ΕΠΣ Ξάνθης: Τι κάνουν σήμερα οι πρωταθλητές Ελλάδος της Μεικτής Νέων του 2009 (+photos)

Έντεκα χρόνια συμπληρώθηκαν από την στιγμή που η Μεικτή Ομάδα Νέων της ΕΠΣ Ξάνθης αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της τότε επονομαζόμενης Future League. Που βρίσκονται σήμερα τα μέλη της αποστολής της πρωταθλήτριας ομάδας;

Ήταν Κυριακή 26 Απριλίου του 2009, όταν στο γήπεδο της Βάρης είχε γίνει ο μεγάλος τελικός του Πρωταθλήματος Νέων της Future League, με την ΕΠΣ Ξάνθης να είχε επικρατήσει με 3-0 της ΕΠΣ Αχαΐας χάρη στα γκολ των Μάνταλου (37′, 55′) και Λεφη (40′), αγωνιζόμενη μάλιστα με 10 παίκτες από το 56ο λεπτό λόγω της αποβολής του Τσαριτσάκη με δεύτερη κίτρινη. Υπεύθυνος των Μεικτών Ομάδων τότε ο Τάκης Χατζηγεωργίου και προπονητής επί ολόκληρη δεκαετία ο Μπάμπης Σπυριδόπουλος, με την πρωτιά να αποτελεί το επιστέγασμα μιας προσπάθειας ετών αλλά και την συνέχιση της πανελλήνιας πρωτιάς που είχαν κατακτήσει δυο χρόνια πριν ως παίδες οι ίδιοι παίκτες (ή τέλος πάντως αρκετοί από αυτούς).

Οι νέοι του 2009 της ΕΠΣ Ξάνθης έδωσαν 6 παιχνίδια στον όμιλό τους, όπου πρώτευσαν με 5 νίκες και μια ήττα. Στη συνέχεια αντιμετώπισαν διαδοχικά σε ουδέτερα γήπεδα τη Δράμα (κέρδισαν 7-0 στο Πολύστυλο  Καβάλας), την Πιερία (κέρδισαν 1-0 στον Πολύγυρο) και την Κοζάνη (το ματς έγινε στα Μουδανιά, κανονικός αγώνας 1-1, 4-1 στα πέναλτι, όπου απέκρουσε τρία ο τερματοφύλακας της Ξάνθης Μιχάλης Ζαρόπουλος). Στον τελικό, όπως προαναφέρθηκε, οι νέοι της Ξάνθης με εντυπωσιακή εμφάνιση επικράτησαν 3-0 της Αχαϊας.

Στην ενδεκάδα εκείνου του τελικού είχαν ξεκινήσει οι Ζαρόπουλος, Καρασερίδης, Σερίφογλου, Αδαμάκης, Λεφής, Μελισσόπουλος Α., Κουτίνης, Καραπατσιάς, Ταχτσίδης, Μάνταλος και Τσαριτσάκης. Στην αποστολή συμμετείχαν ακόμα και οι Χαριτίδης, Ντόσκας, Βασιλειάδης, Αμουτζάκης, Τσομπανόπουλος, Κελεσιάδης και Μελισσόπουλος Ν. ενώ μέλη του ρόστερ εκείνης της ομάδας ήταν ακόμα σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία και οι Θωμάς Μπαξεβάνης, Άγγελος Χασιώτης, Γαβριήλ Ευθυμιάδης, Γιάννης Βασιλειάδης, Νίκος Κολγκιώνης, Λάζαρος Μαυρόπουλος, Μεσούτ Σαλίογλου. Πρώτοι σκόρερς στην πορεία των πρωταθλητών για τον τίτλο αναδείχτηκαν οι Μάνταλος και Καραπατσιάς.

Ενδιαφέρον ωστόσο έχει η εξέλιξη των παικτών εκείνης της πετυχημένης για τα δεδομένα του θρακικού ποδοσφαίρου ομάδας. Στην ομάδα αυτήν ξεχωρίζει ο Πέτρος Μάνταλος που κάνει ακόμα καριέρα σε υψηλό επίπεδο, ενω κάποιοι συνέχισαν σε εθνικές κατηγορίες και τοπικά πρωταθλήματα ενώ υπάρχουν και κάποιοι σταμάτησαν το ποδόσφαιρο.

Το ThrakiSportS θυμάται τα μέλη εκείνης της ομάδας και σας θυμίζει τι κάνουν σήμερα – χωρίς να μας ενδιαφέρει τι έκαναν στο μεσοδιάστημα των 11 ετών που μεσολάβησαν. Σε κάθε περίπτωση, ήταν μια χρυσή φουρνιά που αξίζει να δούμε πως εξελίχθηκε η 18άδα της αποστολής εκείνου του ιστορικού αγώνα στο πέρασμα μιας 11άδας ετών από την ιστορική επιτυχία. Αναλυτικά:

ΜΕΙΚΤΗ ΝΕΩΝ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ 2008-2009
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ FUTURE LEAGUE
Μιχάλης Ζαρόπουλος:
Τερματοφύλακας στον ΑΟ Τρίκαλα (Football League)
Βαγγέλης Καρασερίδης: Παίκτης στον Ιπποκράτη Αλεξανδρούπολης (Α’ ΕΠΣ Έβρου)
Νίκος Μελισσόπουλος: Παίκτης στον Ορφέα Ξάνθης (Γ’ Εθνική)
Θεόδωρος Λεφής: Αρχηγός στην Δόξα Νέου Σοδηροχωρίου (Α’ ΕΠΣ Θράκης)
Αλέξης Μελισσόπουλος: Παίκτης στον Κεραυνό Πέρνης (Γ’ Εθνική)
Μιχάλης Ταχτσίδης: Παίκτης στον Άρη Αβάτου (Γ’ Εθνική)
Πέτρος Μάνταλος: Αρχηγός στην ΑΕΚ (Super League)
Γιάννης Βασιλειάδης: Σταμάτησε το ποδόσφαιρο πριν δύο χρ΄΄ονια μετά από τραυματισμό
Κώστας Κουτίνης: Παίκτης στην Αναγέννηση Θαλασσιάς (Α’ ΕΠΣ Ξάνθης)
Αντώνης Χαριτίδης: Παίκτης στον Απόλλωνα Χρυσοχωρίου (Α’ ΕΠΣ Καβάλας)
Μανώλης Ντόσκας: Παίκτης στην Θύελλα Ραφήνας (Γ’ Εθνική)
Σούλης Τσομπανόπουλος: Παίκτης στον Απόλλωνα Χρυσοχωρίου (Α’ ΕΠΣ Καβάλας)
Δημήτρης Αμουτζάκης: Τερματοφύλακας στον Κεραυνό Πέρνης (Γ’ Εθνική)
Κυριάκος Κελεσιάδης: Παίκτης στον Κεραυνό Κολχικού (Α’ ΕΠΣ Μακεδονίας)
Αταλάι Σερίφογλου:
Μάκης Καραπατσιάς:
Κώστας Αδαμάκης:
Γιάννης Τσαριτσάκης: