Αθλητάμπουρας: Οι αλλαγές στη Vialand, οι κληρώσεις και οι αναδιαρθώσεις σε όλα τα αθλήματα

ΣΑΝ «ΒΟΜΒΑ» ΕΠΕΣΕ στους περισσότερους στη χώρα η διευκρίνιση από την ΕΠΟ ότι οι κυπελλούχοι σε κάθε ΕΠΣ θα αναδειχθούν με κλήρωση. Στο παρελθόν έχουν κριθεί τίτλοι στο Κύπελλο Ελλάδος στο στρίψιμο νομίσματος, αλλά τότε δεν είναι εφευρεθεί τα πέναλτι. Τώρα πάμε σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία και οι αντιδράσεις είναι πολλές και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα τις αντιμετωπίσει η Ομοσπονδία και οι κατά τόπους Ενώσεις – καθώς η απόφαση είναι ειλημμένη.

ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ αλήθεια ότι δεν έχουμε – τουλάχιστον ως τώρα – καμία σοβαρή αντίδραση. Το μόνο που έχει ειπωθεί από παράγοντα της ΑΕ Διδυμοτείχου σε σχετική ανάρτηση του ThrakiSportS ήταν πριν την κλήρωση να υπάρξει εγγύηση με κάποιον τρόπο από τις ομάδες που θα λάβουν μέρος ότι θα κατέβουν κανονικά να αγωνιστούν στο Κύπελλο Ελλάδος (γιατί αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που θα γίνουν οι κληρώσεις, το ότι πρέπει κάθε ΕΠΣ να δηλώσει κυπελλούχο για την προσεχή διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος). Σε άλλες Ενώσεις ωστόσο υπάρχουν ομάδες που λένε ότι αρνούνται να παίξουν στα… ζάρια μια χρονιά και δηλώνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν. Και εδώ έρχεται ο πονοκέφαλος. Τι κάνεις σε αυτήν την περίπτωση; Αν μια ομάδα δεν προσέλθει στην… κλήρωση, είναι σαν να μην κατεβαίνει σε αγώνα; Τρώει και -3 από το πρωτάθλημα πέρα από το όποιο πρόστιμο; Και αυτό από το τρέχον, εφόσον δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία ακόμα; Μήπως θα έχει και επιβάρυνση και τη νέα σεζόν, όπως είχε ο ΠΑΟΚ όταν δεν κατέβηκε στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη; Μύλος!

Η συμπαθέστατη ομάδα του Ακρίτα Δαδιάς αγωνίζεται στη Β’ ΕΠΣ Έβρου και έφτασε πανάξια στα προημιτελικά του Κυπέλλου Εβρου! Ούτε και οι ίδιοι ίσως περίμεναν ότι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν το τρόπαιο. Το ερώτημα είναι, εφόσον κερδίσουν στην κλήρωση, θα βρουν τα χρήματα για να πληρώσουν το παράβολο συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδος; Και ακόμα και αν το κάνουν αυτό, θα μπορέσουν να πληρώσουν τα έξοδα του ταξιδιού ή της διαιτησίας του αγώνα; Και να φτιάξουν ένα αξιόμαχο ρόστερ ώστε εκπροσωπήσουν επάξια το Εβρίτικο ποδόσφαιρο;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ η πρόταση των 14 Ενωσεων να ανακηρυχθεί κυπελλούχος η ομάδα σε ανώτερη κατηγορία και εφόσον μιλάμε για πολλές, εκείνη που είναι πιο ψηλά την βαθμολογία. Αν και από ορισμένες Ενώσεις διαψεύδεται η υπογραφή τους σε αυτήν την επιστολή (πχ της Καρδίτσας), είναι αλήθεια ότι αυτή η πρόταση θα διευκόλυνε τις ΕΠΣ να έχουν μια ισχυρή εκπροσώπηση στο Κύπελλο Ελλάδος, γιατί φανταστείτε για παράδειγμα στον Έβρο να κληρωθεί πχ ο Ακρίτας Δαδιάς, που είναι στις επτά υποψήφιες ομάδες και μετέχει στην κατώτερη κατηγορία. Πως θα πάει να παίξει με ομάδες της Γ’ Εθνικής εκπροσωπώντας τον Νομό Έβρου; Και κυρίως, πώς θα βρει το αρκετά υψηλό για τα δικά του δεδομένα παράβολο των 500 ευρώ για να το πληρώσει και να λάβει μέρος στον θεσμό; Ειδικά σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο, με τα πάντα να έχουν παγώσει για τον κορονοϊό.

ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΤΑΝ αυτή η πρόταση, από τον Εβρο θα αναδεικνυόταν κυπελλούχος η Ενωση Αλεξανδρούπολης, από την Ξάνθη ο Άρης Αβάτου και θα είχαμε ένα μικρό ζήτημα στην Ροδόπη. Πανθρακικός και Δόξα Γρατινής ισοβαθμούσαν μετά την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ με 14 βαθμούς, αλλά η Γρατινή δεν έχει ακόμα αγωνιστεί σε αυτά και άρα έχει ματς λιγότερο. Οι δυο ομάδες ισοβαθμούσαν και στη κανονική διάρκεια ενώ και τα μεταξύ τους ματς ήταν ισόπαλα. Αρα; Θα πηγαιναμε στην συνολική διαφορά τερμάτων. Στην κανονική διάρκεια ο Πανθρακικός είχε 50-14 και άρα +36 ενώ η Γρατινή 41-8 και άρα +33. Μετά την πρεμιέρα των πλέι άουτ όπου είχε χάσει ο Πανθρακικός με 2-0 απο το Σιδηροχώρι, η μεν Γρατινή αφου δεν είχε ματς ήταν στο 0-0 ενώ ο Πανθρακικός στο 0-2. Ποιος είναι πιο πάνω λοιπόν στη βαθμολογία; Ο Πανθρακικός στο σύνολο του πρωταθλήματος, για ένα γκολ (+34) ή η Γρατινή στα πλέι οφ; Και πώς λύνεις τον γόρδιο δεσμό ότι η μια ομάδα έχει ένα ματς λιγότερο από την άλλη;

Η απόφαση για κλήρωση λύνει τα χέρια για πολλούς λόγους και στον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης Μάνο Γαβριηλίδη, που είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου στην ΕΠΟ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΕΒΑΙΑ είναι πλέον όλα αυτά. Αλλά ευτυχώς για τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης που τυγχάνει και πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Ελλάδος και είναι μέλος της Επιτροπής Διοργανώσεων, όλος αυτός ο πονοκέφαλος λύθηκε με την κλήρωση που αποφασίστηκε.

ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ο Μάνος Γαβριηλίδης η κλήρωση να γίνει στις 14 Μαΐου, την ημέρα που είχε προγραμματιστεί ο τελικός και συμπίπτει με τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης και την ενσωμάτωση στην Ελλάδα, αλλά μάλλον δεν θα τα καταφέρει. Βλέπετε, υπάρχει και μια ξεχασμένη ένσταση που έχει κατατεθεί για τον έναν ημιτελικό, από την Δόξα Σώστη. Λόγω κορονοϊού σταμάτησαν να λειτουργούν όλες οι υπηρεσίες της ΕΠΣ Θράκης, άρα και η Πειθαρχική Επιτροπή. Και η άρση των μέτρων από Δευτέρα δεν προβλέπει και την επιστροφή στα γραφεία για τους υπαλλήλους των ΕΠΣ. Εκτός και αν φροντίσουν στην Πειθαρχική της ΕΠΣ Θράκης να εφαρμόσουν την τακτική της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ στην υπόθεση Ξάνθης-ΠΑΟΚ: αυτήν της… τηλεδιάσκεψης.

* * * * *

ΠΑΝΤΩΣ ΜΗΝ ΓΕΛΑΤΕ καθόλου με τις κληρώσεις για την ανάδειξη των κυπελλούχων στα Κύπελλα Ερασιτεχνών των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Σε άλλα αθλήματα η κληρωτίδα μπορεί να αναδείξει μέχρι και… πρωταθλητή, που θα έχει μάλιστα και δικαίωμα ανόδου από το τοπικό σε εθνικό πρωτάθλημα. Ολοι οι κόποι μιας χρονιάς σε μια ζαριά. Και δεν αναφέρομαι σε κανά πρωτάθλημα στην Κρήτη ή στην Πελοπόννησο ή γενικά κάπου μακριά μας, αλλά στα μέρη μας.

ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΘΛΗΜΑ στα μέρη μας υπάρχει τέτοια πιθανότητα ανάδειξης πρωταθλητή από τα… μπαλάκια; Ε, μην σας τα απαντήσω και όλα. Ας σκεφτείτε και κάτι εσείς. Απλά παίζεται και αυτό το άθλημα με μπάλα. Και η μπάλα αυτή έχει… σπυριά.

* * * * *

ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ πρωταθλήματα όχι μόνο της τρέχουσας αλλά πρωτίστως της επόμενης χρονιάς είναι το μείζον ζήτημα που απασχολεί άπαντες. Η λύση είναι ξεκάθαρη, ακούει στο όνομα αναδιάρθρωση και αυτή πιάνει από την εκάστοτε επαγγελματική Super League ή Basket League ή Volley League φτάνοντας μέχρι τα τοπικά. Λέω να σας κάνω όσο το δυνατόν πιο πενηνταράκια αυτά που ακούγονται ότι θα ισχύσουν τη νέα σεζόν, ώστε να είστε διαβασμένοι και να το παίζετε και έξυπνοι στους φίλους σας. Λοιπόν, πάμε ανά άθλημα να σας τα κάνω λιανά.

Η αναδιάρθρωση φαντάζει η μόνη λύση σχεδόν για όλα τα ομαδικά αθλήματα – και σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών και σε επίπεδο τοπικών! (Μην μπερδεύεστε πάντως με τη φωτογραφία. Έτσι την έβαλα για να την σπάσω στους φίλους μου τους Πανθρακικούς που και τη νέα σεζόν θα είναι στο τοπικό, ενώ ακόμα και υποβιβασμένοι από την SL έπαιζαν σε ένα πρωτάθλημα με Αρη, Πανσερραϊκό, Τρίκαλα κλπ)

ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ προσωπικά δεν πιστεύω οτι θα ξαναξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα. Μετά από μερικές εβδομάδες θα σφυρίξουν λήξη. Πρωταθλητής θα στεφθεί ο Ολυμπιακός και για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι δεν θα πέσει κανείς και θα ανέβουν και δύο από την SL2 χωρίς κανένα μπαράζ. Ας σκούζει η Nova και η κάθε Nova, είναι κατάσταση ανάγκης και εύκολα το πρωτάθλημα ξαναπηγαίνει στις 16 ομάδες και από την μεθεπόμενη σεζόν βλέπουμε. Από εκεί και πέρα, το σενάριο του να ενωθεί η SL2 με την FL παίζει δυνατά. Με τους οκτώ που ανεβαίνουν επίσης χωρίς μπαράζ από την Γ’ Εθνική και χωρίς να ρίξεις κανέναν, φτιάχνεις άνετα ένα πρωτάθλημα 32 ομάδων με δυο ομίλους Βορρά και Νότου, από 16 ο καθένας. Και όλα καλά και όλα ωραία. Δεν ρίχνεις και κανέναν από την Γ’ Εθνική, ανεβάζεις και τους πρωταθλητές των ΕΠΣ και κάνει 10 Ομίλους με 16 ομάδες των καθέναν και τους έχεις όλους μα όλους ευχαριστημένους.

ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΟΜΩΣ! Αναδιαρθρώσεις θα έχουμε και στα τοπικά. Στην ΕΠΣ Ξάνθης λογικά δεν θα πέσει κανείς, πλην του Ερασμιου που έτσι κι αλλιώς είχε αποσυρθεί. Από την Β’ Κατηγορία θα ανέβουν κανονικά όσοι πρέπει και οι υπόλοιποι που θα μείνουν, θα κάνουν ένα ενιαίο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας με τις λίγες έτσι κι αλλιώς ομάδες της Γ’ Κατηγορίας, η οποία βαίνει προς κατάργηση. Αν βγαίνει μεγάλος αριθμός, καθώς θα υπάρξουν αποχωρήσεις, το πολύ πολύ να έχουμε δυο ομίλους, όπως και προ τριετίας. Τωρα αν επιμείνει η ΕΠΣ σε αυτήν την Γ’ Κατηγορία, δικό της θέμα, εκτός και αν υπάρχει εικόνα για δημιουργία νέων ομάδων ή επαναδραστηριοποίηση παλιών.

ΣΤΗΝ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ το λογικό είναι να μην πέσει κανείς από την Α’ Κατηγορία, να ανέβουν τρεις από την Β’ και να πάμε τη νέα σεζόν με 12 ομάδες στο μεγάλο πρωτάθλημα και όσες άλλες περισσέψουν στην Β’. Όσο για τον Έβρο; Επίσης η λύση θα είναι να ανέβουν οι από κάτω και να μην πέσει κανείς από πάνω. Μέχρι και 16 ομάδες τις αντέχει η Α’ Κατηγορία. Για να μην πω ότι εφόσον αυξηθεί ο αριθμός τους, θα μπορούσε να εφαρμοστεί η λογική του Βορείου και Νοτίου Ομίλου και στην Α’ Κατηγορία, με πλέι οφ μεταξύ των πρώτων και πλέι άουτ μεταξύ των τελευταίων στο τέλος. Απλά, σπεύδω να προειδοποιήσω, κάτι τέτοιο δείχνει ιδανικό, αλλά θα αδυνατίσει εξαιρετικά το τοπικό πρωτάθλημα και ίσως σε βάθος χρόνου αποδειχθεί καταστροφικό. Εχω ακούσει και ένα ακραίο σενάριο να καταργηθούν οι κατηγορίες και να φτιαχτούν 4-5 όμιλοι με ένα ενιαίο πρωτάθλημα και πολλά δυνατά μπαράζ στο τέλος, αλλά δεν το πολυπιστεύω. Το έχω ακούσει όμως και το καταγράφω και αυτό ως ένα ακραίο ενδεχόμενο.

Με τις αναμενόμενες αναδιαρθρώσεις τα πιτσιρίκια του Εθνικού θα έχουν και τη νέα σεζόν δικαίωμα συμμετοχής στην Volley League. Το ζήτημα είναι αν θα τα αφήσουν να ξαναζήσουν το όνειρο…

ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ ΕΠΙΣΗΣ θα πρέπει να αναμένουμε την λογική του δεν πέφτει κανείς. Έρχονται και εκλογές άλλωστε στην ΕΟΠΕ και κάθε σωματείο είναι μία ψήφος, κάτι που δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν θα θεσπιστεί η Pre League. Αν με ρωτάτε, παρά τα αντίθετα που λέγονται, εγώ το κόβω χλωμό. Πάντως αν γίνει, θα πάμε σε ένα πρωτάθλημα 12 μάξιμουμ ομάδων στη Volley League (με τάση προς τα κάτω ανάλογα με το αν θα υπάρξουν αποχωρήσεις), 8 ως 12 στην Pre League (με την επιφύλαξη που διατύπωσα) και ως και 32 ομάδων στην Α2 Ανδρών. Αντέχει τόσες; Εφόσον το σπάσεις σε ομίλους και υποομίλους, αντέχει και παρααντέχει. Το ίδιο και στις γυναίκες. Γενικά στο ThrakiSportS είδα ότι έχουν δημοσιευθεί αρκετά κατατοπιστικά σχετικά άρθρα.

ΤΑ ΙΔΙΑ ΦΥΣΙΚΑ και για το μπάσκετ. Κακά τα ψέματα, με τον μη υποβιβασμό από την Basket League βολεύονται ολοι. Δεν πέφτουν Αρης και ΠΑΟΚ και ο μόνος που λείπει από την εξίσωση της νέας Α1 είναι ο Ολυμπιακός. Δεν υποβιβάζεις κανέναν, μόνο ανεβάζεις ομάδες και αν χρειαστεί κάνεις και εδώ ομίλους και υποομίλους. Αν κάποιος δεν αντέχει, φεύγει από μόνος του, δεν τον διώχνει η Ομοσπονδία, που έχει εκλογές μπροστά της να διαχειριστεί και μάλιστα με ισχυρή αυτή τη φορά αντιπολίτευση. Οπότε έχει ανάγκη να φανεί αρεστή στις ομάδες που είναι οι εν δυνάμει ψηφοφόροι της.

* * * * *

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ η ξανθιώτικη ΠΑΕ τις επόμενες μέρες, όπως φαντάζομαι διαβάσατε στο ThrakiSportS, από το οποίο δεν πρέπει να έχετε παράπονα. Όλα τα σημαντικά αποκλειστικά που αφορούν τον αθλητισμό της περιοχής από εδώ τα μαθαίνετε άλλωστε, χρόνια τώρα. Η σημαντική είδηση δεν είναι βέβαια αυτή, που έτσι κι αλλιώς αφενός είναι αναμενόμενη αφετέρου θα αποτελέσει έκπληξη αν έχουμε την οποιαδήποτε αλλαγή στην σύνθεση του ΔΣ. Η πραγματικά σημαντική αποκάλυψη είναι η αποκάλυψη από το ThrakiSportS του εγγράφου της αποχώρησης από την διοίκηση της Vialand των Πανόπουλου, Συγγελίδη, Πιαλόγλου και Χαλαβαζή.

Πρώτο θέμα στο gazzetta η αποκάλυψη του ThrakiSportS. Αντίθετα, τα ευθέως ελεγχόμενα μέσα από Μαρινάκη και Σαββίδη ακόμα δεν πήραν χαμπάρι το θέμα. Ας μην αναφερθώ στα τοπικά της Θράκης. Είναι Κυριακή άλλωστε και ετοιμαζόμαστε για την επιστροφή στην κανονικότητα…

ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΑ το δημοσίευμα, που οφείλω να παραδεχθώ ότι είναι προσεκτικά διατυπωμένο. «Στέκεται στα facts», όπως αρέσκεται να λέει και ο Πανόπουλος, και δεν λέει τίποτα παραπάνω. Αυτό που όμως ενδιαφέρει τους πιο πολλούς είναι η ερμηνεία αυτής της κίνησης και οφείλω να τονίσω ότι για αυτήν περίμενα να δω τις αντιδράσεις των μαρινακικών και των σαββιδικών μέσων ενημέρωσης. Αλλά τζίφος. Μέχρι και αυτήν την ώρα (14.00 το μεσημέρι, το τονίζω γιατί δεν ξέρω τι θα γίνει μετά) δεν υπήρχαν αντιδράσεις. Πατάω και ξαναπατάω στο to10, που επισήμως δεν έχει σχέση με τον Μαρινάκη αλλά από αυτό συνήθως λαμβάνουν τις αθλητικές τους ειδήσεις όλα τα επίσημα μέσα του Μαρινάκη, αλλά δεν βλέπω τίποτα. Πατάω και ξαναπατάω το sdna, που επισήμως επίσης δεν έχει σχέση με τον Σαββίδη αλλά από αυτό συνήθως λαμβάνει τις αθλητικές του ειδήσεις το ethnos του Σαββίδη, αλλά επίσης τίποτα. Κοιτάω και τα τοπικά μέσα, μπας και γράψουν τίποτα, οτιδήποτε, αλλά επίσης επικρατεί «άκρα του τάφου σιωπή» για ένα γεγονός που αποκαλύπτεται, αποδεικνύεται με έγγραφο ντοκουμέντο και μόνο ως αδιάφορη είδηση δεν μπορείς να το αποκαλέσεις.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΜΑΘΑΝ όλοι αυτοί θεωρώ ότι είναι λίγο δύσκολο. Το θέμα κάνει τον γύρο της Ελλάδας και μάλιστα αναδείχθηκε ως κορυφαίο από το βράδυ του Σαββάτου από μια σειρά από μεγάλης επισκεψιμότητας άλλες αθλητικές ιστοσελίδες, που θεωρούνται ανεξάρτητες όπως πχ το gazzetta ή το novasports ή και μη ανεξάρτητες όπως το φιλοολυμπιακό fws ή τα σαλονικιώτικα metrosport και sfina. Μπορεί τα ευθέως ελεγχόμενα από τους δυο επιχειρηματίες να σιωπούν, όλα τα υπόλοιπα ωστόσο το αναδεικνύουν, από όλες τις πλευρές. Και όπως έκανε και το ThrakiSportS, στέκονται στο γεγονός και ο κόσμος στα σχόλιά του βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. Οι φίλοι του Ολυμπιακού μιλάνε για «απόδειξη ενοχής της πολυϊδιοκτησίας», εκείνοι του ΠΑΟΚ ερμηνεύουν την κίνηση ως «διάθεση να εκλείψει και το τελευταίο πάτημα για αυτό το κατασκεύασμα της πολυϊδιοκτησίας χωρίς να χρειαστεί να γίνει εφεξής η παραμικρή άλλη αλλαγή είτε στην ΠΑΕ της Ξάνθης είτε στην Vialand του Καλπαζίδη και χωρίς να χρειαστεί να ακυρωθεί καμία συμφωνία».

Το τέλος των Χαλαβαζή, Πιαλόγλου, Πανόπουλου και Συγγελίδη από το ΔΣ της Vialand ήταν η μισή είδηση. Η άλλη μισή ήταν στη συνέχεια του αποκαλυπτικού εγγράφου

ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ερμηνεία και από εμένα αυτής της κίνησης, αλλά τζάμπα κάνετε τον κόπο. Θα σας παραπέμψω σε παλιότερα άρθρα μου. Τότε που έγκαιρα σας προετοίμαζα για αυτές και για πολλές από τις προηγούμενες εξελίξεις – αναφέροντας ότι έπρεπε να έχουν γίνει… χθες. Και επειδή μου αρέσει να μιλάω έξω από τα δόντια, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο εγώ ήμουν αυτός που το έδωσα στην διεύθυνση του ThrakiSportS, εδώ και αρκετές μέρες. Της άφησα την ευχέρεια να το διαχειριστεί όπως κρίνει και είχα δώσει και deadline ως το τέλος του μήνα για να κάνει τις σχετικές αποκαλύψεις, αλλιώς θα τις έκανα εγώ. Τελικά τις έκανε, έστω και με μικρή καθυστέρηση (και πάνω που θα έβγαινα εγώ χθες βράδυ με αυτό ως βασικό μου θέμα, αλλά μοιραία άλλαξα την ύλη μου).

ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ στην διεύθυνση και μια ερώτηση, καθώς το να μην με λογοκρίνει κανείς ήταν η προϋπόθεση για την έναρξη αυτής της συνεργασίας με αυτήν την ιστοσελίδα και οι χθεσινές αποκαλύψεις έγιναν μισές: γιατί κόπηκε το έγγραφο στο συγκεκριμένο σημείο και δεν πήγε και… λίγες γραμμές παρακάτω; Γιατί και η συνέχεια του εγγράφου είναι αποκαλυπτική.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΥΤΟ λέγεται «πολυϊδιοκτησία», αλλά μέχρι και σχέση της νέας διοίκησης της Vialand με την διοίκηση του… Νοσοκομείου Ξάνθης τεκμηριώνει. Και μάλιστα, πιο σημαντικού βαθμού από εκείνη της εξ αγχιστείας του Καλπαζίδη με τον θείο Ιβάν Σαββίδη…

Ο Αθλητάμπουρας