βρεθεί στην αμέσως επόμενη κατηγορία και έτσι η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στη νεοσύστατη Pre League για τη σεζόν 2020-21. Το ίδιο είχε γίνει και πριν τρία χρόνια με τη γυναίκεια ομάδα του Παναθηναϊκού».

Τέλος αναφέρθηκε και στο γεγονός της wild card που είχε ακουστεί και από τα χείλη του Παντελή Ταρναντόρου σε διαδικτυακή του συνέντευξη και έχουμε καταγράψει στο ThrakiSportS: «Εάν και εφόσον η ΕΣΑΠ και η ΕΟΠΕ κρίνουν πως πρέπει να ενεργοποιηθεί η wild card και κάποια ομάδα από την Pre League ή την Α2 δηλώσει συμμετοχή ίσως έχουμε αλλαγή δεδομένων. Εάν και εφόσον ο φάκελος υποψηφιότητας εγκριθεί και ανέβει στην Volley League τότε θα συζητήσουμε για την κάλυψη της θέσης αυτής που θα αφήσει κενή εφόσον βέβαια είναι ήδη στην Pre League ή στην Α2 ανδρών. Αυτό το σενάριο όμως είναι πολύ θεωρητικό. Σε κάθε περίπτωση όλα πρέπει να γίνουν μέσα στα προβλεπόμενα περιθώρια ώστε να είναι ξεκάθαροι οι όροι και οι διοικήσεις να κάνουν τον προγραμματισμό τους».

Φυσικά και τα συγκεκριμένα γεγονότα επηρεάζουν άμεσα τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης του οποίου η μοίρα για την επόμενη χρονιά είναι ανοιχτή καθώς ακόμα αναμένουμε τις ανακοινώσεις για το μέλλον της ομάδας, αλλά είναι αντιληπτό ότι η οποιαδήποτε απόφαση οικειοθελούς υποβιβασμού της ομάδας ενδέχεται να την οδηγήσει με βάση αυτό το δημοσίευμα στο Τοπικό Πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΘΡ.