Οριστικά με κλήρωση η ανάδειξη των Κυπελλούχων στις ΕΠΣ Έβρου, Ξάνθης, Θράκης! Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ…

Είναι πλέον και επίσημη η, πρωτοφανής είναι αλήθεια, απόφαση της Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ να αναδείξει τους φετινούς κυπελλούχους των ποδοσφαιρικών Ενώσεων μέσω… κλήρωσης!

Ήταν κάτι παραπάνω από σαφές πως από την στιγμή που θα γινόταν οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων, ήταν σχεδόν αδύνατη και η ολοκλήρωση των Κυπέλλων. Ο προβληματισμός ωστόσο για την συνέχιση των Κυπέλλων υφίσταται στο γεγονός πως κάθε ΕΠΣ οφείλει να δηλώσει τον Κυπελλούχο της, προκειμένου να λάβει τη νέα σεζόν στο Κύπελλο Ελλάδος 2020-2021.

Το μεσημέρι της Τετάρτης το ThrakiSportS είχε αναφέρει την πρόταση που κατατέθηκε στην ΕΕ της ΕΠΟ, όπου οι Κυπελλούχοι κάθε Ποδοσφαιρικής Ένωσης θα αναδεικνύονταν με… κλήρωση μεταξύ όσων ομάδων είχαν απομείνει στον θεσμό σε κάθε Νομό. Η επίσημη ανακοίνωση-απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ δεν ανέφερε τίποτα για το θέμα, αλλά το μεσημέρι του Σαββάτου ήρθε διευκρινιστική ανακοίνωση της ΕΠΟ που επιβεβαίωσε απόλυτα το ρεπορτάζ.

Η απόφαση αυτή για κλήρωση για την ανάδειξη Κυπελλούχων έγινε παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που έχουν υπάρξει από ομάδες αλλά και αντιπολιτευτικές παρατάξεις σε Ενωσεις – αλλά και παρά την διαφορετική πρόταση 14 Ενώσεων της χώρας για δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδος του σωματείου εκείνου που κατά τη στιγμή της διακοπής ήταν σε ανώτερη κατηγορία ή στην περίπτωση που βρίσκονται στην ίδια κατηγορία, εκείνου που είχε την καλύτερη θέση κατά τη στιγμή της διακοπής και τις αντιδράσεις σωματείων αλλά και παρατάξεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης της Εκτ. Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για οριστική διακοπή της διεξαγωγής όλων των εθνικών και τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, καθώς και των διοργανώσεων κυπέλλου, την αρμοδιότητα και ευθύνη διεκπεραίωσης των οποίων έχουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, η επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ διευκρινίζει τα ακόλουθα.

Στις περιπτώσεις που ο κυπελλούχος δεν έχει ήδη αναδειχθεί βάσει αγωνιστικού αποτελέσματος, τότε η ανάδειξή του θα γίνει με τη διαδικασία της κλήρωσης, στην οποία θα λάβουν μέρος τα σωματεία που έχουν ήδη προκριθεί στην τελική ή στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Την ευθύνη διενέργειας της σχετικής διαδικασίας έχουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων».

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΙΣ ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ, ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ