ΕΠΣ Έβρου: Η απειλή για ανεξαρτητοποίηση του ποδοσφαιρικού Εθνικού από τον υπόλοιπο ΜΓΣ πυροδότησε εξελίξεις

Τέτοια μέρα πριν ακριβώς έναν χρόνο διατυπώθηκε η πρόταση για την ανεξαρτητοποίηση του τμήματος του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης από το υπόλοιπο σώμα του συλλόγου.

Ηταν μια πρόταση που είχε έρθει διαδικτυακά από ομάδα φίλων του συλλόγου, διατυπώθηκε ενόψει της κρίσιμης τότε γενικής συνέέυσης και τελικά προκάλεσε συζητήσεις και εξελίξεις.

Μπορεί να μην υλοποιήθηκε, ωστόσο η δημοσιοποίηση της πρότασης για να αποκτήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα δικό του ΑΦΜ που θα είναι ανεξάρτητο από αυτό του υπόλοιπου συλλόγου προκάλεσε εξελίξεις.

Η κορύφωση των κατηγοριών ότι συνεχίζεται η «αφαίμαξη των άλλων τμημάτων προς χάρη του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ» είχε ως αποτέλεσμα να απομονωθεί πλέον το τμήμα τη πετοσφαίρισης, που έχασε την ισχυρή του εκπροσώπηση, αλλά και να ενεργοποιηθούν εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Μπορεί να μην ανεξαρτητοποιήθηκε, αλλά απέκτησε μεγαλύτερο βαθμό αυτονομίας με την ομάδα των 15 που εμφανίστηκε στην συνέχεια υπό τον Νίκο Τζανίδη, ο οποίος και είναι επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος έχοντας υπογράψει πλέον συγκεκριμένο μνημόνιο συνεργασίας με το ΔΣ του ΜΓΣ Εθνικός.

Μπορεί τα αποτελέσματα σε πρώτη φάση να μην ήταν ικανοποιητικά, ωστόσο στην συνέχεια άρχισε να στρώνει αυτή η σεζόν ειδικού σκοπού, που έχει παράλληλα ως στόχο να αναπτυχθούν κι άλλο οι ακαδημίες και σε 1-2 χρόνια ο Εθνικός να χτυπήσει και πάλι τον τίτλο στην ΕΠΣ Έβρου και την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Όλα αυτά όμως ξεκίνησαν παρασκηνιακά μια μέρα σαν και αυτήν, ακριβώς έναν χρόνο πριν. Ηταν 25 Απριλίου όταν είχαμε εκείνη την θορυβώδη διαδικτυακή παρέμβαση των Φίλων του Εθνικού, που πυροδότησε της εξελίξεις που ακολούθησαν…