Volley League: Αποχωρεί η Ελπίδα, άνοιξε ο δρόμος για ΑΕ Κομοτηνής και Άθλο Ορεστιάδας

Μετά την αρχική διαρροή για αποχώρηση από τη Volley League του Μίλωνα (αν και τελευταία ρεπορτάζ αναφέρουν ότι μάλλον η ομάδα θα αγωνιστεί κανονικά) ήρθε η επίσημη ανακοίνωση της Ελπίδας Αμπελοκήπων να βάλει βόμβα στα θεμέλια της Volley League καθώς ανακοίνωσε με τον πιο επίσημο τρόπο την αποχώρηση της.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης που βρισκόταν κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού μαζί με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε επίσημα ότι αποχωρεί από το επόμενο πρωτάθλημα της Volley League. Αυτό σημαίνει ότι δεδομένα, μετά την απόφαση να μην υποβιβαστεί κανείς, δημιουργείται ένα κενό και μάλιστα αυτή τη φορά το δεδομένο κενό είναι από τον Βορρά, κατά συνέπεια η αντικαταστάτρια ομάδα θα πρέπει κατά προτεραιότητα να αναζητηθεί από τον Βόρειο Όμιλο της Α2 Ανδρών.

Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι ανοίγει και επίσημα ο δρόμος για τις δύο Θρακιώτικες ομάδες που ακολούθησαν τον Φίλιππο Βέροιας στην Α2 Ανδρών, την ΑΕ Κομοτηνής και τον Άθλο Ορεστιάδας, οι οποίοι έχουν καταλάβει την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση, είναι οι πρώτοι επιλαχόντες για την συμπλήρωση της θέσης που αφήνει κενή η Ελπίδα Αμπελοκήπων και αυτό ίσως εξηγεί τις διερευνητικές κρούσεις που αποκάλυψε ένα 24ωρο πριν το ThrakiSportS.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το ρεπορτάζ του ThrakiSportS, το ενδιαφέρον των δύο ομάδων είναι ενεργό αλλά όχι και οριστικό, αφού θέλουν αφενός να γνωρίζουν σύντομα τα δεδομένα για την άνοδο αλλά και τα δεδομένα για τη διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος, των χορηγών, των τηλεοπτικών και γενικά των εξασφαλισμένων εσόδων αλλά και των δεδομένων εξόδων, ώστε να κάνουν τον προγραμματισμό και να λάβουν τις αποφάσεις τους.

Και όλα αυτά ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι στον αέρα παραμένει και η συμμετοχή στην επόμενη Volley League του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

H ανακοίνωση της Ελπίδας Αμπελοκήπων έχει ως εξής:

«Με λύπη μας, σας ανακοινώνουμε την αποχώρηση της ομάδας μας Α.Σ. Ελπίς Αμπελοκήπων από το πρωτάθλημα της Volley League Ανδρών ενόψει της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου 2020-21.
Για τους λόγους της αποχώρησής μας, θα αναφερθούμε αναλυτικά σε επόμενη ανακοίνωσή μας».