Μετά τις 22 Ιουνίου ορίζεται δικάσιμος στο CAS καθώς τρέχει η περίοδος των ενστάσεων για Ξάνθη, ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ και ΕΠΟ

Καμία περίπτωση δεν υπάρχει να δικαστεί η υπόθεση του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού (και παρεμπιπτόντως και της Ξάνθης) ενώπιον του CAS πριν τις 23 Ιουνίου. Και αυτό γιατί ως τις 22 του μηνός έχει δοθεί προθεσμία για κατάθεση ενστάσεων εγγράφως από όλες τις πλευρές.

Το Διεθνές Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο έχει δώσει προθεσμία ως τις 22 του μήνα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΕΠΟ αλλά και την Ξάνθη) να καταθέσουν τις ενστάσεις τους πάνω στα δικόγραφα όλων των αντιδίκων που όλοι έχουν ήδη στα χέρια τους.

κατά συνέπεια, πριν εκπνεύσει η προθεσμία αυτή, δύσκολα μπορεί να οριστεί δικάσιμος. Από την μεθεπόμενη Δευτέρα (22 Ιουνίου) θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τον ορισμό της δικασίμου αλλά και αν αυτή θα γίνει δια ζώσης στη Λωζάννη ή με τηλεδιάσκεψη, οπότε κάθε μέρος θα μετέχει από την έδρα του.

Στο CAS έχει προσφύγει ο ΠΑΟΚ ζητώντας να καταπέσει η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, με βάση την οποία έχει κριθεί έννοχος για πολυϊδιοκτησια με την Ξάνθη και έχουν αφαιρεθεί 7 βαθμοί από τις δυο ομάδες στο τρέχον πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έχει επισης προσφύγει θεωρώντας ελαφριά την ποινή και ζητεί υποβιβασμό ή έστω το ανώτατο πλαίσιο των 10 βαθμών.

Αντίδικος τόσο του ΠΑΟΚ όσο και του Ολυμπιακού είναι η ΕΠΟ. Επειδή ωστόσο στην υπόθεση αυτή εμπλέκεται άμεσα και η Ξάνθη, το CAS έχει κοινοποιήσει και στην ομάδα της Θράκης και το νομικό επιτελείο της όλα τα δικόγραφα – καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την εκδίκαση της υπόθεσης στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης.