Σφοδρές αντιδράσεις για την ανάδειξη των Κυπελλούχων των ΕΠΣ με κλήρωση… αλλά από τον Νέστο και μετά

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί από διάφορες ομάδες (και όχι μόνο) η διαφαινόμενη απόφαση για ανάδειξη με… κλήρωση των κυπελλούχων σε κάθε Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Υπήρχξαν μάλιστα και ορισμένες οργισμένες ανακοινώσεις, ενώ τουλάχιστον μια ομάδα (που είναι και κάτοχος του τροπαίου) δήλωσε ότι αρνείται να συμμετάσχει σε διαδικασία κλήρωσης. Η αντιπρόταση είναι να διεξαχθούν οι αγώνες τον Σεπτέμβριο, αλλά γεγονός είναι ότι η Επιτροπή Διοργανώσεων προχώρησε σε αυτό το μέτρο καθώς χρειάζεται να έχει πριν την έναρξη της νέας σεζόν τους εκπροσώπους κάθε Ένωσης για το Κύπελλο Ελλάδος, το οποίο και τη νεα σεζόν θα είναι με συμμετοχή και επαγγελματικών και ερασιτεχνικών ομάδων.

Ο ιστορικός Φωστήρας, άλλοτε «Φονέας των γιγάντων», ήταν η πρώτη ομάδα που αντέδρασε στο μέτρο. Αν και δηλώνει ότι συμφωνεί απόλυτα με την μη συνέχιση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, ξεκαθάρισε ότι «ο Φωστήρας είναι κάθετα αντίθετος με την απόφαση πως ο τελικός του Κυπέλλου της ΕΠΣΑ ανάμεσα στην ομάδα μας και τον Άγιο Ιερόθεο, να διεξαχθεί με… μπαλάκια». Διευκρινίζει: «Ο σύλλογός μας έχει μάθει να κερδίζει και να χάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όχι με την βοήθεια τυχερών παιγνίων».

«Ο Φωστήρας, σεβόμενος απόλυτα την δημόσια υγεία αλλά συγχρόνως και το αθλητικό ιδεώδες, υποστηρίζει πως ένας τόσο σημαντικός αγώνας που κρίνει τον Κυπελλούχο, θα μπορούσε κάλλιστα να διεξαχθεί τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, καθώς δεν επηρεάζει άμεσα την πορεία των πρωταθλημάτων. Εμείς λοιπόν καλούμε την ΕΠΣ Αθηνών να αναθεωρήσει και να προτείνει στην ΕΠΟ ο τελικός Κυπέλλου μεταξύ Φωστήρα και Άγιου Ιερόθεου να είναι το πρώτο ματς της νέας αγωνιστικής περιόδου, αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη και του έτερου σωματείου. Ούτως ή άλλως, η στέψη ενός Κυπελλούχος μέσω… κλήρωσης, δεν θα άφηνε ευχαριστημένη και χαρούμενη καμία από τις δύο ομάδες», καταλήγει η ανακοίνωση του Φωστήρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος η ΑΕ Καρίτσας από την Κατερίνη:

«Η Διοίκηση της Α.Ε. Καρίτσας κατανοεί πλήρως την απόφαση της ΕΠΟ για οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος της Γ Εθνικής Κατηγορίας. Άλλωστε, η ομάδα μας, από την πρώτη στιγμή, έθεσε ως πρωταρχικό στόχο τη διασφάλιση της υγείας του τεχνικού επιτελείου και των ποδοσφαιριστών και ανέστειλε τις προπονήσεις, πριν την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Ωστόσο, η απόφαση που έλαβε η ΕΠΟ για το θεσμό του κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Οι τίτλοι κερδίζονται εντός αγωνιστικού χώρου και αν υπήρχε πραγματική βούληση, θα μπορούσε να μεταθέσει τους εναπομείναντες αγώνες (2 στο σύνολο ), στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η Διοίκηση της Α.Ε. Καρίτσας δηλώνει πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε κλήρωση για την ανάδειξη του Κυπελλούχου, καθώς δε ”ρίχνει” σε μια ζαριά τους κόπους των ποδοσφαιριστών της ομάδας μας.

Άλλωστε, η κατάκτηση του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ Πιερίας τις τελευταίες 2 χρονιές κρίθηκε μέσα στο γήπεδο και οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα αποτελούσε στίγμα στην ιστορία της ομάδας μας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΕ Καρίτσας.

Πέραν των ομάδων, αντιδράσεις υπάρχουν όμως και από… παρατάξεις και μάλιστα στην ευρύτερη γειτονια μας, στην Δράμα. Ο συνδυασμός της αντιπιλίτευσης της ΕΠΣ Δράμας «Καθαρό Παιχνίδι», εξέδωσε ανακοίνωση και σε αυτήν αναφερει τα εξής:

«Επιβεβαιώνοντας το αναμενόμενο, η ΕΠΟ με ανακοίνωση της έδωσε ένα τέλος στη αναμονή των ερασιτεχνικών σωματείων με την οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων.

Σαν συνδυασμός, το «καθαρό παιχνίδι» καταθέσαμε έγκαιρα την πρόταση μας ήδη από τις 13 Απριλίου. Μάλιστα δηλώνουμε ευθαρσώς ότι είμαστε αντίθετοι στην ανάδειξη του κυπελλούχου μέσα από την διαδικασία της κλήρωσης.

Θεωρούμε ότι ο κόπος μιας ολόκληρης χρονιάς είναι άδικο να κριθεί από το στρίψιμο ενός νομίσματος (σαν αυτό όπου έχτισε την καριέρα του ο πρόεδρος της ένωσης μας το 2012) αλλά από μια αθλητική αναμέτρηση έστω και χωρίς θεατές, σε μια ημερομηνία μέσα στον Αύγουστο, μαζί με το παιχνίδι για το Σούπερ καπ, καθώς το ζευγάρι των φιναλίστ είναι το ίδιο.

Χωρίς να έχουμε την παραμικρή επαφή με τους διαδρόμους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας , η πρόταση μας συνέπεσε με την απόφαση της διοργανώτριας αρχής. Φυσικά ο λόγος είναι πολύ απλός και έχει να κάνει με την κοινή λογική και τις συνθήκες που πλέον επικρατούν στην κοινωνία μας.

Εάν θέλεις να αφουγκραστείς το τι συμβαίνει γύρω σου και δεν αρκείσαι να κρύβεσαι πίσω από παχιά λόγια και υπεκφυγές τότε όλα είναι πολύ πιο εύκολα. Αν η αγωνία σου δεν περιορίζεται στο να μην χάσεις την καρέκλα σου και χαθείς από παντού, τότε βρίσκεις το θάρρος να μιλήσεις, να προτείνεις και να υπερασπιστείς τα συμφέροντα των σωματείων σου. Αρκεί να μην σε ενδιαφέρουν μόνο «οι δικοί σου» αλλά το σύνολο. ΟΛΟΙ !!!

Όταν όμως νιώθεις ντροπή για έναν μεγάλο αριθμό μελών της ένωσης σου, παραγόντων που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης και επιβίωσης του σωματείου τους, τότε είναι ολοφάνερο πως το μόνο που σε νοιάζει είναι να βολεύεσαι εσύ και οι δικοί σου. Τότε κρύβεσαι στην σκιά, στη σιωπή και τα αφήνεις όλα στους άλλους. Επεμβαίνεις μόνο όταν θα πρέπει να διασφαλίσεις «τα δικά μας συμφέροντα».

Η τακτική του διαχωρισμού και της επιλεκτικής εύνοιας κάποια στιγμή έχει το αντίτιμο της. Έρχεται η ώρα που μένεις από εργαλεία. Δεν μπορείς  να λειτουργείς με εκβιαστικά διλλήματα και να υποτάσεις τον απέναντι σου. Από δυνάστης γίνεσαι θύμα της τακτικής και της συμπεριφοράς σου. Να σου κόβουν τα πρωταθλήματα πριν από μια εκλογική αναμέτρηση είναι σαν να σου παίρνουν τη βούκα από στόμα. Μένεις άσφαιρος !

Δεν έχεις αντικείμενο για να συναλλαγής. Να ζορίσεις αυτόν που τολμάει να σου σηκώσει κεφάλι και να αμφισβητήσει την παντοδυναμία σου. Το μέλλον του πλέον δεν είναι στα χέρια σου. Δεν κρέμεται από τις ορέξεις του πολυχρονεμένου.

Τώρα πια τα σωματεία έχουν τη δυνατότητα της επιλογής. Μπορούν να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο από την μιζέρια και τον κατήφορο.

Όπως λέμε λαϊκά: Μήπως την πατήσατε ;

Την ανακοίνωση υπογράφουν τα ακόλουθα ονόματα, που εμφανιζονται ως «ομάδα στήριξης»: Δαμιανός Καγγελίδης , Νίκος Χαρακίδης ,  Γιώργος Βουγιουκλής , Χαράλαμπος Καρυπίδης , Γιώργος Νταλίδης , Κώστας Καρανικόλας , Πέτρος Παπαδόπουλος , Κώστας Αργυριάδης , Γιάννης  Κεσκίνογλου , Αριστείδης Μανδρατζής , Κοσμάς Ευθυμιάδης , Σπύρος Αποστολίδης, Δημήτρης Κότιος , Νίκος Καλονικίδης ,  Γιώργος  Σανοζίδης , Παύλος Μανδρατζής , Γιώτης Θεοδωρίδης , Κώστας Χ΄΄Kυριάκου , Σπύρος Φερσιζίδης ,  Παναγιώτης Κωνσταντινίδης , Νίκος Καλπακίδης ,Στέλιος Σταματάκης , Γαβριήλ Γεωργιάδης, Θανάσης Γεωργιάδης ,   Δημήτρης Περσίδης