ΕΠΣ Θράκης: Τι κάνουν σήμερα οι πρωταθλητές Ελλάδος της Μεικτής Παίδων του 2009 (+photos)

Έντεκα χρόνια συμπληρώθηκαν από την στιγμή που η Μεικτή Ομάδα Παίδων της ΕΠΣ Θράκης αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της τότε επονομαζόμενης Future League. Που βρίσκονται σήμερα τα μέλη της αποστολής της πρωταθλήτριας ομάδας;

Ήταν Κυριακή 26 Απριλίου του 2009, όταν νωρίς το πρωί στο γήπεδο της Βάρης είχε γίνει ο μεγάλος τελικός του Πρωταθλήματος Παίδων της Future League, με την ΕΠΣ Θράκη να νικά με 6-5 στα πέναλτι την ΕΠΣ Πειραιά (κανονικός αγώνας 0-0). Μάλιστα, έχασε τα πρώτα 2 πέναλτι και ο Αράπογλου έκανε στη συνέχεια τρεις αποκρούσεις, με τις δυο ομάδες να χτυπούν από 8 πέναλτι η καθεμιά.

Στην αρχική ενδεκάδα της ΕΠΣ Θράκης σε εκείνον τον μεγάλο τελικό είχαν ξεκινήσει οι Αράπογλου, Μισιρλή Γ., Καρανικολάος, Βοσνακίδης, Κεχαγιάς, Φαρασόπουλος, Βασιλακάκης, Ανδρίκου, Γκαϊτατζής, Πεχλιβανόπουλος και Γωνιάδης. Στην αποστολή συμμετείχαν ακόμα οι Μορφακίδης, Μισιρλή Ο., Βιόπουλος, Παναγιωτίδης, Μαμούτ και Κοτζαμπάσης. Εκτός αποστολής αλλά μέλη του ρόστερ εκείνης της ομάδας ήταν οι Εμίρ Τσαμιλντάρ, Χρήστος Γιαννακιτζίδης και Κυριάκος Χριστοδουλάκης.

Οι παίδες του Κώστα Γεμενετζή έδωσαν 6 παιχνίδια στον όμιλό τους μετρώντας 4 νίκες και 2 ισοπαλίες και κατακτώντας την πρώτη θέση. Στη συνέχεια αντιμετώπισαν διαδοχικά στα νοκ άουτ την ΕΠΣ Μακεδονιας (νίκησαν 3-1 στη Δράμα), τη Λάρισα (κέρδισαν 3-1 στη Χαλκιδική) αλλά και τα Γρεβενά στα ημιτελικά (κέρδισαν 3-0 στη Μίκρα). Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Γωνιάδης (11 γκολ), η ΕΠΣ Θράκης είχε την καλύτερη άμυνα και επίθεση, αήττητη σε 10 ματς.

Από αυτήν την ομάδα καριέρα έχουν κάνει και αγωνιστηκαν μέχρι Α’ Εθνική οι Γωνιάδης, Βοσνακίδης, Μαμούτ, Βιόπουλος ενω και ο Πεχλιβανόπουλος αφού πέρασε από ακαδημίες Ίντερ διακρινεται για χρόνια στην Κύπρο. Από τους υπόλοιπους, κάποιοι αγωνίστηκαν σε μιρκότερες εθνικές κατηγορίες και τοπικά πρωταθλήματα και κάποιοι σταμάτησαν. Το ThrakiSportS παρουσιάζει τι κάνουν σήμερα τα μέλη της αποστολής εκείνου του τελικού, 11 χρόνια μετά, χωρίς να αναζητά τους ενδιάμεσους σταθμούς της ποδοσφαιρικής τους καριέρας. Για κάποιους που η αναζήτηση… συνεχίζεται, αφήνουμε κενό.

ΜΕΙΚΤΗ ΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ 2008-2009
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ FUTURE LEAGUE
Στράτος Αράπογλου
Δημήτρης Βοσνακίδης:
Παίκτης στον Ολυμπιακό Βόλου (Football League)
Ακης Κεχαγιάς: Παίκτης στον Πανθρακικό (Α’ ΕΠΣ Θράκης)
Δημήτρης Ανδρίκου: Παίκτης στην Δόξα Σώστη (Α’ ΕΠΣ Θράκης)
Νίκος Γκαϊδατζής: Παίκτης στην Ένωση Αλεξανδρούπολης (Γ’ Εθνική)
Γιάννης Πεχλιβανόπουλος: Παίκτης στην Αγία Νάπα (Β’ Εθνική Κύπρου)
Στέλιος Βασιλακάκης: Παίκτης και γυμναστής στον Πανθρακικό (Α’ ΕΠΣ Θράκης)
Γιάννης Γωνιάδης: Παίκτης στον ΟΦΑΜ (Α’ ΕΠΣ Κέρκυρας)
Πέτρος Βιόπουλος: Παίκτης του Πανθρακικού (Α’ ΕΠΣ Θράκης)
Παύλος Μορφακίδης: Παίκτης του Πανθρακικού (Α’ ΕΠΣ Θράκης)
Σάββας Παναγιωτίδης: Διαιτητής στην ΕΠΣ Θράκης
Μαμουτ Σεϊδάν: Παίκτης στον Νέο Ρομά Κομοτηνής (Β’ ΕΠΣ Θράκης)
Θόδωρος Καρανικόλαος: Παίκτης στην Ελπίδα Σαπών (Α’ ΕΠΣ Θράκης)
Οκάν Μισιρλί:
Γιοκάν Μισιρλί:
Κώστας Φαρασόπουλος:
Βασίλης Κοτζαμπάσης: